Str.replace: primeri učinkovite uporabe

Metoda str.replace dopolnjuje možnosti vrstic. Za vsako vrstico lahko določite, kateri del mora biti zamenjan z drugim zaporedjem znakov. Kot nadomestni niz se lahko pojavi regularni izraz, zamenjava se izvede za vse enake primerke, izvorna vrstica pa se ne spremeni.

Tradicionalna uporaba metode zamenjave

Skladnja str.replace je preprosta: niz nadomesti izraz, niz substitucije. Izhodni niz in nadomestni niz lahko vsebujeta znake v sintaksi javascript in nadomestita izraz tako navaden niz kot regularni izraz.


Regularni izraz je mogoče definirati neposredno v metodi ali z uporabo predmeta RegExp. Odsotnost posebnih "regularnih" elementov v vrstici, ki jo nadomesti nadomestni niz, ne igra vloge.
Pomembno je razmisliti o prvem parametru metode kot regularnem izrazu iz preprostega razloga, ker je to tisto, kar javascript počne, in to preprečuje nepričakovane napake.

Funkcionalna uporaba metode

V jeziku brskalnika lahko razvijalec uporablja funkcijo v skoraj vsaki metodi. javascript str.replace ni izjema. Vsaka funkcija se prikliče v trenutku, ko je podniz niza iskalnih nizov. Klicana funkcija prejme informacije o točno določenem položaju. Funkcija je lahko univerzalna in služi različnim vrsticam, saj oddaja tudi izvorno vrstico.
Rezultat, ki daje funkcijo scFuncReplace, se namesto najdenega vnosa nadomesti. Če je črtanadomestek je "-", potem je celoten rezultat očiten, če odstranite "-" in odprete črto "*! *", potem pa učinek ne bo tako pričakovan.


Prav tako je pomembno, da se spomnimo, da je običajen način poimenovanja vzorca, ki se želi nadomestiti, "/" v obliki "//", ki se razlaga kot komentar, in vse, kar izhaja iz tega para znakov v v večini primerov ni pomembno. Vendar to ne vpliva na izračun niza vzorcev v izrazu, čeprav je dvomljivo, da je iskanje z zamenjavo za "//" pomembno.

Semantika in obdelava podatkov o nizu

Zmožnost klicanja funkcije v metodi str.replace je učinkovita rešitev v kontekstu obdelave informacij, namesto da se vhodi zamenjajo z ene vrstice na drugo. Preprosto nadomeščanje stvari s preprostimi algoritmi. Na primer, lahko popravite napake pri vnosu obiskovalca na stran:
 • namesto točk;
 • ruske črke "o" v latinici;
 • pravi napačni simboli;
 • dodatni znaki itd.
 • Vrstice javascript imajo pomensko obremenitev in lahko vsebujejo situacijsko ali kontekstualno vsebino. V prvem primeru lahko rečemo, da izhodna vrstica tvori rezultat, tj. Funkcija preko povratnega stavka, spremeni izhodni niz in poda rezultat. V drugem primeru izhodni niz upravlja oblikovanje rezultata na splošno, ki je popolnoma v drugem kontekstu, v drugem informacijskem okolju.
  Izhodni niz je lahko semantično naložen predlog, razvijalcu pa se naroči, naj razvije algoritem, v katerem je začetni stavek cilj, in rezultatpredlog za obdelavo - odgovor na izvorne informacije.
  Če abstraktirate od znakov in premikate črte kot stavek (ne pozabite, da struktura stavkov vsebuje besede in besedne zveze), se uporaba str.replace dvigne na kakovostno višjo raven.

  Rekurzivna semantika v linijski obdelavi

  Problem je v tem, da je pri uporabi str.replace js in regularnih izrazov enota pozornosti en sam simbol, ne beseda. Ne morete oblikovati "rednega" za delo z besedami, frazami in stavki - ne v tem obsegu. Ena vrstična obdelava kot zaporedje znakov se lahko izvede v najmanj pomembnih primerih. Skoraj vse realne naloge so usmerjene v uporabo semantično smiselnih informacij, to pomeni, da je treba iz nivoja elementarnih simbolov premakniti na raven besednih izrazov - simbolnih besed - kot sistemi besed, pa tudi simbolov v kontekstu stavkov.
  Rekurzivna rešitev problema, pri katerem so v obliki posameznih znakov predstavljene semantično smiselne informacijske enote in sodijo v področje "kompetenc" regularnih izrazov v kontekstu str.replace, omogoča razvoj strokovnih in učinkovitih algoritmov za obdelavo informacij.

  Sorodne publikacije