Epson SX130: Navodila za namestitev in uporabo MFP

Ta material je namenjen popolnoma in popolnoma večnamenski napravi Epson SX130. V nadaljevanju je postopek namestitve po korakih. Prav tako so podana praktična priporočila za njegovo uporabo.

Značilnosti naprave. Kje bo najbolje izgledal?

Kot je bilo že omenjeno, je Epson Stylus SX130 ultra-proračun MFP. Njena podobnost je prikazana v stroških 3000 rubljev in zmanjšani omejitvi tiskanja za 2000 strani ter na minimiziran nabor načinov povezovanja, ki je predstavljen le z enim univerzalnim in najpogosteje uporabljenim danes v USB 2.0. Zato je funkcionalnost obravnavane rešitve minimalna. To je dovolj za domačo uporabo Epson SX130. Toda v vseh drugih primerih je takšna večnamenska naprava nepraktična.

Poleg tega lahko gospodarski razlogi in tehnični razlogi služijo kot omejitve. Tudi v majhni pisarni Epson SX130 ne more v celoti pokriti potrebe po tiskarstvu, da ne omenjamo kopirnega stroja ali centra za množenje.

Izpolnjevanje in značilnosti. Ključna napaka

V tem primeru je večfunkcijska naprava sposobna oddajati barvne in črno-bele načine na velikosti medijev do standarda A4. Velikosti fotografij so omejene na 20 x 25. Kakovost prikazanih slik je treba posebej zabeležiti. Odlična kombinacijavelikost padca v 4pl in ločljivost 5760X1440 resnično zagotavlja fotografsko kakovost izhodnih slik in slik. Število vmesnikov v tem primeru, kot je bilo že omenjeno, je zmanjšano na samo enega vodilnega USB. Zaradi tega se MFP ne more neposredno povezati z računalniškim omrežjem. Ta rešitev lahko samostojno izvaja le funkcije kopirnega stroja, vendar jih lahko natisnete in skenirate samo, ko je računalnik vklopljen. Celoten sklop tega MFU je sestavljen iz niza kartuš, uporabniškega priročnika, diska s celotnim kompletom vse potrebne programske opreme, garancijske kartice in kabla. Vmesniški kabel v tem primeru ni na seznamu stojala in ga je treba kupiti ločeno.

Vsaka kartuša Epson SX130 ima zmogljivost do 100 ml in ta vir je dovolj za izhod 200-300 strani. Po razvoju spletnega mesta je blokirana in je ni več mogoče ponovno uporabiti. Majhna življenjska doba kartuš je glavna pomanjkljivost tega modela MFU. Da ne bi stalno kupovali novih kartuš, je priporočljivo, da se dopolni z zunanjim sistemom HPC.

Konfiguriranje večnamenske naprave

Epson SX130 ponuja najboljši postopek enostavne namestitve. Sestavljen je iz naslednjih korakov:
 • Večnamenska naprava je nameščena čim bližje računalniku, s katerega je načrtovana.
 • Povezava MFU je v celoti zaključena: napajalni kabel organizira napajanje podsistemadelovni tok in vmesniški kabel vam omogoča sprejem informacij iz sistema za upravljanje računalnika.
 • Nato se na vašem računalniku izvaja postopek namestitve gonilnikov in druge sorodne programske opreme. Nujno upoštevajte navodila čarovnika za namestitev. V določenem trenutku se prikaže obvestilo o storitvi, ki vas prosi, da vklopite MFP in po tem namestite kartuše.
 • Ko je namestitev končana, se osebni računalnik ponovno zažene.
 • Naslednji korak je celovit pregled Epson Stylus SX130. To storite tako, da takoj natisnete preizkusno stran, nato pa s čarovnikom za optično branje izdelate digitalno kopijo rezultatne strani. Na koncu načina brez povezave dobimo kopijo že v papirni obliki.
 • Namestitev CISS-a

  Po tiskanju vsakih 200-300 strani bo moral Epson SX130 kupiti nov komplet tiskalnih kartuš. Z gospodarskega vidika tak pristop ni upravičen in povečuje stroške vzdrževanja sistema za obtok dokumentov. Zato je večina lastnikov takšnih IFI prisiljena namestiti zunanje sisteme NPC. Postopek namestitve je naslednji:
 • Iz naprave odstranimo odpadne kartuše in namestimo simulatorje, ki so del SNPF.
 • Skupaj z MFU na isti ravni z njim, smo postavili tudi kapacitivnost za črnilo.
 • Kapacitete povezujemo s kapilarami v vložke imitatorja.
 • Sistem napolnimo s črnilom in postopoma črpamo kapilare.
 • Dosistem začne tiskati postopek.

  Sorodne publikacije