Sony Cyber-shot DSC H100: Funkcija in navodila

Danes je večina uporabnika slikati z uporabo telefona. Socialni mediji dobesedno gnetejo na zmogljivosti neverjetno količino fotografij. Pametni telefon je že dolgo zamenjala kamero za enostavne navadnih ljudi, ki želijo ujeti trenutek, da dajo dober stil filtra Instagram in dobili več všeč. Kljub negotovemu statistike, še vedno obstajajo tisti, ki ima na klasičen fotoaparat - kompaktno rešitev z velikimi objektivi in ​​bogatimi funkcijami za prilagajanje. Ta članek bo govoril o enem izmed teh udobnih in srčkan "kamere" - fotoaparat Sony Cyber-shot DSC-H100. Uporabnik in strokovnjaki bodo v veliko pomoč. Razmislite lastnosti in zmogljivosti naprave.

specifikacije

Cyber-shot DSC H100 ima naslednje lastnosti.

Število slikovnih pik16matrice (velikost)1 /2.3 palca ali 775 mmmatrice (tip)Super HAD CCDdovoljenje slike4608 do 3456 pikLočljivost filma1280 z 720 pik (43 )


Občutljivost na svetlobo80-1600 ISOoptični zoom21-kratDigitalna povečava42-kratzaslonke31-89Hitrost zaklopa00.005 - 2 sekundi, avtomatski

Embalaža in embalažni

kamereNa voljo je standardno za škatlo Sony. Nihče ne razmišlja o njenem oblikovanju. Več pozornosti smo namenili opisu značilnosti in značilnosti fotoaparata - očitno, da bi lahko takoj po nakupu na poti domov razmislili o novosti in se seznanili z njenimi zmožnostmi.

V škatli so poleg fotoaparata še:
 • USB kabel USB;
 • 4 kompaktne AA baterije;
 • trak za nošenje kamere na rami;
 • pokrov za zaščito leče;
 • Kratka navodila za vzpostavitev in delovanje.
 • Oblika in ergonomija

  Vizualno je kamera skoraj nespremenjena od drugih članov svojega razreda. Standardni obrazci so se že dolgo dokazali, zato se je Sony odločil, da ne bo izumljal kolesa in ne bo žrtvoval udobja v korist bolj zanimivega zunanjega oblikovanja. V tem primeru kamera izgleda veliko dražje, kot je v resnici. Glavni material ohišja je plastika, okrašena pod kožo. Zdaj taka odločitev ne izgleda zelo rafinirano, ampak v dobi blaginje "milo jedi" je bilo splošno sprejet kanon, in nihče ni bil ogorčen. Na zadnji strani naprave je zaslon skoraj povsem zaseden. To nikakor ni najpomembnejši del naprave, zato zaslon ni najbolj kakovosten. Normalna TFT matrika, vendar s premazom proti bleščanju. Velikost zaslona je 75 centimetrov. Na desni strani so tipke za upravljanje vmesnika. Med njimi - gumb za odpiranje menija pogled fotografije in video posnetke, tipko za klicanje menija, krmilno palčko za premikanje po vmesniku in klic \ tnekaj hitrih možnosti, gumb za brisanje slik. Tukaj je majhen svetlobni indikator. Na strani fotoaparata je gumijast vložek. Izboljša oprijem in olajša delo s fotoaparatom. Snemanje fotoaparata iz rok je skoraj nemogoče. Objektiv se nahaja na sprednji strani fotoaparata. V zgornjem delu ohišja so na voljo naslednje postavke: bliskavica, mikrofon, gumb za aktiviranje kamere, disk, ki omogoča izbiro načina fotografiranja, upravljanja zooma in sprožilca.

  Meni fotoaparata, navodila za uporabo

  Meni fotoaparata je zelo preprost. Sony ga je vedno imela: z vmesnikom delajo najmanj. V bistvu je na zaslonu prikazana vsa koristna informacija o tem, katere nastavitve so določene za določen način fotografiranja, koliko je baterije ostalo in tako naprej. S fotoaparatom je zelo enostavno delati, saj je Sony razmišljal o različnih prizorih, ki so bili morda posneti na njem. Skupno 10 možnosti:
 • "Mehka koža" - očitno gre za glajenje napak osebe (filter, ki deluje po načelu "hrup").
 • "Posnetek" je optimalen nabor nastavitev, ki preprečujejo časovne zamude.
 • "Landscape" je niz parametrov za zajemanje vsakega velikega terena.
 • "Nočni portret" - namenjen je izravnavanju obraznih funkcij, zamegljenosti ozadja, zmanjševanju hrupa in veliki izpostavljenosti svetlobi za zajemanje.
 • "Nočna scena" - visoka absorpcija svetlobe in dolga osvetlitev za zajemanje nočnih pokrajin v vsem svojem sijaju.
 • To je "visoka občutljivost"Način povečuje ISO stopnjo in trajanje hitrosti zaklopa.
 • "Gastronomija" je popolna kombinacija svetlosti in kontrasta za drugi posnetek hrane.
 • "Domače živali" je način fotografiranja z največjo podrobnostjo in zmožnostjo zajemanja vsakega gibanja.
 • "Plaža" je dobro zasnovana razstava, ki ne dopušča presežne svetlobe.
 • "Ognjemet" je še ena možnost za nočno snemanje in "lov" za svetle predmete na nebu.
 • Dnevno snemanje

