Ohranjevalnik zaslona: Kaj je to v sistemih Windows?

Tudi na začetku razvoja računalnikov s prvimi sistemi, ki temeljijo na Windows, je veliko uporabnikov naletelo na tako zanimivo stvar, kot je ohranjevalnik zaslona. Kaj je to, potem v bistvu predstavljajo skoraj vsi uporabniki, vendar pa pomotoma to sistemsko orodje šteje samo za ohranjevalnik zaslona. Dejstvo je, da se lahko taki programčki omenijo in veliko drugih, nič manj koristnih funkcij.

Ohranjevalnik zaslona: Kaj je to?

Tako najprej taki ohranjevalniki zaslona niso bili le sredstvo za okrasitev zaslona monitorja, čeprav so opravili določeno estetsko funkcijo. Dejstvo je, da so takrat večinoma uporabljali monitorje, elektronske cevi, ki so bile nagnjene k hitri obrabi.


Da bi podaljšali življenjsko dobo, jih je bilo treba občasno izključiti. Če pa bi lahko na enem računalniku delalo več uporabnikov, običajna prekinitev ni zagotovila varnosti informacij, saj bi lahko vsak uporabnik pogledal, kaj je prikazano na zaslonu ali aktiviral, na primer, izpisane aplikacije. Tukaj se rešuje ohranjevalnik zaslona. Kaj je to glede varčevanja z energijo in varnosti?
Orodje, ki vam omogoča, da zmanjšate obremenitev monitorja, dokler ni popolnoma zatemnjena, in po potrebi nastavite geslo za izhod iz načina ohranjevalnika zaslona. Poleg tega so imeli takšni programi (in ta program) posebne nastavitve za samodejno aktiviranje ohranjevalnika zaslona skozi uporabniško določen časovni interval, ko na primer ni bil na delovnem mestu. Pravilomavečina ohranjevalnikov zaslona je imela (in ima) format SCR, čeprav je bilo mogoče najti tudi druge. Največji problem pa je, da lahko ohranjevalniki zaslona Windows prikrijejo veliko nevarnih virusov. Uporabnik, samozavestno prepričan, da je to ohranjevalnik zaslona, ​​ga bo aktiviral (vsaj za predogled), zaradi česar dobi škodljiv učinek zlonamerne kode. Torej s takimi datotekami morate biti zelo previdni.


Področja uporabe ohranjevalnikov zaslona

Danes so ohranjevalniki zaslona izgubili svojo vlogo varčevanja z energijo (za katero se uporablja hibernacija ali hibernacija) in se uporabljajo za posebno dekoracijo zaslona ali se uporabljajo izključno za oglaševanje. Ta možnost se pogosto uporablja za različne vrste predstavitev in razstav, ko je na računalniškem monitorju, na primer, na računalniškem monitorju prikazan logotip podjetja ali kakšna druga reklamna informacija, kar nedvomno privlači obiskovalce stojnic. Poleg tega se včasih lahko te tehnike uporabijo tudi pri promociji spletnih strani, kadar je potrebno oblikovati ciljno občinstvo.

Windows ohranjevalniki zaslona: kako ustvariti in omogočiti?

Toda nazaj na ohranjevalnike zaslona. Danes lahko najdete veliko programov, ki vam omogočajo, da ustvarite ohranjevalnike zaslona iz katerega koli grafičnega ali video gradiva v nekaj minutah. Vendar, na primer, ohranjevalniki zaslona za Windows 7 so lahko osnovni in brez njihove uporabe. Na primer, ko uporabljate video format MOV, je dovolj, da ga v vsakem urejevalniku shranitekot EXE-datoteke, nato pa šele sprememba razširitev SCR, saj je ta oblika tudi izvedljiva.
V specializiranih programih preveč preprost: izbrani elementi, ki so potrebni pripravljeni (animirane GIF-datotek, statične slike, video posnetke, itd) peretyahuyutsya v posebnem polju ali polju, in nato ustvarite postopek zaslona se aktivira samodejno. Na oblikovanje kompleksne animacije ne govorimo. Ampak preprosto ohranjevalnik zaslona za sedmo različico operacijskega sistema Windows, ali karkoli lahko storite, saj je jasno, precej osnovna. Ko je ohranjevalnik zaslona pripravljen (ali pa prenesli iz spisa interneta, tako da se lahko uporablja kot ohranjevalnik zaslona, ​​boste morali dati v mapi System32 za sisteme z x86 ali imenik SysWOW64 za 64-bitne operacijske sisteme.
Nameščeni ohranjevalniki zaslona za operacijski sistem Windows 7 s pomočjo nastavitev personalizacije (PTP prostega prostora na "namizju") in izberete možnost ohranjevalnika. V novem oknu, obstaja več nastavitve, ki jih lahko uporabite, da spremenite čas aktivacije ohranjevalnik zaslona nastavite v prostem računalnik za predogled ali določenimi dodatnimi možnostmi. Morate nastaviti izhod iz Geslo ta način.

Končno nekaj besed

V članku je povzetek teh pojmov kot "screensaver". Kaj je to pogruntal. Treba je še dodati, da danes zaslona res ne izpolnjujejo teh globalnih nalog, ki so bile najprej so ji dodeljene, in se uporablja le kot orodje za okrasitev sistemali za oglaševalske namene (seveda, da zaščitite sliko na zaslonu z namestitvijo gesla za dostop). Tukaj je področje dejavnosti precej široko.

Sorodne publikacije