Kako se znebiti pojavnih oglasov v nekaj korakih

Internet vam omogoča, da dobite informacije z enim klikom. Vendar, da bi prišel do želenega materiala, mora uporabnik pogosto videti veliko število čarovnikov in transparentov, ki ovirajo delo. Kako se sami znebite pojavnih oglasov v brskalnikih?

Prvi korak: pravilno konfiguriranje brskalnika

Za najbolj znane brskalnike je postopek praktično enak.
Če se oglas prikaže v Chromiumu, potem morate odpreti nastavitve, označiti »Prikaži dodatne možnosti«, izberite zavihek »Nastavitve vsebine«, pomaknite se na vrstico v vrstico »Pojavna okna« in omogočite blokiranje oglasa. V splošnem pravilu lahko določite tudi naslove območij izjem.


V Internet Explorerju morate v meniju storitev najti vrstico »Lastnosti brskalnika« in na zavihku »Zasebnost« omogočiti način blokiranja pojavnih oken. V Firefoxu je isti element v zavihku z nastavitvami »Vsebina«.

Drugi korak: namestite anti-banner

Kako se znebite pojavnih oglasov v brskalniku, če je pravilno konfiguriran in okno še izskoči?
V tem primeru je treba določiti dodatno podaljšanje. Adblock Plus vam omogoča, da v brskalnikih odstranite 95% svojih oglasov. Antibanner je enostavno nastaviti. V Google Chromu morate odpreti meni in nato potrditi polja »Napredna orodja« in »Razširitve«. Na novo ustvarjenem zavihku morate izbrati povezave do drugihprograme in obiščite spletno trgovino.


V Firefoxu morate vedno odpreti elemente menija "Dodatki", "Razširitve". V obeh primerih boste morali v iskalni niz vnesti besedo adblock in namestiti predlagano aplikacijo. Program zahteva potrditev namestitve. Morate dati privolitev in počakati na zaključek postopka. Potem je priporočljivo ponovno zagnati brskalnik. Aplikacija samodejno odstrani oglase.

Tretji korak: preverite bližnjice in nastavitve brskalnika

Če želite to narediti, kliknite z desno tipko miške na vse bližnjice v brskalniku in odprite zavihek Lastnosti. Po imenu datoteke z razširitvijo .exe v vrstici "objekt" ne sme biti nobene druge povezave. Če je, potem jih morate izbrisati in klikniti na gumb "Ok". Nato preverite začetno stran brskalnika.
V ta namen pojdite v nastavitve brskalnika. Razdelki »Zagon« ali »Začetna stran« ne smejo imeti neznanih naslovov. Če so, potem jih je treba odstraniti. Poleg tega vam priporočamo, da skrbno preučite seznam nameščenih razširitev. Če je katera koli aplikacija sumljiva, jo lahko onemogočite in preverite rezultat.

Kako se znebiti pojavnih oglasov na okuženem računalniku

Če se v brskalniku pojavijo pojavni okni brskalnika, kljub sprejetju zgornjih ukrepov, to pomeni, da je računalnik že napadel škodljivo aplikacijo. Zato je priporočljivo redno posodabljati protivirusni program in mesečno preverjati sistem za okužbe. Kako odstraniti pojavne oglase, če virus že obstajadobil na pc?
Za začetek morate zagnati celoten pregled za škodljivo programsko opremo. Večina sumljivih predmetov bo v karanteni. Vsi antivirusi ne morejo prepoznati nevarnih modulov. Zato je priporočljivo, da računalnik preverite s takimi orodji za zdravljenje kot DrWeb CureIT ali Malwarebytes. To je zmogljivo orodje, ki odpravlja skoraj vse spyware in malware. Po namestitvi morate zagnati, ki zdravi pripomoček in omogoči skeniranje. Test lahko traja približno eno uro. Če je program napačen, lahko uporabnik ponovno vzpostavi želeno datoteko v karanteni.

Ročno čiščenje okuženega z virusom sistema

Po popolnem skeniranju z orodji za obdelavo v računalniku lahko odkrijete rezultate virusa, ki ga med testiranjem ni bilo mogoče najti. Kako se v tem primeru znebiti pojavnih oglasov? Za začetek morate omogočiti skrite datoteke, saj zlonamerni predmeti običajnemu uporabniku morda niso na voljo. Če želite to narediti, morate hkrati klikniti na gumba Win + R in vnesti mape za nadzor ukazov. V oknu »Možnosti mape« odprite zavihek »Pogled«, nato odkljukajte skrite datoteke, mape in pogone, kliknite »V redu« in zaprite okno.
Nato morate pritisniti gumbe Ctrl + Alt + Del in izbrati vrstico "Upravitelj opravil". Odpre se sistemsko okno. Na zavihku "Procesi" morate preveriti, ali obstaja seznam virusnih oglaševalskih modulov. Če je, potem morate odpreti lokacijo datoteke in odstraniti program z mapo. V primeru dvoma je boljepreskočite postopek

Kako se znebiti pop-up oglasov z urejanjem datoteke Hosts

Če želite to narediti, odprite skrbniški beležko ali kateri koli drug urejevalnik besedila. Nato morate s pomočjo menija, ki se nahaja na: C: WindowsSystem32driversetc, odpreti datoteko Hosts. Vsi vnosi po vrstici 12700.1 so rezultat virusnega programa. Urejeno besedilo morate izbrisati in shraniti. Nato morate znova zagnati računalnik. Ko odstranite pojavni oglas, ne smete obiskati sumljivih spletnih mest in klikniti oglasov, ki so podobni vsiljeni pošti.

Sorodne publikacije