  Tukaj je digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot DSC H100 močan, zato je vsakodnevno fotografiranje. Dokler kamera prehaja v veliko sonca, se popolnoma spoprijema s svojo nalogo, ne glede na to, kaj želite odstraniti. Fotografije se vam prikazujejo na najboljši možen način in vsak pametni telefon vam bo to kakovost zavidal. Optika Carl Zeiss resnično reši kamero in vsakemu okvirju podari globino, ki jo pričakuje dobra kamera.
  Slika izgleda zelo sočno. Prenos barv je verjeten, brez pretiravanja in modifikacij - vse, kar je v življenju. Še en plus kamere je visoka podrobnost posnetkov. Tudi majhne delce lahko vidimo s prostim očesom. Za tiste, ki želijo samo potovati po svetu in klikniti na vse, kar si želijo, bo ta kamera ustrezala. Tisti, ki se resno ukvarjajo s fotografijo, ji morda sploh ni všeč, vsaj zaradi pretiranega zmanjševanja hrupa, ki je tu v presežku. Fotografije se spremenijo v "srčkano", če fotoaparatu manjka vsaj malo svetlobe.

  Snemanje ponoči

  Tudi če bi čez dan vtis s fotoaparatarazvajali sistem za preprečevanje hrupa, je strašljivo predstavljati, kaj lahko stori ponoči. Na žalost so bili potrjeni najhujši strahovi. V odsotnosti svetle naravne svetlobe se fotoaparat Sony Cyber-shot DSC H100 poganja slabše od sodobnih pametnih telefonov z majhnimi objektivi. Ne, fotografije niso videti granulirane, ampak so, nasprotno, trajno mazane in nimajo ostrine. Fotoaparat je brez težav usmerjen, majhni elementi se mešajo v kašo, kot tudi v svetlobne vire (svetilke, luči). Tudi pametni telefon Google Pixel naredi veliko bolj nasičenih in ostrih fotografij v temi.

  Video snemanje

  V zvezi s tem je fotoaparat bolj ali manj dober. Podnevi kamera snema zelo dobre videoposnetke. Zadostna količina svetlobe, enaka izpostavljenost, brez artefaktov. Podrobnosti so malo prizadete, vendar je dovolj, da vidite tudi majhne podrobnosti. Obstajajo težave z osredotočanjem pri največji povečavi, vendar niso tako kritične, kot se zdi na prvi pogled. V dinamiki je vse malo slabše in DSC H100 uporabiti kot akcijsko kamero, ki zagotovo ni vredna truda. Za te namene je bolje izbrati specializirano napravo.
  Ponoči se video posnetki nekoliko poslabšajo, vendar še vedno na ravni. Vsi premični objekti se premikajo gladko in se ne združijo s splošno sliko. Svetlobni viri so malo razmazani, vendar je možno razstaviti, kje in za kaj. Treba je omeniti, da fotoaparat piše kar dobro zvok. Je glasen in čist, mikrofon pa ima velik obseg delovanja.

  Strokovne ocene

  Sony Cyber-shot DSC H100 je pridobil številne negativne ocene tistih, za katerefotografija je celo življenje. Lastniki fotoaparata so bili razočarani zaradi možnosti tega "mila". Poleg tega ni celo, da se vse proračunske kamere ne razlikujejo po kakovosti, ampak dejstvo, da se drugi fotoaparati Sony iz istega razreda soočajo s streljanjem nekajkrat bolje. Tudi z isto optiko so drugi fotoaparati s členom H resnično prijetni za strokovnjake. Nezadovoljni prebivalci pa trdijo, da je normalno fotografiranje na tej napravi možno le ob prisotnosti stojala in profesionalne luči.
  Bilo je tudi tistih, ki so pohvalili kamero in obtožili "slabe fotografe" za ročne fotografe, ki niso nastavili pravilnih nastavitev in optimizirali nastavitev za lep okvir. Nekateri lastniki naprave poročajo, da lahko celo ponoči dosežete visoko kakovost tako, da ročno izravnate osvetlitev in nežno potegnete ISO, da povečate svetlost fotografij. Pomaga tudi pri daljši osvetlitvi, vendar bo zagotovo potreboval stojalo, da bo deloval z njim, saj bo vsak posnetek spremenil fotografije v kašo.

  Namesto zaključka

  V suhem ravnotežju pred nami - zelo dvoumna naprava. Zdi se, da je dobro delal v samodejnem načinu podnevi, hkrati pa ponoči tudi gnusno. Zdi se, kot da so parametri do nakupa in brez določenih veščin uspešen okvir in ne boste prejeli. Na splošno gre za povprečno kamero, ki je usmerjena na večino amaterskih fotografov, vendar lahko razkrije svoj potencial le, če pade v roke osebi, ki je dobro seznanjena zfotografiranje Če ste se pripravljeni učiti in napolniti roko, lahko resno razmišljate o nakupu tega "čudeža".

  Sorodne publikacije