Kako distribuirati internet iz Androida na druge naprave

Kljub hitremu razvoju vodilnih internetnih tehnologij so številni kraji človekove dejavnosti še vedno zunaj pozornosti ponudnikov. To pogosto opazimo tudi znotraj meja mesta, da ne omenjamo oddaljenih razdalj. Kadar iz kakršnega koli razloga manjka žična povezava z internetom ali pa je ni mogoče uporabiti, je na pomoč osebi brezžična tehnologija. No, zdaj takšne naprave, kot so pametni telefon ali tablični računalnik, so šle v kategorijo navadnih gospodinjskih aparatov in so na voljo skoraj vsem. Zato bo koristno vedeti, kako distribuirati internet s telefonom Android.

Mobilno omrežje za dom

Kdor je lastnik stacionarnega ali prenosnega računalnika, ki ima napravo za dostop, povezano z mobilnim internetom, ki temelji na operacijskem sistemu Android, lahko po preprostih manipulacijah uporabi računalnik za povezavo z svetovnim spletom.


Seveda je vse v tem primeru na področju pokritosti mobilnega operaterja, toda trenutno je dostop do hitrih omrežij 4G, da ne omenjam več "starejših" omrežij, skoraj povsod na voljo. Poleg tega je zahvaljujoč široki distribuciji pametnih telefonov in dokaj preprostemu vmesniku teh naprav internet z Androidom lahko preprost. Računalnik lahko povežete z napravo na dva glavna načina: žično in brezžično.

Žična povezava

Najpogosteje se uporablja zunaj mest - v hišah, na ogroženih območjihvodenje internetnih naselij itd. - za povezovanje pametnih telefonov ali tabličnih računalnikov s stacionarnimi računalniki prek vmesnika USB. Načelo povezovanja in delovanja takšnih komunikacij je podobno USB-modemom, le vloga slednjega opravlja modul komunikacije samega telefona. Za povezavo morate imeti kabel USB.


Večina računalnikov ima operacijski sistem Windows najbolj množičen in večina različic tega operacijskega sistema lahko zazna in pravilno konfigurira novo napravo, ko je povezana. Pametni telefon je priključen, Windows je sporočil, da je oprema uspešno nameščena, zdaj pa lahko nadaljujete neposredno, da aktivirate povezavo. V pripomočkih, ki temeljijo na izdelkih in modelih Android, je ta postopek skoraj identičen (če je razlika, je precej majhen, predvsem zaradi značilnosti vmesnika). Od uporabnika morate vstopiti v meni z nastavitvami, izbrati »Več«, nato razširiti zavihek »Modem Mode«, v katerem želite aktivirati možnost »USB modem«. Nova omrežna povezava Windows bo takoj vzpostavljena in jo bo hitro vklopila. Vse je pripravljeno: zdaj mirno distribuiramo internet preko USB-ja iz Androida na PC.
Obstajajo primeri, v katerih se zahteva prisilno vključevanje. V teh primerih morate odpreti »Omrežne povezave« in aktivirati novo »Lokalno omrežno povezavo«. Zdaj je dostop do omrežja tam, lahko začnete.

Brezžična povezljivost

Brezžična tehnologija zdaj omogoča distribucijo interneta iz Androida prek omrežja Wi-Fi in dostop do spleta zaBluetooth. Oglejte si obe možnosti podrobneje.

Wi-Fi

To je najpogostejši način povezovanja pametnega telefona z računalnikom. Pogosto so z njo povezani prenosniki, vendar obstajajo primeri s tradicionalnimi računalniki, opremljenimi s posebnimi Wi-Fi adapterji. Bistvo metode je organizirati brezžično dostopno točko, s katere lahko združite daleč od ene naprave: PC, prenosni računalnik, tablični računalnik ali drug pametni telefon. Z omrežnim pripomočkom lahko distribuirate internet iz Androida in ustvarite primitivno domače brezžično omrežje. To je storjeno: v nastavitvenem meniju za brezžična omrežja morate najti razdelek "Način modema" in v njej kliknite "Wi-Fi dostopna točka", kjer morate konfigurirati potrebne parametre omrežja, ki ga želite ustvariti (zlasti ime omrežja in geslo za dostop ) in vključuje tudi sam način.
Povezava z internetom se distribuira podobno kot povezava z domačim usmerjevalnikom. V seznamu aktivnih omrežij Wi-Fi morate izbrati tisto, ki ste jo pravkar ustvarili, vnesite geslo in naprava bo takoj dostopala do omrežja.

Bluetooth

Ta tehnologija je manj pogosto uporabljena, saj bi bilo tako težje distribuirati internet z Androidom kot Wi-Fi na ta način, hitrost prenosa podatkov pa bo nižja. Poleg tega za povezavo s stacionarnim računalnikom potrebujete krmilnik Bluetooth (vgrajen ali zunanji). Sodobni prenosniki so prav tako redko opremljeni z vgrajenimi karticami tega standarda komunikacije. In ker je zdaj cena teh naprav popolnomaprimerljivi z mnogimi modeli vmesnikov Wi-Fi, uporabniki pa bodo najverjetneje izbrali najnovejše modele.
Če se še vedno morate povezati prek povezave Bluetooth, morate narediti naslednje. V nastavitvah pametnega telefona pojdite na zavihek »Brezžična omrežja«, kliknite »Način modema« in nato aktivirajte možnost »Modem Bluetooth«. V nastavitvah samega Bluetootha se morate prepričati, da je naprava na voljo za zaznavanje.
Nato morate obstoječi zunanji vmesnik povezati z računalnikom (ali se prepričati, ali je vgrajeni vmesnik aktiven) in nato vzpostaviti povezavo Bluetooth. To naredite tako, da v razdelku »Naprave in tiskalniki« na nadzorni plošči kliknete »Dodaj napravo«, nato pa Windows začne iskati naprave. V tem oknu se bo prikazal najdeni pripomoček. Za dostop do njega morate vnesti osemmestno tipko. Po uvedbi pametni telefon bo ponudil organizirati povezavo naprav in nato preklopite na način modema. Vse kar morate storiti je, da kliknete ikono PCM na zaslonu računalnika in izberete "Connect via" in "Access point". Zdaj lahko greste na samoprilagajanje, če pa nekaj pozabite, lahko vedno uporabite to vadnico, da se spomnite, kako lahko delite internet prek naprave Android.

Sorodne publikacije