Slušalke z zvokom kostne prevodnosti: opis tehnologije, pogledi in pregledi

Preden greste neposredno na seznam modelov, razumeti, kar predstavlja slušalke s kostnega prevajanja zvoka, in tisto, kar je značilnost te tehnologije.

Te pripomočke lahko prenaša zvočne valove skozi strukturo kosti lobanje v notranjem ušesu neposredno, in sicer mimo zrak in druge voditelje. Ta tehnologija je bila razvita že pred stoletji. Najbolj očiten primer - slavni glasbeni liki časa - Beethoven, jo je vzel v službo, ko je začel težave s sluhom.


kosti prevodne slušalke ne prekrivajo notranje uho in se lahko v celoti zaznavajo zunanji svet, v našem primeru - za glasbo in govorimo na drugem koncu. Ta tehnologija je še posebej v povpraševanju na področju športa, ki omogoča lastniku, da nadzor nad svet in da se odzove, na primer, opozorilni signali ali stroj komunicirati s pravimi ljudmi, ne da bi izgubili koncentracijo. Poleg tega, kostni prevodnosti slušalke uživa zavidljivo popularnost med vozniki in delavci v velikih pisarnah zaradi narave dela. Na splošno, v vseh krajih, kjer imajo jasno delitev med zunanjim hrupom in želeno avdio podatkov. Na trgu mobilnih pripomočkov, ki jih lahko najdete veliko takih naprav, vendar ne vsi od njih so ustrezne kakovosti in pravilno sestavljena. Zato poskušajo določiti seznam, ki je vključeval najbolj inteligentnislušalke za kostno prevodnost. V tem članku bomo obravnavali povratne informacije uporabnikov, strokovna mnenja ter prednosti in slabosti modelov.


AfterShokz Bluez 2

Ta model se lahko imenuje nekaj med proračunskimi izdelki blagovne znamke in premium razreda. Bluez 2 je nekoliko bolj skromen kot slušalke AfterShokz Trekz Titanium s prenašanjem kosti, vendar veliko manj stane, nikakor ne dol in celo presega podobne pripomočke v tem segmentu.
Na splošno je blagovna znamka AfterShokz merilo za druge proizvajalce, ki od leta 2001 izdajajo izjemno kakovostne naprave. Produkt tega podjetja je identificirati koncept "kostne prevodnosti = šport" kljub dejstvu, da je obseg te tehnologije precej širši.

Značilnosti modela

Po Shokzovih kostnih zvočnih vodnikih serije Bluez deluje frekvenčno območje od 20 Hz do 20 kHz z dinamiko 100 dB. Pripomoček nima težav s pritrditvijo na zadnji strani glave in ne moti. Tudi med intenzivnim treningom naprava ne zdrsne in se praktično ne počuti, več tehta le 41 gramov.
Model Bluez 2 je brezžična slušalka Bluetooth z protokolom različice 2.1. Obseg komunikacije s sprejemnikom niha znotraj 10 metrov, kar je zelo dobro za takšne pripomočke. Z enim polnjenjem v intenzivnem načinu lahko naprava deluje do 6 ur in lahko v stanju pripravljenosti stane do deset dni. Litij-ionska baterija se napolni v dveh urah od standardnevtičnice pri 220 V. Lastniki so zelo odzivni glede modelov. Cenili so ergonomijo pripomočka, visokokakovosten zvok na izhodu, občutljiv mikrofon in prijeten pogled na oči. Nekateri uporabniki se pritožujejo zaradi skromnega trajanja baterije, vendar je treba nekaj žrtvovati v korist ergonomije.

Damson Headbones

Damson kostne prevodne slušalke in vse slušalke te znamke so strogo razdeljene v dve kategoriji - športne in slušno prizadete. Športni model bo zlahka preživel dež, sneg in potenje. Brezžični pripomoček deluje na protokolu Bluetooth različice 3.0 na razdalji do 10 metrov in je pritrjen na ličnice.
Primer ima priročno nadzorno ploščo, ki je odgovorna za delo z glavno funkcijo. Poleg tega je model opremljen s podporo za glasovno klicanje, ki je za nekatere športnike ključni dejavnik pri nakupu te vrste opreme.

