GAZ-33086 "Countryman": značilnosti in spremembe

V proizvodnem programu avtomobilske industrije Gorky so bili tovornjaki z zadnjim ali polnim pogonom. Leta 2005 je tovarna razvila in zagnala nov tovornjak GAZ-33086 "Zemlyak", opremljen s pogonom na štiri kolesa, z nosilnostjo 4000 kg, ki se je izkazal za precej veliko - 265 mm. ustreznost in zanesljivost pri uporabi v težkih podnebnih razmerah.

Hibridna zasnova

Konstrukcijsko je GAZ-33086 "Groundholder" kombinacija okvirja in številnih vozlišč na vozilu GAZ-3309 in prenosnega pogona na vseh kolesih s pogonom na vsa kolesa GAZ-3308. Prehod novega avtomobila se je nekoliko zmanjšal zaradi spodnje svetilke in dvojnega nagiba koles zadnje osi, vendar še vedno presega avtomobile s pogonom na eno os. Toda manjša zračnost je pozitivno vplivala na stabilnost stroja.


Kabina avtomobila je kovinska konstrukcija s pravokotno obliko glavnih elementov. Motor se nahaja pred kabino. Ena od slabosti kabine je velika višina vrat od tal in pomanjkanje oprijemal, kar otežuje kopenske in kopenske ljudi. Standardna kabina je opremljena z vozniškim sedežem in dvojnim potniškim sedežem. Vsi sedeži so opremljeni z varnostnimi pasovi. Druga izvedba kabine je standardna za tovornjake GAZ. Zavorni sistem avtomobila je shranil bobenmehanizme vseh koles, vendar je dobil protiblokirni sistem. Krmiljenje ostaja enako kot osnovno vozilo in je opremljeno s hidravličnim ojačevalnikom. Na vozilu variante GAZ-33086 "Zemlyak" dopolnjujejo dve vrsti tovornih ploščadi - vse kovinske in kombinirane. Druga različica platforme ima kovinske plošče in leseno podlago iz plošč. Obe različici platforme omogočata namestitev platnenega šotora.
Kot osnovna oprema je "Zemlyak" opremljen s kolesi s premerom 20 palcev, sistemom ogrevanja kabine, sistemom zamenjave pnevmatik in akumulatorsko baterijo z večjo zmogljivostjo. Neobvezno na škatli hitrosti je mogoče namestiti odjem moči in vitel na prednjem okvirju spara.

Motor

Ena ključnih zahtev kupcev je visoka prepustnost GAZ-33086 "Landman". Tehnične lastnosti avtomobila zagotavljajo zmogljiv in ekonomičen dizelski motor traktorskega obrata Minsk model D 245.7. Za tovarno "Zemlyaka" ni drugih energetskih enot. Štirivaljni 122-končni motor ima prostornino 475 l in je v celoti skladen s standardi toksičnosti Euro-4. Za zagotovitev visokih parametrov je motor opremljen s pregrevalnim sistemom z vmesnim hlajenjem stisnjenega zraka. Zahvaljujoč kompresorskemu motorju ima konstanten navor 417 N /m v območju od 1100 obratov do 2100 vrt /min.

Menjalnik

Motor je opremljen le s petstopenjskim ročnim menjalnikom in enojno sklopko s hidravličnim pogonom.Sistem polnega pogona je konstruktivno identičen terenskemu vozilu modela 3308. Sistem je sestavljen iz razdelilne omarice, jaškov in mostov. Dve hitrosti razdelilnika so opremljene z neposrednim in spodnjim prestavam s prestavnim razmerjem 192.
Navor iz razdelilne omarice s pomočjo propelernih gredi se prenaša na mostove. Mostni zobniki so opremljeni s kamerami tipa cam. Mostovi so opremljeni s pol-eliptičnimi vzmetmi in teleskopskimi amortizerji.

Spremembe

Podvozje GAZ-33086 "Groundhand" s polnim pogonom ima veliko vsestranskost. Proizvaja različne specializirane stroje z enojno ali dvojno kabino. Najpogosteje se uporabljajo tovornjaki, smetišča in gasilska vozila.
Prekucnik GAZ-33086 "Dugout" je namenjen za prevoz razsutega blaga industrijskega in kmetijskega tipa. Proizvodnja tovornjakov za smeti pod oznako GAZ-SAZ-2506 se ukvarja s tovarno v Šaransku. Podvozje "Groundman" je služilo kot osnova za požarne avtomobile AC (L) modelov 20-40 in 30-40. Stroji so opremljeni z rezervoarji velikosti 2000 in 3000 litrov vode. Oba avtomobila sta opremljena z dvojno kabino, ki je namenjena izračunu petih oseb.
Kljub začetku proizvodnje avtomobilov GAZon "Nekst", je Zemlyak ostal na tekočem traku. Avto je v stalnem povpraševanju in nepogrešljiv pri izvajanju terenskih operacij.

Sorodne publikacije