Kako spremeniti lokacijo shranjevanja prenesenih datotek: nekaj preprostih primerov in rešitev

Zdi se, da so se mnogi zagonski uporabniki srečali z dejstvom, da je treba z interneta pogosto prenesti precej velike količine informacij in jih shraniti za kasnejšo uporabo na trdem disku ali izmenljivem mediju. Vendar pa v vseh najnovejših izdajah sistema Windows, tudi pri uporabi spletnih brskalnikov, niti sistem niti brskalnik ponavadi ne potrebujeta potrditve za označevanje mape za nalaganje prenosov. O tem, kako na najpreprostejši način spremeniti lokacijo shranjevanja prenesenih datotek, se nato pogovorite in pojdite. Na kratko bomo razpravljali tudi o nekaterih specifičnih rešitvah, ki se uporabljajo za fino nastavitev operacijskega sistema Windows, kar vam bo pomagalo bolje razumeti mehanizme njihovega delovanja.


Privzeta lokacija za prenos datotek v nedavnih sistemih Windows

Novice novice bodo verjetno opazile, da se po prvi namestitvi sedme različice operacijskega sistema Windows in zgoraj, v običajnem Explorerju, pojavi več map za hiter dostop do določene vrste vsebine. Eden od imenikov je mapa Prenosi ali Prenosi. Privzeto je, da med nalaganjem datotek naloži vse, kar uporabniki želijo obdržati na svojem računalniku. Očitno je, da takšen imenik ni preprost, ampak za udobje pri iskanju prenesenih vsebin, veliko pa jim ni všeč. V tem primeru nekateri poskušajo spremeniti glavni imenik nalaganja, ampak kako spremeniti lokacijo prenesenih prenosovvse datoteke ne vedo. Medtem, tukaj ni nič posebnega. In za začetek predstavljamo nekaj preprostih akcijskih možnosti.


Kako spremeniti mesto shranjevanja prenesenih datotek za spletne brskalnike?

Internetni brskalniki imajo kljub temu, da so nameščeni v operacijskem sistemu Windows, veliko nastavitev po meri, v vsakem primeru pa upoštevajo le tiste direktive, ki jih operacijski sistem namesti zanje. Pravzaprav se mapa za shranjevanje prenesenih datotek po namestitvi brskalnikov ne spremeni. Kako spremeniti lokacijo shranjevanja prenesenih datotek s standardnimi orodji? V tem primeru ni potreben komplet orodij OS.
V vsakem brskalniku morate le odpreti nastavitve in poiskati element za konfiguriranje map za prenos (prenosi). Na voljo bo privzeti imenik. Z gumbom za brskanje preprosto izberite želeni imenik in shranite spremembe. Če hkrati uporabljate več brskalnikov, morate storiti enako za vsakega od njih. Poleg tega lahko na primer v isti "Opera" konfigurirate, pred shranjevanjem aktivirate točko dostave zahtevkov. V tem primeru brskalnik ne bo prenesel internetne vsebine v določen imenik, ampak vam bo dal pravico, da sami izberete eno.

Kako spremeniti lokacijo shranjevanja nove vsebine v zagonskih aplikacijah?

Glede na pogosto uporabljeno specializirano programsko opremo bootloader, je najbolje, da uTorrentu da priljubljeno aplikacijo za delo z torrenti. Kako spremeniti mestoprenosljive datoteke v tem programu? Dejanja, ki so bila opisana za brskalnike, se ne razlikujejo posebej.
Vendar pa je "čip" programa ta, da lahko v tem pripomočku določite več map, ki bodo ustrezale različni vsebini. Da, lahko izberete ločen imenik za samodejno shranjevanje torrent datotek (objekti s končnico .torrent) in določite tudi glavni imenik za nalaganje vsebine torrentov po zagonu datoteke. V najnovejših različicah te aplikacije je na voljo še ena funkcija. Dejstvo je, da mora uporabnik privzeto potrditi prenos izbranih elementov v distribuciji.
Po eni strani lahko v zgornjem oknu spremenite glavno mapo, na drugi strani - potrdite polje na točki ustvarjanja podmape, tako da prenesene datoteke niso razpršene v glavnem imeniku, ampak so bile združene v en imenik. Spremenite lahko tudi ime imenika ali ga pustite samodejno dodeljeno ime.

Spreminjanje poti v okoljskih spremenljivkah

Če imate vprašanja o tem, kako spremeniti lokacijo aplikacij, lahko seveda uporabljate zgornje metode, vendar jih ročno poganjate, na primer prek ukazne konzole ali menija. "Izvedba" ne bo delovala (dokler je to potrebno). Problem je v tem, da operacijski sistem išče samega sebe in distribuira izvedljive datoteke na strogo določenih lokacijah (ponavadi bodisi korensko mapo sistema ali imenik System32).
Za konfiguriranje zagona katerega koli programa izkonzola, morate iti v napredne nastavitve skozi sistemske lastnosti, pritisnite gumb za nastavitev spremenljivke okolja in spremenite določeno pot v mapo z želenim programčkom. Upoštevajte, da je treba podati samo mapo z datoteko, ne pa absolutno pot do nje. Prav tako lahko spremenite lokacijo prenosa začasnih datotek, vendar pa takih stvari preprosto zaradi interesa ni priporočljivo. Ta dejanja so potrebna le, če poskušate mape TEMP premakniti z njihove lokacije, ki jo sistem namesti na drugo lokacijo (to je potrebno tudi v primerih, ko obstaja težava z delovanjem centra za posodobitve).

Kratki rezultati

Takšni preprosti koraki in nastavitve, ki vam omogočajo hitro reševanje vprašanj v zvezi s tem, kako spremeniti lokacijo datotek med prenosom in spremeniti sistem ali programe, uporabljene za prenos programa. Kot lahko vidite, morajo spreminjajoča se okolja delovati izjemno previdno in brez spreminjanja privzetih nastavitev, saj lahko zaradi nepremišljenih dejanj naletite na precej resne težave, ki jih bo težko rešiti (čeprav je mogoče).

Sorodne publikacije