Kako povezati CSS HTML: statiko in dinamiko spletne strani

Gnezdenje se je hitro ločilo od hiperteksta v ločeni smeri. Ampak ne samo na področju internetnega programiranja je postalo naravno razlikovanje med vmesnikom od delovne kode. To je skladen način razvoja informacijske tehnologije.

Pri razvoju oblikovanja katerega koli programa in za spletne vire je dejansko bolj pomembno, da so strokovnjaki popolnoma oddaljeni od programiranja. Programerji so neproduktivni pri razmišljanju o videzu gumbov, menijev, vizualizaciji dialoga z uporabnikom.


Vsakdo ima svoje pristojnosti in danes je CSS močna smer razvoja, ki ni manj pomembna od pomena samega HTML-ja.

Klasična logika interakcije med HTML in CSS

Spletna stran - niz elementov, ki vključuje tudi sloge in algoritme. Tradicionalno se vse datoteke, ki pripadajo eni strani, združijo v skupno nit na njeno vrednost, ko oblikujejo svoje drevo DOM v brskalniku. Na kaj se CSS sklicuje je slog, a javascript je skripte. Vstavljanje oznak HTML in datoteke so sama stran. Obstajajo tudi številni drugi formati in datoteke, ki so potrebni za normalno delovanje strani. Običajno je naloga »kako povezati CSS datoteko s stranjo HTML« zelo preprosta.
Razdelek glave uporablja povezovalno oznako, ki določa, da morate povezati zunanjo datoteko .css, ki se nahaja na določeni lokaciji v absolutnih ali relativnih poteh na spletnem mestu. Način povezovanja CSS HTML je preprost. Poleg tegaZunanje datoteke .css so primerne za uporabo na različnih straneh istega spletnega mesta, če so enake zasnovi. Ta metoda omogoča tudi uporabo pravil in lastnosti CSS za druga spletna mesta.


Odvisno od nastavitev gostovanja se lahko datoteke CSS shranijo v predpomnilnik, za razliko od stilov, ki so vgrajeni v samo stran HTML. Ta okoliščina je že izgubila svoj pomen, v nekaterih primerih pa je pomembna.

Slogi znotraj strani: statična različica

Z uporabo elementa sloga kot možnosti za vstavljanje .css-konstruktov neposredno v HTML stran, lahko dosežete več in združite upodabljanje, hipertekst in kodo v eno. To ni zelo priročno pri oblikovanju velikih mest, vendar za preproste možnosti strani ne morete postavljati vprašanj o tem, kako povezati CSS HTML, ampak preprosto povežite vse v eno datoteko.
Nič ne preprečuje, da se slog poveže neposredno z določeno stranjo ali elementom in da je popolnoma prepričan, da se slog ne bo nikoli "izgubil". To je različica slogovnega opisa tipičnega sistema za upravljanje mest.
To je rešitev za povezovanje stila CSS z html elementom brez spreminjanja zunanje datoteke. Postopek je v povpraševanju. V tem primeru obstaja celična tabela cen storitev, na splošno nima smisla barvati na celicah in ustvariti na ducate podobnih stilov, ki se razlikujejo le po koordinatah celic. Inteligentna rešitev bi bila algoritem, ki generira takšno tabelo, vendar z majhnim številom celic nima smisla.

SlabostiZunanji slogi in opisi elementov HTML

Zunanja datoteka .css je uporabniku prijazna, skupaj z izboljšanjem podrobnosti o določenem elementu HTML. To vam omogoča prenos izkušenj na druge strani in spletna mesta.
V nekaterih primerih je dovolj, da spremenite opis sloga brez obdelave algoritmov in /ali strani in stran bo izgledala drugače. Dejstvo je, da problem ni v tem, kako pripeti datoteko CSS v datoteko HTML, ampak zato, ker je statična nič manj kot opis na določenem elementu. Praktično vsaka posodobitev spletnega vira zahteva ustrezne spremembe v eni in drugi datoteki. Spremembe morajo biti vedno združljive narave. Slogi, ki so poslikani neposredno na elementih, veliko otežujejo spreminjanje pravil, ki jih vsebuje datoteka. Skoraj vsi sodobni sistemi za upravljanje mest ustvarjajo več datotek .css, od katerih so nekatere ustvarjene v neberljivi obliki. To kaže, da so osnovna pravila oblikovana v obliki spektra razredov in identifikatorjev, ki jih je mogoče izboljšati v majhnih datotekah po meri. Z razdelitvijo CSS-statike na dva dela, skoraj vedno stalne stile in sloge trenutnega spletnega vira, lahko poenostavite delo na mestu in njegovo nadaljnjo posodobitev. Toda pri oblikovanju .css datoteko vprašanje: "Kako povezati CSS HTML?", Treba je obravnavati v kontekstu udobje nadaljnjih sprememb in dodatkov.

Slogi znotraj strani: Dinamična različica

Jezik brskalnika vam omogoča dinamično ustvarjanje slogov. Med izvajanjem skripta bo morda treba bitidoločite slog. Naslednji primer prikazuje, kako povezati CSS HTML v dinamiko.
Ta primer je relativno dinamičen, saj je zasnovan kot razširitev za brskalnik v situaciji, ko mora biti rešitev predstavljena z eno samo datoteko. Nobena zunanja datoteka se ne more povezati. Tukaj so vsi slogovi znani, nespremenljivi, vendar jih je treba oblikovati, ko ekspanzija postane aktivna v brskalniku, ko prenesete popolnoma drugačno spletno vsebino, drugo spletno mesto. Vendar pa ta rešitev kaže, da je slog besedilo, zato ga je mogoče oblikovati v procesu obiska strani po potrebi in ustvarjanja novih elementov, že obstoječih sprememb.

Optimalna kombinacija HTML in CSS

Nobenega dvoma ni, da vizualna predstavitev informacij in predstavitve informacij + algoritem njegove obdelave - popolnoma različne niše.
Toda vizualizacija informacij ni nujno statična. Trenutno je strojni park, na katerem deluje brskalnik, tako velik, da je zelo težko napisati idealno rešitev tako preko CSS kot HTML. Vedno bo naprava, ki pretrese sliko. Če pogledate idejo kombiniranja HTML in CSS z vidika obiskovalca, to je potrošnika funkcije spletnega vira zaradi njegove vizualne predstavitve, saj med obiskom strani spremenite svojo funkcionalnost, lahko spremenite slog njegove predstavitve. Osnovna in temeljna pravila CSS je mogoče opisati statično in povezati na običajen način, dinamični elementi pa so opisani z algoritmi oblikovanja želenega sloga v določenem trenutku.

Sorodne publikacije