Posebne značilnosti pripomočka

Frekvenčno območje se giblje od 50 Hz do 20 kHz, zvok pa je povsem sprejemljiv. Za "težke" skladbe model morda ni tako primeren, toda za pop glasbo in klasične skladbe je prav to. Naprava je opremljena z baterijo 320 mAh, zato lahko rečemo, da je življenjska doba baterije približno na ravni nekoliko nad povprečjem (8-10 ur). Lastniki se večinoma pozitivno odzivajo na modele. Tukaj vidimo povsem demokratično ceno, dober zvok, dobro življenjsko dobo baterije in privlačen videz. Nekateri uporabniki se pritožujejo nad ergonomijo, natančneje, nateža naprave, sicer pa bo baterija v nekaj urah sedela.

Beasun

Slušalke s kostno prevodnostjo Beasun lahko kupite izključno na krajih Nebesnega cesarstva. Toda kljub občasnim težavam glede dobave ali popolnosti je nakup vreden. Model je bil presenetljivo visokokakovosten.
Poleg tega ima pripomoček montažno zasnovo, ki je zelo primerna za tiste, ki se ukvarjajo s športom na poti na delo ali kje drugje. Slušalke se odlično prilegajo v torbico ali žepu. V prodaji lahko naletite na modele različnih barv - od klasičnih črnih do "zabavnih" tonov, zato izberite iz kaj.

Značilnosti pripomočka

Prav tako imajo slušalke funkcijo utišanja, ki je nepogrešljiv atribut za mestne pripomočke. Frekvenčno območje se giblje od 20 Hz do 20 kHz, največja občutljivost na zvok pa je okoli 120 dB. Pripomoček deluje na brezžičnem protokolu "Blunt" tretje različice v polmeru 10-15 metrov. Življenjska doba baterije je do 8 ur v načinu pogovora in do 6 ur - poslušanje glasbe, kar je precej dobro. Komplet vključuje udobno prevleko iz tkanine in posebne vložke za ušesa. Lastniki pustijo večinoma pozitivne povratne informacije o teh slušalkah. Uporabniki so cenili dober zvok, raznolikost barv, ergonomijo modela in bogat nabor funkcij. Nekateri se celo pritožujejo zaradi pomanjkanja angleščine v priročniku za uporabo, vendar za takšne pripomočke ni tako kritično.

Skupina YJK

Podjetje se presenetljivo ukvarja s proizvodnjo gumerokavice in potapljaške plavuti, je resno prevzel področje slušalk. Brezžični modeli pripomočkov za kostno prevodnost so bili očiščeni kopije iz uspešne serije slavnega AfterShokz. Seveda je cenovna oznaka na napravi, kot tudi lastnosti, primerna, to je nekoliko nižja in nekoliko slabša. Toda kljub odkritemu plagiarstvu modela YJKskupine, so zelo zahtevni med športniki, ki naj bi bili srednjeročni.
Največja občutljivost zvočnikov - do 40 Db, kar je malo v primerjavi s prejšnjimi modeli, vendar je to bolj ali manj dovolj za običajno, ne zelo hrupno ulico. Frekvenčno območje se giblje od 20 Hz do 20 kHz. Življenjska doba baterije tudi ni impresivna, kot tudi zmogljivost baterije - 6 ur pogovora /220 čarovnik. Toda to je opazno višje od drugih manj uspešnih ponaredkov. Lastniki so dovolj topli o modelih podjetja. Tu je glavni izračun v bistvu nizka cena, čeprav je zelo demokratičen, se lahko model ponaša s sprejemljivim povprečnim športnim oboževalcem. Poleg tega boste redko našli interpretativne ponaredke iz Nebesnega cesarstva, ki so modeli iz skupine YJK.

Če povzamemo

Posledično lahko rečemo, da je večina modelov, predstavljenih na kitajskem trgu, tako ali drugače tako imenovana standardna blagovna znamka AfterShokz. Toda ta točka ni brez objektivnih razlogov, saj je vsaka oblika športnega pripomočka s kostno prevodnostjo zelo zaprta, kar pomeni, da tu vidimo praktično edino možnost pritrditve - golenico,ki, na svoji strani, trdno narekuje obliko naglavnega traku. Razlika je lahko le v razporeditvi kontrol in prisotnosti nekaterih dodatnih oklepajev ali drugih podobnih "čipov".

Sorodne publikacije