Kako v celoti odstraniti "Opera" iz računalnika: odstranite možnosti

Danes lahko modi priljubljenega brskalnika Opera veliko štejejo. In niso vsi od njih uradni (še posebej, če jih ne prenesete iz virov razvijalca, ampak iz drugih strani). Zato lahko vprašanje, kako popolnoma odstraniti brskalnik Opera iz računalnika ali prenosnika, ima več rešitev. V nadaljevanju so univerzalne metode ročne in avtomatske odstranitve brskalnika, če se je uporabnik iz neznanega razloga odločil, da ga ne bo uporabil.

Kako v celoti odstraniti "Opera" iz računalnika: glavne linije ukrepanja

V smislu metod, uporabljenih za odstranitev tega brskalnika, morate takoj paziti na razliko v začetni namestitvi uradnih in neuradnih različic.
Uradna sprememba, nameščena na računalniškem terminalu v okolju Windows, NIKOLI ne piše svojih lastnih ključev v sistemski register. Z drugimi besedami, obnaša se kot običajen prenosni program, čeprav shranjuje svoje datoteke v različnih odsekih (to bo povedano ločeno). Toda ponarejene modifikacije, ki jih navdušenci v obliki alfa ali beta še vedno sproščajo, se obnašajo drugače.

Tako je v vsakem primeru vprašanje, kako v celoti odstraniti "opero" iz računalnika, da bo tudi po odstranitvi same aplikacije in odstranitvi glavnih programskih datotek potrebno nadalje iskati preostale elemente v obliki imenikov in za zanesljivost. - inzapisov v sistemskem registru. Začnimo s standardnim postopkom.

Kako v celoti odstraniti aplikacijo Opera iz računalnika: redno Windows

Če želite odstraniti brskalnik, morate najprej uporabiti programski in komponentni del, ki je v standardni nadzorni plošči. "
Po aktiviranju odstranitve bo delovala njegova lastna aplikacija. V oknu takoj opazite brisanje uporabniških podatkov. Če ne želite imeti veliko smeti v sistemu, je treba preveriti vrstico. Naslednji bo standardni postopek, po postopku pa se bo pojavilo okno z žalostnim čustvenim simbolom in sporočilo o hroščih o odstranitvi brskalnika.

Preostali imeniki

Zdi se, da je rešeno vprašanje, kako popolnoma odstraniti "Opera" iz računalnika (program ni naveden na seznamu nameščenih aplikacij). Nič takega! Na žalost "native" dodatek ne izbriše nekaterih komponent. Poglejte spodnjo sliko prvih treh komponent.
Zdaj pa vprašanje, kako popolnoma odstraniti "Opera" iz računalnika ali prenosnega računalnika, vključuje ročno brisanje uporabniških imenikov (vsi se nahajajo v imeniku Uporabniki v sistemski particiji). V mapi vsakega uporabnika (če je v sistemu registriranih več), morate najti imenik AppData, ki se bo moral prijaviti v lokalni in gostujoči imenik ter izbrisati mape Opera. V operacijskem sistemu Windows XP morate odpreti razdelek Dokumenti in nastavitve, odpreti mapo želenega uporabnika in izbrisati preostali imenikv razdelku Application Data in nato iz istega razdelka v imeniku Local Settings.

Nato morate pogledati mapo Program Files ali Program Files (x86) in izbrisati imenik Opera, če je tam. Po tem, da ste popolnoma prepričani v brisanje neuradne različice, v urejevalniku registra, ki jo zaženete z ukazom regedit v ukazni vrstici Run, morate poiskati ime programa in izbrisati vse pripadajoče ključe. Upoštevajte, da boste našli veliko zadetkov (na primer operater ali operacija). Nepovezan z brskalnikom, posnetka ni mogoče niti dotakniti.

Uporaba ponovnega zagona

Vendar pa vprašanje, kako v celoti odstraniti "Opera" iz računalnika, tako da ne izvedete ročno vseh postopkov, preprosto rešite z uporabo programa za namestitev.
Med najbolj priljubljenimi in zmogljivimi paketi so iObit Uninstaller in Revo Uninstaller. Kot pri deinstalaciji programa z običajnimi sredstvi sistema, se vgrajeni namestitveni program najprej zažene, nato pa se opravi poglobljeno skeniranje z dostavo rezultatov (tukaj se bodo prikazale mape in registrski ključi, če jih boste imeli). Za dokončanje postopka morate vse to izbrisati tako, da najprej izberete potrditveno polje v vrstici za uničenje datoteke. Zdaj, ko je brskalnik popolnoma in popolnoma odstranjen, ste lahko prepričani o vseh sto.

Sorodne publikacije