Pentax WG 3 Fotoaparat: Pregled, ocene

Pentax Optio WG-3 (300 $) - odporna proti prahu in vlagi, odporna na udarce predstavnik niza kompaktnih fotoaparatov z izboljšano zasnovo. Fotoaparat s 16 milijoni slikovnih pik ponuja številne izboljšave v primerjavi s prejšnjim modelom WG-2, vključno z svetlejšim in jasnim objektivom s 4-optičnim zoomom, ki pokriva širokokotni razpon in ima največjo odprtino f /2 stabilizacije slike s senzorjem za premik, 3-palčni LCD zaslon z ločljivostjo 460.000 pik in splošnim izboljšanjem kakovosti slike, vendar so fotografije nekoliko hrupne in ne izgledajo tako dobro kot posnetki, ki jih je posnel Olympus Tough TG-1 iHS.


Pentax WG-3: Pregled oblikovanja

Dokončanje telesa, ki združuje svetle kovinske barve, diagonalne črte, ostre kote in industrijsko vijačno pritrditev, jasno kaže na posebno robustno zasnovo naprave. Kamera je nekoliko širša od večine kompaktnih fotoaparatov. Njene dimenzije so 645 x 125 x 325 mm in tehtajo do 209 funtov.V primerjavi z opazno visokim dizajnom Canon PowerShot D20 ima D20 kljub svojim prefinjenim oblikovalskim linijam več tradicionalnih dimenzij - velikost fotoaparata je 711 x 1118 x 279 mm pri teži 227 Standardno bliskavico dopolnjuje 6 LED-jev, ki obdajajo leče, ki zagotavljajo enakomerno osvetlitev v makro načinu. Aktivirate jih lahko prek menija in se samodejno vklopijo pri preklopu na digitalni mikroskop - posebna nastavitev, ki omogoča izostritev predmetov, ki se nahajajo na razdalji približno 1 cm od kamere.


Na desni strani kamere, čePoglejte na stran LCD, obstaja industrijski tip nosilca za kratki plezalni karabin, in ne običajen prefinjen trak. Na spodnji plošči je plastično vijačno navojno vpenjalo za pritrditev fotoaparata na stojalo, vendar se nahaja na strani in običajno ne kot središče in traja približno polovico celotne osnove. Drsni pokrov ščiti predal za litij-ionsko baterijo, režo za kartice SD (združljiv z Eye-Fi) in dvema priključkoma HDMI in AV /USB. Pokrov ima varnostno ključavnico in se odpre z velikim naporom. Splošno gledano je kakovost sklopa WG-3 visoka, fotoaparat pa zagotovo ustvarja vtis, da lahko obvladuje velike obremenitve z minimalno škodo, boljšo od številnih cenejših, plastičnih konkurentov.

Pregled GPS-a Pentax WG-3

Obravnavani model je ena od dveh različic kamere Pentax. Drugi, WG-3 GPS, je 50 $ dražji. Ima GPS sistem, podpira Qi brezžično polnjenje in ima enobarvni sprednji informacijski zaslon. Pentax WG-3 GPS je na voljo v vijolični, zeleni in zmogljivi, medtem ko je WG-3 v oranžni ali črni barvi. Druga kamera je identična.

Objektiv

Optika je 4x povečava s precej širokim kotom. Objektiv je zasnovan tako, da raste v notranjosti, nikoli ne izstopi iz ohišja, tako da fotoaparata ne izpostavlja morebitnim nevarnostim. Zato se prsti včasih naključno znajdejo v vidnem polju kamere, saj nimajo ničesar, na kar bi se lahko držali. Na srečo je prevleka optike imuna na odboje in onesnaževalce ter na vodoker ne zahteva posebne nege po potopitvi v vodo. Razpon goriščnih razdalj je 25-100 mm pri odprtinah f /2-49 (v 35-mm ekvivalentu). Objektiv je dovolj širok na širokem koncu, ki je uporaben za podvodno fotografijo. Potrebno je približati se fotografiranemu objektu, kot je mogoče, saj bo tudi najčistejša voda oblak vidno polje. Ko je objektiv povečan, leča postane manj svetla, vendar to ne bi smelo biti problem pri uporabi kamere iz prostora v dnevnih urah.

Krmilni elementi

Gumbi zaklopa in napajanja se nahajata na zgornji plošči Pentax WG-3, druge kontrole pa na zadnji strani LCD-ja. Obstaja povečava hitrosti rocker, ločen video gumb, navigacijsko vrstico vam omogoča, da spremenite nastavitve samosprožilec, makro, bliskavico in preklapljanje načina. Obstaja tudi lastni zeleni gumb za Pentax. Kliče programski meni s štirimi prilagodljivimi funkcijami, od katerih vsako imenuje standardna 4-smerna navigacijska vrstica. Privzeto so nastavljeni ISO, kompenzacija osvetlitve, območje ostrenja in povzročajo samodejno makro, vendar jim lahko uporabnik doda te funkcije, da bo najbolje ustrezal njegovemu snemanju. Kljub temu, da so vsi gumbi teksturirani, bo fotograf v rokavicah premajhen za udobno in natančno uporabo.

