Panasonic: država-proizvajalec, pregled izdelka, pregledi

Vsako podjetje, ki postane znano kot glavni proizvajalec strojev, gre daleč. Včasih podjetja trpijo zaradi pomanjkanja kupcev, ki včasih doživljajo izjemen uspeh. Velik prispevek prinaša ustanovitelj, ki skupaj z otroštvom doživlja vse vzpone in padce. Težko je bilo premagati Konosuke Matsushita. Je ustanovitelj Panasonicove izvorne države na Japonskem. Leta 1918 se je odločil ustanoviti korporacijo, ki bi se ukvarjala z razvojem in proizvodnjo strojev.

Ustanovitelj

Toda vsaka zgodovina podjetja se začne z ustanoviteljem. Panasonic, država-proizvajalec svojih izdelkov - Japonska, je nastal, kot je bilo že omenjeno, leta 1918. Matsushita je bila stara 24 let. Malo verjetno je, da bi mladenič domneval, da se bo njegov otrok v prihodnosti spremenil v korporacijo, ki je znana po svoji tehniki.


Konosuke je bil rojen leta 1894. Njegova družina ni bila revna, ker je imela majhno posestvo. Matsushita je imela sedem bratov in sester. Toda na neki točki se je blagostanje družine pretreslo, v devetih letih pa je moral fant iti na delo. Zaradi tega mu je bila odvzeta dobra izobrazba. Eno od prvih Konosukejevih del je bila trgovina s kolesi. Tudi takrat je oče napovedal, da bo sin kmalu najel ljudi z izobraževanjem. Medtem ko je bil Matsushita navdušen nad elektroniko in različnimi izumi. Medtem ko je delal v eni od vodilnih podjetij v tistem času, je sanjal o ustanovitvi svojega podjetja. In takoobstajalo je majhno podjetje "Matsushita Denki". Nihče ni vedel za Panasonic, državo, proizvajalca izdelkov, za katero se je izkazalo, da je rojstni kraj Konosukeja.


O podjetju

Panasonic Corporation je trenutno velika korporacija iz Japonske, ki se ukvarja s proizvodnjo gospodinjskih aparatov in elektronskih izdelkov. Sedež podjetja je v Osaki. Leta 2011 je bila ena izmed 50 najuspešnejših korporacij na svetu. Le malo jih je vedelo, vendar je podjetje sedanje ime dobilo šele pred desetimi leti. Do takrat je imela ime svojega ustanovitelja, Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Panasonic pa je blagovna znamka podjetja.

Delo podjetja

Panasonicova japonska tehnologija je dobro znana po vsem svetu. Sedaj ima podjetje več kot 600 podjetij. Med najbolj priljubljenimi so:
 • Panasonic s svojimi gospodinjskimi aparati, zasnovanimi za množični trg.
 • Technics, ki proizvaja avdio opremo, vključno s profesionalno glasbeno opremo.
 • Lumix je najbolj znana blagovna znamka digitalnih fotoaparatov.
 • Nekatera podjetja delujejo v ločenih regijah. Ja, National je ostal priljubljen doma, vendar s svojimi gospodinjskimi aparati ni presegel Japonske. Ampak Quasar je oddelek, ki proizvaja gospodinjske aparate v Severni Ameriki.

  Proizvodnja

  V državah Skupnosti neodvisnih držav niso vsi izdelki Panasonica postali priljubljeni. Toda najpogostejše različice so se izkazale za ugledne in jih uporabljajo naši rojaki. Domača avdio in video oprema, foto in video kamere lahko na primer kupite za dom,telefoni in večnamenske naprave. Pogosto se lahko srečate s kuhinjsko opremo: proizvajalci kruha, multi-izdelki, mikrovalovne pečice in drugo.Proizvajalec ponuja izdelke za lepoto in zdravje: električne brivnike, sušilnike za lase, zobne ščetke itd.
  Panasonicovi izdelki (za Japonsko) za podjetja so bili enako povpraševani. Proizvajalec ponuja sisteme za shranjevanje, telekomunikacijske izdelke in računalniške rešitve. Obstaja tudi celotna paleta profesionalne opreme: video kamere, avdio sistemi itd. Toda takšni izdelki niso tako priljubljeni, ker so namenjeni ozkim strokovnjakom.

