Lor WoW: Emerald Dream

Svet iger WoW je bil vedno bogat z globoko in zanimivo, dobro premišljeno zgodovino. Danes bomo govorili o tako nenavadnem mestu, kot je Emerald Dream, ki je ogromen in nenehno spreminjajoč se svet duhov. Ta kraj je odsev alternativne realnosti. Tisti, ki je nekoč padel v Smaragdno sanje, bo lahko videl Azerota, kot bi lahko bil, če ne bi podlegel vplivu inteligentnih ras.

Zgodovina nastanka

Po legendah je bila ustanovitev enega sveta v Titanih le trenutek, po katerem so takoj začeli z novim. Pravzaprav nihče ne ve, zakaj jih je najbolj zanimalo Azeroth. Prav oni so ustvarili Smaragdno sanje - neke vrste "kašmir" za Azeroth, ki je odsev deviškega, deviškega sveta. Prav ta svet bi lahko postal, če na inteligentne rase ni vplivalo drugače. Gre za žgana polja, razsekane gozdove, številne krošnje pod gorah, ki jih urejajo gnomi itd.

Varuh

Varstvo reda v Smaragdnih sanjah je bilo zaupano zmajem. Izera je eden od petih velikih zmajev, imenovanih Aspekti. Izera varuje naravo. Njegove sile so dolžne Titan Eonarju, ki je veljal za zaščitnika vseh živih bitij. Emerald Dream je kraljestvo narave. Skupaj z njo opazuje tudi paket zelenih zmajev. Zaradi spremenjene realnosti časa v Emerald Sleep,Zmaji so praktično nesmrtni.

Struktura

Če je Azeroth za vedno izgubil svoj prvotni videz (večinoma skozi neskončno vojno), se Emerald Dream preprosto ne spremeni. Dejstvo je, da duhovni prostor (kljub temu, da naleti na drugačno ustvarjanje) ni podvržen nobenim stalnim spremembam. Po vsaki spremembi, majhni ali veliki, se sanje začnejo obnavljati svoj prvotni videz, pri čemer dobijo obliko, kot so jo dobili Titani. Domneva se, da lahko samo ustvarjalci sami spremenijo to mesto.


Kako priti v Smaragdno sanje?

Lahko se znajdete v duhovnem prostoru tako v fizični obliki kot med spanjem. Druidi običajno pomagajo prodreti v Smaragdno sanje tradicionalno čarovnijo, ki deluje prek naravne enotnosti. Nekatera bitja se nahajajo v svetu duhov, brez velikega napora, ne da bi sploh spoznala, kaj se dogaja, in nekateri, nasprotno, so posebej prisiljeni uporabiti sanje, da bi odkrili pot. Ko se to zgodi, duša zapusti telo in se prenese v drug prostor. Tam ponovno dobi fizično lupino, ki izgleda kot tista, ki je ostala v Azerothu. Tudi fizične sposobnosti ostajajo nespremenjene. Druidi, ki so dosegli določeno stopnjo spretnosti v svojih veščinah, odpirajo edinstvene priložnosti za selitev po svetu - to je lahko hitra vožnja, prehod skozi materialno lupino, letenje ali kaj drugega. Učenje teh stvari morda ni druid, vendar so to zelo redki primeri.

Grožnja nočni mori

Tisti, ki skozi sanje padejo v Smaragdno sanje, nimajo negativnega vpliva na naravno ravnovesje. Hkrati lahko gostje od zunaj, ki gledajo fizično, povzročijo sum in celo sovražnost do lokalnih prebivalcev. V teh sanjah so bile nekatere temne sile, ki so postale znane kot Smaragdna nočna, nerazumljive. "Igra" na podzavestnih strahov različnih bitij, ki te izkušnje doživljajo v sanjah. Temna sila se lahko giblje po prostoru, izkrivlja svoje prebivalce in goste in jim ne omogoča, da bi se zbudili.

Sorodne publikacije