Kako odstraniti frize v GTA 5: nasveti

GTA 5 - skrajni del kultne serije akcijskih iger tretje osebe. Igra je bila izdana pri prejšnji generaciji konzol, po nekaj letih pa je bila poslana na naslednjo konzolo in osebne računalnike. Kot vsaka igra, ki je bila prenesena iz konzol, GTA 5 trpi zaradi optimizacije. Oglejmo si, kako odstraniti frize v GTA 5 in kaj je treba narediti.

Sistemske zahteve

Za začetek je smiselno primerjati moč njegove konfiguracije z uradnimi sistemskimi zahtevami za igro. Preden odstranite dnevnike in frize v GTA 5, preverite združljivost z naslednjimi zahtevami računalnika.


Za zagon in igranje igre z minimalnimi grafičnimi nastavitvami boste potrebovali računalnik s 4 jedrnimi procesorji iz Intel ali AMD, vsaj 4 GB RAM-a in 2 GB video kartice. Če so značilnosti vašega osebnega računalnika veliko šibkejše, potem razmislite o nakupu novega sistema. V tem primeru je skoraj nemogoče odstraniti zamude in zamrznitve, tako kot pri uporabi starega prenosnika.

Enostavni načini

Govorimo zdaj o tem, kako odstraniti frize v GTA 5 s preprostimi metodami, ki ne zahtevajo datotek in nastavitev tretjih oseb. Prva stvar je spremeniti nastavitve grafike v meniju igre. Za to sledite našim navodilom. Zaženite igro in začasno ustavite. V meniju za začasno prekinitev pojdite v razdelek »Nastavitve« in iz njih izberite »Grafike«. Če ste v predstavljenih parametrih slabo razumljeni, je bolje uporabiti splošne nastavitve innastavite vse na minimum. Prav tako ne pozabite znižati dovoljenja v igri. Na vrhu reže za video pomnilnik jasno kaže, koliko iger uporablja vire video kartice.


Da bi vsi vaši osebni računalniški viri opravili obdelavo teksture v igri, morate čim bolj zmanjšati obremenitev tretjih oseb. Če želite to narediti, izklopite nepotrebne procese v upravitelju opravil, vendar se ne dotaknite sistema. Anti-Virus, Skype, Microsoft Office in podobne programske opreme "jesti" veliko PC sredstev.
Prav tako ni odveč narediti defragmentacije trdega diska in čiščenja začasnih datotek. Ti postopki ne bodo samo pospešili GTA 5, ampak tudi celotno delovanje sistema. Za defragmentacijo in čiščenje je najbolje uporabiti priljubljen pripomoček CCleaner, ki ga lahko brezplačno prenesete.

Zahteve za železo

Druga možnost za odpravo frize je vzpostavitev večje prednostne naloge sistema. Ker računalnik enakomerno porazdeli sredstva, moč računalnika morda ne bo dovolj za normalno delo v igri. Če želite nastaviti visoko prioriteto, odprite Task Dispute. V njej poiščite proces GTAV.exe in z desnim gumbom miške odprite kontekstni meni. Nato izberite "Visoka prioriteta". Ne pozabite, da s podobnimi nastavitvami ne priporočamo programov ali iger drugih proizvajalcev, ker bodo vsa sredstva dodana v GTA 5. Ker je GTA 5 ugrabljen iz konzol, potrebuje skoraj vse vire CPU in RAM. . Če imatenastavite majhno količino MEMORY, nato pa jo morate razširiti z ostranjevalno datoteko.
V ta namen pojdite na nadzorno ploščo in pojdite na razdelek "Sistem". Nato pojdite na napredne možnosti in določite velikost ostranjevalne datoteke in nato znova zaženite računalnik. Ta metoda naj bi pomagala odstraniti frize v GTA 5 na osebnem računalniku. Kako namestiti računalnik za boljšo optimizacijo iger, smo ugotovili. Zdaj razmislite o možnostih s programsko opremo drugih proizvajalcev.

Kako odstraniti frize v modih GTA 5?

Prvič po izdaji GTA 5 na računalnikih so pajki začeli postavljati popravke, ki spremenijo teksture v podobno nizko ločljivost, odstranijo sence in tako naprej. Na splošno pomagajo odstraniti frize v GTA 5 za stacionarne računalnike in prenosne računalnike. Še posebej ti popravki so pomembni v drugem primeru s prenosniki. Eden od njih je HD Low End FINAL. S pomočjo posebnega urejevalnika lahko izberete konfiguracijo grafičnih nastavitev za šibke, srednje in zmogljive računalnike. Na ta način ne samo očistimo naborke med vožnjo v GTA 5, temveč tudi na splošno optimiziramo delo igre in dodelitev sredstev naprave. Druga možnost je zamenjati teksture z teksturami z nizko ločljivostjo. Namestitev takega moda je zelo preprosta - morate prenesti želeni arhiv tekstur in ga razpakirati v mapo z zamenjavo podvojenih datotek.

Sorodne publikacije