Kako izvleči zvok iz videa: opis po korakih, metode in priporočila

Dnevi, ko je bila obdelava večpredstavnostnih datotek s pomočjo računalniških sistemov na voljo le tistim, ki so specializirani za ta podjetja, pa tudi srečni, ki so lahko kupili zmogljiv računalnik, so ostali v preteklosti. Težko je verjeti, toda pred kratkim se je 166 MHz Pentium z naborom ukazov MMX štel za odlično rešitev, ki je sposobna delati z zvokom in videom s sprejemljivo zmogljivostjo. Očitno je bilo prvič, da je bilo vprašanje "kako izvleči zvok iz videa na domačem računalniku", in programske rešitve, ki so delovale pravilno. Od takrat ni minilo niti ducat let, vendar so nekateri še vedno dobro seznanjeni z izzivi, ki so bili postavljeni prej.


Priprava

Prva stvar, ki jo lahko naredite s katerim koli pretakanjem videoposnetkov, je, da vnaprej namestite niz knjižnic kodekov.
Z eno besedo, to so orodja, s katerimi lahko operacijski sistem in programi obdelujejo pretok podatkov. Vredno je upoštevati K-Lite Codec Pack. Ta rešitev združuje vse najbolj priljubljene kodeke. Med namestitvijo lahko sami določite želene module ali izberete "optimalni" način. Vse različice (osnovne, razširjene) so posodobljene in popolnoma brezplačne.

Virtual Dub: Alive Alive

Program se je prvič pojavil v letih 2006–2007 in postal izjemno priljubljen zaradi preprostega vmesnika, odprte izvorne kode, visoke hitrosti innizka poraba računalniških virov, pa tudi pomanjkanje pomembnih pomanjkljivosti.
To je v veliki meri posledica kode nizke ravni, uporabljene pri ustvarjanju programa. Ciljni operacijski sistem - Windows poljuben bit. Zadnja posodobitev je potekala leta 2013. Vendar pa je z njegovo pomočjo mogoče uspešno izvleči zvok iz videa. Program je sposoben delati z veliko večino sodobnih formatov, saj uporablja ne le vgrajene, ampak tudi nameščene v sistemske kodeke. Pri vseh dodatkih je potrebnih približno 50 MB diska, namestitev pa ni potrebna. Pustite ga samega, ne morete zanemariti. To je verjetno najlažji način za ekstrahiranje zvoka iz videoposnetka.


Po zagonu morate iti v menijsko vrstico in izbrati "Odpri video datoteko". Odpre se okno Explorer, s katerim lahko določite želeni video na disku. Spodnja vrstica gumbov omogoča izbiro začetka in konca želenega fragmenta, ki ga vodijo začasne oznake. Po tem boste še vedno morali odpreti razdelek "Datoteka" in kliknite "Shrani zvok valovanja". Paket v tem načinu ni podprt. Na ta način ne morete zgolj izvleči zvoka iz videa MKV, temveč tudi veliko drugih formatov, vključno s tistimi eksotičnimi, kot je flm Adobe in DDV.

Rešitve podjetja Sony

Naslednji dostojni program je Sound Forge. V primerjavi s prejšnjo aplikacijo ima tako prednosti kot slabosti. Slednje vključujejo zlasti višje zahteve za računalniško moč in distribucijo na podlagi provizije.
ZPo drugi strani pa ni nobenih težav s tem, kako izvleči zvok iz videa, ponavadi se ne pojavi, saj je vse avtomatizirano.
Ko zaženete program, v meniju "Datoteka" izberite "Odpri" ali pritisnite Ctrl + O. V oknu Raziskovalca morate določiti želeni videoposnetek. Po tem boste morali počakati, da se izvede frekvenčna modulacija. Čim počasnejši je računalniški sistem, več časa traja. Potem je vse preprosto: zgornja vrstica prikazuje snemalno knjigo, spodaj pa ustrezen zvočni tok. Z jasnostjo je enostavno določiti želeni začetek in konec prihodnje glasbe. Možnost selektivne ekstrakcije, kot v tem primeru, je daleč od vseh rešitev, zato je treba pri izbiri programa upoštevati to točko.
Če želite izbrati zvočni del skladbe, morate pritisniti levi gumb miške in, ne da bi ga sprostili, izberite fragment z barvo. Po tem pritisnite Alt + F2 in izberite vrsto datoteke (format), kakovost v razdelku »konfiguracija«, ime. Pomembna točka: desni ali levi kanal lahko izberete iz stereo toka. Končna potrditev je gumb Shrani.