Zaslon

3-palčni širokozaslonski LCD-zaslon Pentax WG-3 z ločljivostjo 460 tisoč točk, ki je širši od drugih kamer.Ima razmerje stranic 16: 9 - enako kot v HD videu. Senzor slike ima razmerje stranic 4: 3, vendar ga fotoaparat reže, ko snema 12-megapixel slike v razmerju 16: 9, če je bolje. Zaslon ni tako jasen kot 610.000-točkovni OLED v Olympus TG-1 in TG-2, vendar je veliko jasnejši od prikaza 230.000 proračunskih točk Panasonic Lumix DMC-TS20. Slika je jasno vidna tudi pri močnem soncu, vendar nima kontrasta, tako da je mogoče bolje videti majhne podrobnosti.

Okrepljena konstrukcija

Kamera je zasnovana za uporabo v vodi na globinah do 14 m, 15 m globlje od prejšnjega modela. Kamera je dovolj močna, da vzdrži težo do 100 kg in pade do 2 m. Fotoaparat lahko snema pri temperaturah do -10 ° C, kar je dobra novica za tiste, ki živijo ali radi preživijo v hladnem vremenu. Fotoaparat se lahko nekoliko bolj potopi kot Olympus TG-1, ki je omejen na 12 metrov, TG-2 pa lahko vzdrži 15 metrov.

Zmogljivost

Ker je Pentax WG-3 vklopljen, traja približno 25 sekund za zajem slike. Fotoaparat lahko neprestano snema z zakasnitvijo 07 med vsako fotografijo in zaklop bo deloval po 02 sekundah. Canon D20 deluje hitreje - fotoaparat se zažene v 14 sekundah, odstrani vsakih 5 sekund. Hitrost zagona WG-3 je zapletena zaradi dejstva, da so se fotografi navadili na popoln pritisk na sprožilec ob vklopu napajanja. V tem primeru WG-3 aktivira panoramsko funkcijo, ki se osredotoča na oddaljene predmete in ne aktivira sistema AF. Fotoaparat lahko vklopi in posname fotografijo v tem načinu približno 18 let, kar še vedno ni najhitrejši rezultat.Če se ne spomnite funkcij fotoaparata, lahko pomotoma začnete s fokusiranjem, ko se morate osredotočiti na nekaj bližjega. Da bi se temu izognili, lahko vklopite makro funkcijo, ki bo vedno potrdila ostrino, ko boste posneli okvir, če je vklopljen. Na žalost, po izklopu napajanja fotoaparat ne shrani te nastavitve.

Jasnost slike

Na podlagi ocen uporabnikov, ki so preverjali ostrino fotografij z uporabo funkcije Imatest, na najširši odprtini oglja in objektivov, fotoaparat prikaže rezultat v višini 1948 vrstic slike. To je boljše od 1800, ki je potrebno, da je fotografija jasna, kar je izjemen dosežek za fotoaparat z ojačano zasnovo s tako lahkim objektivom. To je eno od področij, kjer model prekaša Olympus TG-1 s 1656 linijami, predvsem zaradi mehkosti robov in vogalov slike.

Občutljivost na svetlobo

Ko se ISO poveča, postane fotoaparat bolj občutljiv na svetlobo, vendar je z dodatno občutljivostjo prisoten zrnat hrup in deli se izgubijo. Po mnenju uporabnikov je Pentax WG-3 v tem pogledu nevšečen. Kamera je sposobna vzdrževati raven hrupa pod 15% do ISO 200. Podrobnost ostaja zelo dobra glede na ISO 400 tudi pri 17% motnjah, vendar takoj, ko je svetlobna občutljivost nastavljena na ISO 800 ali več, se kakovost slike hitro poslabša. V primerjavi z WG-2 so fotografije postale veliko boljše, vendar ne morejo tekmovati s konkurenti v tem razredu pri višjih nastavitvah ISO. Canon D20 na primer nadzoruje hrup pri ISO 800 in slike pri ISO 1600 in 3200veliko boljši od WG-3.

Video

Kakovost videa je dvoumna. Pentax WG-3 vzame v formatu QuickTime z ločljivostjo 1080p30720p60 ali 720p30. Posnetki so ostri in barve so točne, toda zvočni posnetki lahko slišijo zvok fokusiranja objektiva. Ko spremenite goriščno razdaljo, se zvok motorja potopi.

Povezljivost

Mikro vrata HDMI se nahajajo v predelu za baterije. Na voljo je tudi priključek USB, ki služi tudi za polnjenje baterije. Poseben polnilnik ni vključen. Podpira standardne pomnilniške kartice SD, SDHC in SDXC.

Pentax WG-3 je eden najzanimivejših modelov izboljšanega oblikovanja na trgu. Kamera je lahko globoko pod vodo, za objektiv je značilna visoka svetlost in jasnost, LED diode okoli slednjih pa so odlična pomoč pri fotografiranju. Kakovost slike je bistveno boljša od kakovosti WG-2, vendar še vedno zaostaja za Olympus TG-1 s povprečnimi nastavitvami ISO. Fotoaparat nima induktivnega polnjenja in modula GPS, ki je na voljo v dražji različici WG-3. Če se fotografiranje običajno izvaja pri močni svetlobi, bo kakovost fotografij odlična, vendar v primerih, ko morate posneti višji ISO, je bolje, da uporabite Canon PowerShot D20. Vendar pa bo treba to plačati malo.

Sorodne publikacije