Igre 2014 na PC: seznam najboljših projektov

Veliko zanimivih idej je zaznamovalo igre 2014 na PC-ju. Seznam vsakega žanra je dopolnjen s projekti z visokimi ocenami, ki naj bi pritegnili pozornost ljubiteljev računalniške zabave. Vsakdo na lestvici najboljših dogodkov v letu bo našel za sebe nekaj, kar je vredno pozornosti.

Leto v industriji

Seznam iger na PC 2010-2014 v tem obdobju je bil dopolnjen z neverjetno količino privlačnih in celo verskih projektov. Nekateri od njih so se pojavili v zadnjem letu tega časa in so še vedno priljubljeni. Še posebej je vredno omeniti žanr RPG in spletne smeri. Te kategorije industrije so bile dopolnjene z visokokakovostnimi avtorskimi deli, ki jih je treba imeti več kot enkrat, da bi dobili pravi užitek. V drugi, razvijalci še naprej poskušali izboljšati grafiko, zmanjšati število napak in poškodoval uporabnike s svojimi novimi idejami.

Danes bomo obravnavali projekte:
 • Lopata viteza;
 • TowerFall: Vzpon;
 • "inkvizicija";
 • Dark Souls II;
 • Titanfall;
 • Metro Redux;
 • Valkirske kronike;
 • Endless Legend;
 • Ognjišče: Heroes of Warcraft;
 • "Poveljniki Dragnorja".
 • Vsi so različni, a zelo zanimivi.
  Arcade
  Razvijalci iz studia Yacht Club Games so na PC dodali seznam iger iz leta 2014 z zanimivo arkado z imenom Shovel Knight. Pri njihovem ustvarjanju so uporabili 8-bitni slog, ki je bil takrat trend. Številni uporabniki stare šole so se spominjali časa mladosti in so bili veseli, da so igrali vlogo pogumnega viteza v 2D svetu. Svojo ljubljeno dekle poskuša rešiti iz rok zlobnih z vso močjočarovnica Igra se spominja prijetnih bitk in sistema različnih ugank. Projekt TowerFall: Ascension je bil zasnovan v podobnem slogu. V njem ni zapleta, celoten poudarek pa je na zadružni igri s prijatelji. Uporabniki izberejo junaka zase in se borijo v dvodimenzionalnih arenah proti različnim nasprotnikom, pridobivajo točke, zbirajo zlato itd. Dvoboji so znani po dinamiki, projekt je izdelan na visoki ravni, čeprav se uporabljajo primitivne stilistike. Razvijalci so uspeli razlikovati in zaslužiti denar za prihodnje projekte svojih studiev.

  Igre vlog

  Žanr igranja vlog je bil v tem obdobju najbolj aktivno razvit. Seznam iger na PC-ju v letu 2014 dopolnjuje kultno nadaljevanje serije "Age of Dragons", imenovane "Inkvizicija". Novi junak začne delovati, ko je svet Teda na robu uničenja. Zmaji opustošijo deželo in čarovniki so začeli vojno s cerkveno inkvizicijo. Edinstven bojni sistem, široke nastavitve za ustvarjanje znakov in vznemirljiv ploskvi so ta projekt uvrstili med najbolj priljubljene v letu. Z njim na isti ravni je tudi Dark Souls II - temna RPG, ki pripoveduje zgodbo o prekleti duši viteza. Uničuje sile zla, da bi našel mir in zaželeno smrt. Igra se zapomni s temačnim svetom, vzdušjem srednjega veka v postavitvi fantazije in res veliko zapletenostjo. Uporabnik na odprtem svetu dobi priložnost za razvoj in izboljšanje junaka na različne načine. Tretja igra v žanru je bila Divinity: Original Sin, ki se je vrnila k začetku serije. Pogled od zgoraj, fascinantna zgodovina, klasikaupravljanje dveh junakov in veliko več zanimanja za igralce na tem svetu.

  Ukrepi

  V kategoriji akcijskih iger se je seznam iger v letu 2014 na osebnem računalniku dopolnil z dvema ocenjevalnima projektoma. Prvi je vredno omeniti edinstven Titanfall, kjer je uporabniku dana možnost, da prevzame upravljanje ogromnega robota na bojišču in se bojuje z nasprotniki. Igralci prevzamejo vlogo članov IMC galaktične korporacije ali skupine milic, da bi pridobili vpliv na širino drugega planeta. Različni načini ponovnega predvajanja, privlačen bojni sistem in enostavnost razvoja so naredili igro pravi hit. Še ena mojstrovina na seznamu iger 2014-2015 je Metro Redux na osebnem računalniku. Ukrajinski razvijalci niso začeli izumljati nič novega, ampak preprosto ponatisnili dva dela serije z vsemi dodatki in drugimi materiali. Le rahlo so popravili grafično komponento in ponovno privabili pozornost postapokaliptičnih oboževalcev v svoj svet.

  Strategije

  V žanru strategije so bile v letu 2014 na PC-ju le dve vrhunski igri. Seznam odpira projekt, ki ga poznajo lastniki konzole Valkyria Chronicles. Razvijalci iz podjetja SEGA že več let odločili, da bodo na osebnih računalnikih izdali mojstrovino in mu vrnili priljubljenost te poteze. Oboževalci so požrli, da bi osvobodili državo pred agresorji, poveljniškimi odredi in osamljenimi vojaki na poti do zmage. Osebnost protagonista Velkine je všeč veliko, in boj sistem zaslužil pozornost preprostost. Tako so po mnenju kritikov in uporabnikov igro prejeli 9/10 točk. Nekoliko nižje na lestviciObstaja še ena privlačna strategija, imenovana Endless Legend. Čarobni svet se utaplja v vojnah za prestol. Da bi končal prelivanje krvi, mora igralec voditi vojaške legije, graditi svojo močno državo in osvojiti nove dežele. Samo s tem, ko združimo vse dežele, lahko vzpostavimo mir v tem edinstvenem vesolju.

  Spletna smer

  V smeri več igralcev je bil seznam najboljših iger leta 2014 na računalniku v celoti osvojil Blizzard. Prvo presenečenje ameriških avtorjev je bil nov projekt Hearthstone: Heroes of Warcraft. Ta igra s kartami, s svojo preprostostjo in slavnimi junaki po vsem svetu, je očarala srca igralcev, ki so skoraj takoj postali ena od mojstrovin tega znanega studia. Uporabnik ima dovolj, da gre v igro, izbere junaka, ustvari svoj krov in najde sovražnika. Številne taktike in strategije v bitkah so pritegnile pozornost velikega števila ljudi, ki vsako leto sodelujejo na turnirjih in uvrščenih igrah. Drugi projekt studia je bil dodatek "Warren Commanders" na najbolj priljubljen spletni projekt "World of Warcraft". Veliko število inovacij, vključno z novo celino, lastno garnizijo za vsakega uporabnika, dvig najvišje ravni na sto in še veliko več. Dodatek so uporabniki toplo sprejeli in pridobili visoke ocene.

  Sorodne publikacije