Smart TV Adapter: Kako povezati, izbire in povratne informacije

TV-sprejemnik Smart TV je precej učinkovita in razmeroma poceni alternativa tisti, ki jo želite, toda za mnoge je preveč finančno brez iste funkcionalnosti. Tak pripomoček lahko močno razširi zmožnosti starega televizorja in jih približuje funkciji sodobnih pametnih modelov.

Dodatek Smart TV omogoča uporabniku, da si ogleduje filme in televizijske oddaje na spletu, ne da bi moral posneti zunanje medije, ki omogočajo dostop do različnih internetnih kanalov, možnost uporabe virov različnih video gostovanja in družabnih medijev. To je v bistvu ta pripomoček je določen adapter, ki spremeni vašo običajno napravo v osebni računalnik.

Težavnost pri izbiri

Te in nekatere druge storitve bodo na voljo, če veste, kako izbrati nastavitev Smart TV za vaš TV in jo naredite pravilno. Da se vaš denar ne bi zapravil, morate posebno pozornost nameniti posebnim značilnostim pametnega pripomočka, ki vam je všeč.

Pomembne nastavitve za set-top box za Smart TV:
 • tip povezave TV;
 • zahteve za komponento strojne opreme;
 • delovna platforma pripomočka ("Windsor" /"Android");
 • povezava z omrežjem;
 • dimenzije (faktor oblike);
 • komplet;
 • poraba energije in napajalniki.
 • Ta seznam vam bo pomagal določiti prvotne značilnosti pripomočka in znatno zmanjšatiizbor za bolj premišljeno in pravilno izbiro. Razmislite o vsaki točki podrobneje.

  Povezovanje s televizorjem

  Pred nakupom se prepričajte, da ste določili vrsto vmesnika na televizorju za priključitev takšne opreme. Dobra polovica sodobnih TB-jev ima univerzalno HDMI-priključek s stabilnim oddajnim signalom najboljše kakovosti. Če na televizorju ni televizorja, potem je verjetno preprost VGA ali AV izhod.
  Nekateri modeli se zlahka povežejo prek RCA priključka ali v običajnem "tulipanu". Prosimo, da posebno pozornost posvetite temu, preden namestite sprejemnik Smart TV na televizor. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov in strokovnih ocenah, je bila najboljša kakovost prenosa in "vsemogočnosti" HDMI-vmesnik, zato je prednost bolje dati.

  Zahteve za strojno opremo

  Komplet nabora pametnih naprav neposredno vpliva na hitrost prenosa in kakovost signala. Boljši procesor in več RAM-a, bolj samozavestno in udobnejše informacije, ki jih prejme predpona TV Smart TV.
  Osnovne zahteve za zmogljivost strojne opreme:
 • procesor na dveh jedrih;
 • 2 GB RAM-a;
 • notranji pomnilnik za 8 GB.
 • Nekateri uporabniki teh zahtev bo očitno malo. Na primer, igralci pogosto občudujejo to, in občudujejo zahtevne in "težke" igre. Poleg tega operacijski sistem "Windsor" zahteva več zmogljivosti strojne opreme kot podobna predpona TV Smart TV "Android". Optimalne zahteve:
 • procesor je vklopljendve ali osem jeder;
 • 4-8 GB RAM;
 • s kapaciteto 16 GB trdega diska.
 • Takšne značilnosti, sodeč po povratnih informacijah strokovnjakov, bodo lahko mirno "prebavile" platformo "Vetrovi" in vam bodo omogočile popolno delo s predpono TV Smart TV "Android".

  Platforma

  Kateri operacijski sistem je izbran, je odvisen od koristi določenega uporabnika. Navadili na "Winds" - na razpolago so znana okna in običajni meni podružnic. Kot "Android" - dobite veliko namizij in uživate v storitvah. V zvezi s cenami za predpono "Smart TV za TV na platformi, potem so prvi malo dražji (od 6 tisoč rubljev.), In drugi so najbolj razpršeni stroški - od zunajproračunskih do premijskih modelov (od 12 tisoč.
  Prav tako je treba omeniti, da je platforma Android manj zahtevna za niz čipov, zato ima z enakimi značilnostmi strojne opreme občutno večjo hitrost vmesnika in obdelavo podatkov na splošno. Poleg tega je ta OS mogoče najti v številnih programih in igrah, ki se nenehno posodabljajo, dopolnjujejo in izboljšujejo na več načinov. Dodamo povsem demokratične cene za Smart TV tweaks na napravo Android in dobimo optimalno in vsestransko rešitev.

  Omrežje

  Pripomoček lahko povežete z omrežjem na dva načina: s kablom RJ-45 ali z brezžičnim modulom WiFi. Če vaš dom že ima usmerjevalnik, potem je najprimernejša možnost Smart TV stojalo z WiFi za televizor, to je zvgrajeni adapter.

  V nasprotnem primeru potrebujete Ethernet vmesnik za povezavo s spletom. Če se to ne zgodi, boste morali za priključitev kabla RJ-45 kupiti poseben LAN-USB adapter.

  Oblika faktorja

  Preden izberete Smart TV predpono za televizor, je pomembno vedeti, da sta to dva formalna faktorja: polje (polje) ali bliskavica. Kot take značilnosti in v enem, in v drugem primeru lahko imenujemo primerljive, vendar še vedno obstajajo nekatere nianse.
  Naprave Flash so bolj kompakten in se prek kabla USB povežejo s televizorjem. Imajo tudi vgrajen brezžični vmesnik Wi-Fi in niso obremenjeni z dodatnimi priključki ali vmesniki. Ti pripomočki delujejo večinoma skupaj s sodobnimi televizijskimi sprejemniki. Polja, poleg modula wifi, so dodatno opremljena z RJ-45 priključkom za omrežno povezavo. Poleg tega taka oblika vključuje prisotnost številnih vmesnikov, kot so HDMI, VGA, RCA ("tulipani"), konvencionalni AV in nekatera spremljajoča USB vrata. Zahvaljujoč večjim dimenzijam imajo škatle boljšo strojno komponento in so manj nagnjene k pregrevanju zaradi hladilnih sistemov. Ocene ugotavljajo, da se je ta formalni faktor skupaj s starimi televizorji, ki imajo veliko omejitev v sinergiji s sodobno tehnologijo, odlikoval.

  Dodatna oprema

  Številne konzole srednjega razreda so lahko dodatno opremljene z nekaj uporabne opreme, to je periferijo, ki močno razširja uporabnost naprave in dodaja udobje.uporabnika
  Te stvari vključujejo:
 • tipkovnice in miške;
 • daljinski upravljalniki in podobna orodja;
 • spletne kamere.
 • Slednje je včasih vgrajeno in se praviloma razlikuje po povprečnih značilnostih - poceni matriki in skromni pikseli. Zato je v večini primerov bolje izbrati kateri koli pripomoček s strani, ki ima bolj sprejemljivo tehnično komponento.

  Prehrana

  En del pametnih konzol ima navadno napajanje za priključitev na standardno omrežje 220 V, drugo pa prek vmesnika USB. Če je prostor, kjer je nameščen televizor, naložen z določeno opremo (glasbeni centri, stereo sistemi, itd.), Je bolje, da ostanete na zadnji različici USB, ker ne potrebuje ločene vtičnice, napetostne razlike takšne alternative pa niso tako zastrašujoče z običajnim omrežjem.

  Sorodne publikacije