Proces v načinu mirovanja SYSTEM nalaga procesor: je tako slabo?

Pogosto se uporabniki pritožujejo, da je zmogljivost računalniškega sistema bistveno zmanjšana zaradi dejstva, da nekateri procesni "SISTEMSKA NEODVISNOST" SISTEM IDL napolni procesor. Kako rešiti takšen problem, najbolj preprosto ne predstavljajo, ker tudi po njegovem dokončanju v Task Managerju, se po nekaj sekundah postopek ponovno aktivira. Toda poglejmo, če je vse slabo.

SYSTEM Idle Process load procesor: tipične napake pri razumevanju bistva vprašanja

Ta storitev se je prvič pojavila v operacijskem sistemu Windows 7 in se aktivno uporabila v operacijskem sistemu poznejših različic, tako da so predlagane rešitve primerne le za njih.


In za začetek z nekaj besedami o očitnih uporabniških napakah, ki na primer v procesu Windows 10 SYSTEM Idle napolni procesor. Zakaj obstaja takšno mnenje? Ampak samo zato, ker uporabnik v upravitelju opravil v zagonskem stolpcu CPU vidi grozne vrednosti, ki lahko dosežejo 90-95%. Najbolj zanimivo pa je, da za ta proces ta indikator ne odraža zagon procesorja, temveč količino prostih virov. To pomeni, da če uporabnik vidi te vrednosti, to pomeni samo, da sistem ni naložen, in procesor dobro obvladuje vse izračune. Zato mora biti iskanje razloga za upočasnitev drugo. To je najpogosteje pri velikem številu hkratnih težkih aplikacij, s katerimi procesor v povezavi z operativnimin navideznega pomnilnika morda ni. Tudi napake v prijavah lahko povzročijo nastanek takšnih situacij.


SYSTEM Idle Process nalaga procesor (Windows 7 in novejši): če je to res, kaj je razlog?

Vendar pa obstajajo izjeme od pravil. Dejansko lahko naletimo na situacijo, ko proces procesov mirovanja sistema nalaga procesor (v tem primeru se vrednost zgoraj opisanega indikatorja znatno zmanjša). Kaj je razlog? Med najpomembnejšimi so trije najpomembnejši:
 • kontaminacija računalniškega sistema;
 • virusni učinki;
 • Majhne napake v samem sistemu.
 • Najlažji način zmanjšanja obremenitve

  Zdaj nekaj besed o najlažji metodi zmanjšanja obremenitve. Ker izklop postopka v upravitelju opravil ne daje ničesar enakega, uporabite preprost zagon.
  V večini primerov, če je povečanje obremenitve posledica kratkotrajnih okvar v samem sistemu, to pomaga. Po ponovnem zagonu se indikator praviloma vrne v normalno stanje. Če se po določenem času obremenitev ponovno poveča, bo morala sprejeti dodatne ukrepe.

  Optimizacija računalniškega sistema

  Razmislite o situaciji, ko je razlog, da proces SISTEMA mirovanja napolni procesor, računalniško smeti v obliki, ki ostane po odstranitvi komponentnih programov, vključno z zastarelimi ali napačnimi vnosi iz sistemskega registra, programskega predpomnilnika. in brskalniki itd.
  \ t
  Ročno čiščenje računalnika ni vredno. To je še posebej močnose nanaša na odstranitev registrskih ključev (spremembe, razen obnove sistema, se ne bodo mogle vrniti). V tem primeru bo optimalna izbira uporaba orodij različnih optimizatorjev programske opreme. Veliko jih je že razvitih, vendar mnogi verjamejo, da so CCleaner, Advanced SystemCare, Glary Utilities, All-in-One Toolbox in drugi najučinkovitejši.
  V takih aplikacijah je treba izvesti obsežno preverjanje, ki vključuje ustrezne module za čiščenje in optimizacijo sistema, vključno z ukrepi v registru (optimizacija, defragmentacija). Če je omogočeno samodejno odpravljanje napak, bodo vse težave odpravljene brez sodelovanja uporabnika. V nasprotnem primeru boste morali klikniti na ustrezen gumb. Še ena točka, ko proces SYSTEM Idle Process nalaga procesor, povezan z razdrobljenostjo trdega diska. Če defragmentacija ni bila izvedena že dolgo časa, pri dostopanju do datotek programov, ki jih je mogoče razpršiti po celotnem disku, bo čas za odpiranje aplikacij potreboval veliko več. Zaradi tega mnogi uporabniki menijo, da je hitrost padla.
  Za izvedbo defragmentacije lahko uporabite iste optimizatorje (vsak program ima tak modul) ali uporabite svoje orodje za Windows. Lahko ga zaženete na zavihku storitve v razdelku lastnosti, ki se prikliče prek menija PCM na izbranem disku ali logičnem razdelku. Toda pred izvedbo validacije in dejansko defragmentiranjem se v oknu z nastavitvami zabeleži vse diske in particije.

  Nevtralizacija virusov

  Končno, nekaj besedo virusih, ki lahko tudi upočasnijo delovanje računalnika. Pogosto se takšen vpliv ne kaže na ravni nedejavnosti sistema. V večini primerov svchost naloži procesor v operacijskem sistemu Windows 7. Rešitev problema je, da v Task Managerju, če je mogoče, dokončate vse procese (in lahko so precej veliko, in ne vedno se lahko virus razlikuje od sistemskega procesa).
  Po izvedbi teh korakov morate takoj preveriti, ali vaš računalnik vsebuje viruse z uporabo prenosnega optičnega bralnika (npr. Dr. Web CureIt! Ali KVRT). Za poglobljeno pajkanje, vključno z RAM-om, je najbolje uporabiti programe z generičnim imenom Rescue Disk, ki jih lahko zapišete na izmenljivi medij, in nato zagnati pred začetkom operacijskega sistema Windows.

  Namesto naknadnega besedila

  Skratka, še vedno je treba povedati, da bi morali biti uporabniki vseh ravni usposabljanja pozornejši na proces neaktivnosti sistema, ker njegova visoka stopnja ne kaže na obremenitev, temveč na proste vire procesorja, in višji so bolje

  Sorodne publikacije