AMD Radeon HD 7700 Series: funkcije in funkcije

V tem materialu bomo govorili o grafični kartici AMD Radeon HD 7700 Series. Značilnosti te naprave bodo opisane spodaj. Ugodne rešitve so ponavadi uspešne na trgu.

Primerjava

Začnimo podrobno razpravo o AMD Radeon HD 7700 Series. Značilnosti te naprave slabše od vodilne rešitve, spada v isto serijo. Vendar se lahko cena takšne opreme šteje za optimalno, zaradi česar je še posebej zahtevna.
Starejša serija grafičnih kartic je 7900. Hkrati so njene glavne značilnosti tudi AMD Radeon HD 7700 Series, ki nas zanima. Njegove funkcije so podprte s standardi DirectX in GDDR5. Naša odločitev temelji na GPU, znani kot Zelenortski otoki. Ta naprava je za južni.

Značilnosti

Zgoraj smo na kratko opisali grafično kartico AMD Radeon HD 7700 Series. Njegove specifikacije vključujejo 15 milijard tranzistorjev. Ta čip se je imenoval Zelenortski otoki. Proizvodnja poteka na 28 nm tehnologiji. Ustvarjena je enotna arhitektura, ki vključuje niz običajnih procesorjev, ki zagotavljajo pretočno obdelavo številnih vrst podatkov. Realizirana strojna podpora za rešitev DirectX, ki vključuje model Shader. Grafična kartica AMD Radeon HD 7700 Series ima 128-bitno pomnilniško vodilo. Vsak ima 64-bitne krmilnike, ki podpirajo standard GDDR5. Frekvenca doseže 1000 MHz.

Grafična kartica, ki nas zanima, je opremljena z desetimi računalniškimi enotami GCN. Vključujejo 40 SIMD jeder. Slednje je sestavljeno iz 640 ALU-jev. Sestava ima 40 teksturnih blokov. Podpirajo anizotropno intrilinearno filtriranje za vse formate. Na krovu je 16 ROP. Podpira antialiasing način. Obstaja programabilni vzorec več kot šestnajst vzorcev na slikovno piko. Najvišja produktivnost doseže 16 točk za ločen cikel. Izvaja se podpora za integrirani monitor. Ta rešitev vključuje HDMI, DisplayPort.

Specifikacije

Video kartica ima frekvenco 1000 MHz. Število procesorjev doseže 640. Število blokov je 40. Frekvenca pomnilnika doseže 4500 MHz. Tip - GDDR5. Pomnilnik je 1 GB. Pasovna širina pomnilnika doseže 72 GB na sekundo. Teoretično največja hitrost bliskavice je 160 gigaksimalov na sekundo. Video kartica je opremljena z enim priključkom CrossFire. Avtorji niso pozabili na avtobus PCI Express. Obstajajo naslednji priključki: par Mini DisplayPort. Poraba energije je v območju 3-80 W. Na voljo je 6-polni napajalni priključek. Izvedena je dvoslojna zasnova. Arhitektura naprave je prinesla izboljšane zmogljivosti za univerzalno računalništvo. Osnovna arhitektura je GCN. Iz takšnih elementov so grafični procesorji vključeni v serijo Southern.
Računalniška enota je razdeljena na 4 podenote. Vsi se ukvarjajo z lastnim tokom ukazov. Posamezni GCN prejmejo namensko shrambo podatkov. Tudi ti predmeti so opremljeni s predpomnilnikom. Slednji ima sposobnost pisanja in branja. Poleg tega rešitev vključuje polni teksturni transporter. Vključuje bloke za filtriranje in vzorčenje. Vsak element GCN lahko samostojno obravnava dodeljevanje in razporejanje ukazov. Izvaja se lahko ena računalniška enota 32neodvisen pretok. Rešitev GDDR5 zagotavlja pasovno širino 72 GB /s. Kar zadeva predpomnilnik druge ravni, je prejel 512 kilobajtov. Nekatere izboljšave so opazne pri geometrijskih zmogljivostih. Obstaja deveto generacijo tesselatorja. Razlikuje optimizacijo za predpomnjenje in vmesno shranjevanje. To je omogočilo bistveno povečanje procesne ravni geometrije v primerjavi s prejšnjimi serijami naprav.

Hitrost

Zdaj pa razmislimo, kako premagati AMD Radeon HD 7700 Series. Najprej morate poskrbeti za programsko opremo. Vse transformacije se izvajajo v operacijskem sistemu Windows. AMD Radeon HD 7700 Series je optimiziran za delo s to platformo. Nadgradite gonilnik na različico pod Catalyst 12.6 beta. Za delo bomo potrebovali naslednje programe: FurMark, GPU-z v, MSI Afterburner, HWMonitor.
Za overclock uporabljamo namizno stojalo z vgrajeno enoto. Kartico namestimo na stojalo. Pričakujemo hlajenje hladilne tekočine v hladilniku. Vklopimo. Zaženite Afterburner. Dodajte omejitev porabe za 20 odstotkov. Najvišjo napetost dvignemo. Zaradi teh dejanj se bo grafična kartica znatno povečala, vendar sistem morda ne bo deloval in računalnik se zamrzne. Ta tveganja je treba upoštevati pred začetkom procesa overclockinga. Lahko poskusite popraviti situacijo. Napetost zmanjšamo na kazalnik v 122 čl. Nastavite hladilnik na najvišjo vrednost.

Sorodne publikacije