Kako onemogočiti preizkusni način Windows 10. Različni načini

Mnogi uporabniki PC-ja se soočajo s težavami, kot je preizkusni sistem Windows Vista, saj onemogočanje tega nadležnega sporočila, ki visi na zaslonu, ni izvedljivo za vsakogar. Ta priročnik pa vam bo pomagal pri tej težki zadevi. Tu se boste naučili ne le glavnega načina za reševanje problema, ampak tudi dodatne, bolj primerne za uporabnike, ki ne želijo tvegati.

Vzroki težave

Pred deaktiviranjem preizkusnega načina Windows 10 Pro (ali katerega koli drugega »desetine«) morate razumeti vzroke za to napako. Najpogosteje se to zgodi, če:


 • Ročno ste onemogočili sistem za nadzor digitalnega podpisa voznika.
 • Pri nameščanju katerega koli programa ste se dogovorili za aktiviranje testnega načina.
 • Med delovanjem operacijskega sistema ali ob naslednji posodobitvi je prišlo do napake.
 • Poleg tega se pri uporabi piratskega okna pogosto pojavi napaka. V nelicenciranih različicah lahko obstaja več razlogov za vključitev testnega načina, iz preverjanja podpisa gonilnika, privzeto je onemogočen in konča s spremenjenimi sistemskimi datotekami. Na splošno tam je bilo malo pirat tam "twist".

  Posledice

  Tudi če ne veste, kako onemogočiti preizkusni način Windows 10, ne bo nobenih resnih posledic. Računalnik bo še naprej pravilno deloval. Edina razlika med operacijskim sistemom "test" in običajnim je ustrezni napis spodajnamizju. Toda, če se še vedno odločite za takšen korak kot onemogočanje testnega načina v sistemu Windows 10, boste morda imeli nekaj težav. Dejstvo je, da nekatere aplikacije in naprave za svoje delo uporabljajo nepodpisane gonilnike. Po izklopu testnega načina prenehajo normalno delovati, kar lahko povzroči težave.


  Osnovna metoda

  Z ukazno vrstico lahko onemogočite preizkusni način operacijskega sistema Windows 10. Ta način priporočajo zaposleni v Microsoftu, zato se šteje, da je glavni. Če ga želite uporabiti, sledite tem korakom:
 • Vnesite ukazno vrstico.
 • Vtipkajte "bcdedit.exe", nato pritisnite preslednico in dodajte "-set TESTSIGNING OFF".
 • Potrdite spremembe in počakajte, da se postopek zaključi.
 • Znova zaženite računalnik. Če ste vse naredili pravilno, bo sistem prenehal delovati v testnem načinu, zato bo opomba izginila z namizja.

  Uporaba posebnega programa

  Ker lahko onemogočanje testnega načina v operacijskem sistemu Windows 10 včasih privede do negativnih posledic, lahko tvegate in izkoristite alternativno metodo. V ta namen uporabite pripomoček UWD, ki služi samo za čiščenje vseh vrst namiznih napisov. Za uporabo aplikacije:
 • Namestite program in ga zaženite.
 • Kliknite gumb "Namesti", potrdite spremembe in počakajte na konec operacije.
 • Program vas bo prosil, da ponovno zaženete računalnik. Naredite to in počakajte na vključitev računalnika.
 • V primeru, da ste vse naredili pravilno, bo nadležni napis izginil z vašega namizja. Upoštevajte, da UWD ne onemogoča preskusnega načina, ampak skriva sporočila o njegovi uporabi.

  Sorodne publikacije