V internetnem prostoru

Poleg zgoraj omenjenih metod je možno izvleči zvok iz videoposnetkov, ki so na oddaljenih omrežnih strežnikih, ne pa na disku lokalnega računalnika. Z naraščajočo hitrostjo dostopa do internetnih virov postaja vse bolj priljubljena. Na primer, vsakdo je vsaj enkrat zastavil vprašanje "kako izvleči zvok iz videoposnetka v YouTubu".
Pravzaprav se je to zdelob, nerešljiv problem, je zelo enostavno rešiti. Preprosto morate enkrat namestiti brskalnik v računalniku - zvočni posnetek iz videoposnetka lahko dobite dobesedno s samo nekaj kliki na miški. Storitev za prenos in /ali odstranjevanje zvoka iz YouTuba se imenuje SaveFrom_Net. Omogoča ročno delo z naslovno vrstico in s pomočjo vtičnika. Bolj univerzalen je drugi način, zato gre za to in o njem bomo razpravljali. Brskalniki Chromium in Firefox so podprti, vključno z najnovejšo različico požarnega zidu.

Kako namestiti "čudežni program"

Če želite namestiti razširitev, morate iti v spletno trgovino, uporabiti iskanje, poiskati SaveFromNet in se strinjati, da dodate modul v brskalnik. Ne zamenjajte z rešitvami za socialna omrežja s celotnim programom.
Beseda "pravilna" razširitev ima besedo pomočnik. Za Firefox, na primer, v zgornjem desnem kotu kliknite na tri vrstice menijskih vrstic, odprite razdelek »Aplikacije« in pojdite na element »Get Updates«. Na dnu strani, povezavo do trgovine (kupite ničesar tam, vendar samo izberite). Za brskalnik Chrome boste morali dodatno namestiti razširitev Chameleon, nato pa iz dodatkov Opera vzemite pomočnika SaveFromNet. Razširjeno navodilo je na istem imenu razvijalca. Po tem ni nobenih težav s tem, kako izvleči zvok iz videa.

Videoposnetki na YouTubu

Nameščena razširitev deluje, doda dodatni gumb na video zaslon YouTube. Postavljen je neposredno pod video okno, nekoliko desno od ikon zaglasovanja Ne glede na lokalizacijo je gumb vedno podpisan kot Prenesi. Neposredno klikanje bo začelo prenos na trdi disk celotnega filma. Če želite izbrati zvok, morate klikniti puščico poleg gumba in v spustnem seznamu določiti želeni format zvoka. Prenos se izvaja v mapi, ki je napisana v globalnih nastavitvah brskalnika. Za tiste, ki so se enkrat in za vse odločili, da se ukvarjajo z vprašanjem "kako izvleči zvok iz videa", je priporočljivo, da namestite pomožni dodatek Ummy Video Downloader. Registriran je v sistemu in poveča število razpoložljivih shranjenih formatov avdio tokov.

Omrežne storitve

Poleg razširitve lahko uporabite tudi specializirane spletne storitve. Načelo takšnega sistema je preprosto: na oddaljenem strežniku je programska oprema, ki lahko izvaja določene akcije z datotekami, ki jih postavijo uporabniki. Za primer, kaj je razmisliti, kako ekstrakt zvok iz video mp4 uporabo spletnega mesta.
Kljub številnim alternativam, so vsi enaki. V vmesniku morate izbrati »Video Pretvarjanje«, nato pa datoteko prenesti iz računalnika na strežnik (porabljen čas je odvisen od hitrosti povezave z omrežjem). Nato morate določiti, da morate dobiti "na izhod" - video ali samo zvok. Gumb »Pretvori« sproži postopek. Nekaj ​​minut kasneje je na voljo povezava za prenos vašega zvočnega toka.

Povzetek

Kot lahko vidite, ni nič zapletenega pri tem, kako izvleči glasbo iz videa. Obstoječe metode nam omogočajo, da rešimo ta problemnaloga je enako udobna kot uporabnik računalnika. Ni pomembno, kateri bo izbran, saj je rezultat predvidljiv. Ne glede na to, ali bo prednostna fleksibilnost lokalnih programov ali preprost vmesnik različnih omrežnih aplikacij. Morda je edini odtenek dostop do interneta. Če ga ni, potem problem izbire ni več ustrezen in za obdelavo datotek je treba uporabiti samo lokalne rešitve.

Sorodne publikacije