  Avdio in video oprema

  V tem segmentu so bile najbolj priljubljene televizorji. Seveda je Samsungovo podjetje daleč, vendar očitno ne poskuša premagati korejskega proizvajalca. Kljub temu imajo Panasonicovi izdelki veliko število naprav, ki so primerne za vsakega kupca. Stroški televizorjev so lahko tudi različni. Na primer, lahko kupite TX-77EZR1000 - model Panasonic za 999990 rubljev. Ima 4K ločljivost, 77-palčno diagonalo in veliko število najnovejših "čipov": ustvarjanje slik, načine predvajanja, lokalno tehnologijo mrka itd.
  Toda to ne pomeni, da se podjetje Panasonic osredotoča samo na stranke z visokimi dohodki. Obstajajo proračunske možnosti za televizorje - TX-32ER250ZZ za 15 tisoč rubljev. To je preprost model z diagonalo 32 palcev in ločljivostjo 1366 x 768.
  Ampak za avdio in video opremo ne leTelevizorji Dobra kakovost avdio sistema je drugačna. Ni slaba možnost bo SC-UX100EE za 10 tisoč rubljev. To je proračunska različica mini predvajalnika, ki deluje na 300 W in reproducira številne priljubljene formate.

  Slušalke podjetja Panasonic

  Slušalke so se prav tako izkazale kot uspešen in priljubljen izdelek podjetja. Naprave imajo različne modele: "kapljice", brezžične, igralci, športniki itd.
  Najbolj priljubljene so bile vakuumske slušalke, saj so proizvajali akcent. Prihajajo v različnih oblikah in barvah, in njihova cena se giblje od 300 rubljev do 3-4 tisoč. Kupci imajo dober zvok in trajnost. Panasonicove slušalke imajo tudi mikrofon. Med njimi sta tudi vakuumski in polni modeli. In kljub odličnemu zvoku zvočnikov, z mikrofonom obstajajo težave. Nekateri uporabniki so se pritožili, da je ta podrobnost slušalk pogosto prekinjena.

  Foto in video kamere

  Še en priljubljen izdelek podjetja Panasonic. Država-proizvajalec se osredotoča na strokovnjake s področja fotografije in navadne uporabnike. Zato lahko v katalogu izdelkov najdete običajne "mila" in profesionalne video kamere. Za 15 tisoč rubljev lahko dobite HC-V260EE. To je model videokamere, ki odstrani HD ločljivost. To je ena najpreprostejših fotoaparatov, ki so primerni za družinsko fotografiranje. Obstaja vse, kar potrebujete za amatersko: preprosto uglaševanje, dobre rolerje in enostavno upravljanje.

  Za strokovnjake pa je podjetje pripravilo HC-X1 za 210 tisoč rubljev. To je fotoaparat, ki odstrani videoposnetke v ločljivosti 4K. Ona jefine zoom, fino nastavljanje, standardni načini in odličen zvok. Naprava lahko snema video in fotografira.

  Panasonicovi pametni telefoni

  V tem segmentu družba še ni uspela. Toda vsako leto poskuša izdelati različne modele telefonov, ki bi lahko bili zanimivi za občinstvo. Priljubljena linija Eluga je postala. Leta 2018 je izšel model Eluga I7. To je pametni telefon za vsakogar, brez izjemnega dizajna. Inside je dokaj standard "polnjenje" za vsakodnevne naloge. Model deluje z baterijo 4000 mAh. Kamera tukaj je tudi najlažja stvar, ki lahko razburi nekatere kupce, ki so upali na ugledno lečo. Toda najbolj priljubljen pametni telefon, po katerem so vsi izvedeli, da je Panasonic načeloma vključen v proizvodnjo izdelkov v tem segmentu, je postal kamero Lumix CM1. Stane kupca 1000 dolarjev. To je enostavno uganiti, da je glavni "čip" naprave njegova kamera Leica DC Elmarit.
  Proizvajalec je tudi pozabil namestiti zmogljiv procesor, ker je potreben zmogljiv sistem, ki bi obdeloval kakovostne slike. Deluje vse z 2 GB RAM-a, ki je zdaj zelo majhen, in 16 GB notranjega pomnilnika, kar morda ni dovolj za shranjevanje slik.

  Recenzije

  Toda predvsem o izdelkih določenega proizvajalca lahko rečemo preglede. Glede na priljubljenost določenega izdelka je lahko njihovo število različno, na splošno pa lahko naredite splošno sliko o kakovosti izdelkov. Prejetih je bilo veliko pozitivnih ocenPanasonicovi televizorji. V zadnjem času se je pojavilo veliko uspešnih pametnih modelov, ki so se izkazali za kakovostne in prihajajo kupcem. Njihovi stroški se lahko gibljejo od 15.000 do 200-300 tisoč rubljev. Lumix je delitev podjetja, ki je pritegnila največ pozornosti uporabnikov po vsem svetu. Objektivi in ​​kamere pod to blagovno znamko postajajo kultni in številni strokovnjaki bolj kot Panasonic. Verjetno je nemogoče najti uporabnika, ki bi bil nezadovoljen s fotografijo.
  Pozitivni odzivi uporabnikov so se dotaknili tudi telefonov podjetja. Naprave so se izkazale za trajne in v nekaterih primerih služile več kot 10 let. Pojavili so se tudi visokokakovostni pisarniški telefoni.

  Sorodne publikacije