Acer Aspire 5740 Notebook: pregled, funkcije, pregledi

V letu 2010 je Intel objavil svoje prve procesorje z vgrajenim grafičnim pospeševalnikom. Te odločitve so sprejeli proizvajalci namiznih in mobilnih računalniških naprav. Eden izmed prvih, ki je prevzel podoben nabor čipov, je bil prenosni računalnik Acer Aspire 5740. Model je prejel popolnoma nov Core i3 in potrošniku ponuja zelo dobre rezultate. Poleg tega je funkcija novega nabora čipov dovoljena ne le za izdelavo dobrih in poceni prenosnih računalnikov, ampak tudi za precej varčne. Acer iz neznanega razloga ni sledil svojim dolgoletnim tradicijam, kjer je posodobitev platforme hkrati spremenila zunanjost modelov, zato je nova naprava s svojim videzom zelo podobna prejšnjim generacijam. Ampak vse je v redu.


Oglejmo si pregled Acer Aspire 5740. Razmislimo o glavnih značilnostih prenosnika, njegovih prednostih in slabostih ter primernosti nakupa na tak ali drugačen način. Pri izračunu bomo uporabili tudi povratne informacije uporabnikov tega modela.

Paket

Naprava je v skromni škatli iz srednje gostote kartona. Spredaj lahko vidite sliko samega Acer Aspire 5740, specifikacije v obliki kratke specifikacije pa so na hrbtni strani. Na robovih so prilepljeni na običajne bar-kode, etikete in druge trgovske verige, ki blagovno znamko opreme v trgovinah. Kljub velikosti prenosnega računalnika ga je upravljal paket v dokaj skromnem paketu. Torej je pred vami lahko videti netbook, vendar nepopoln prenosnik. Paket vključuje:
 • prenosni računalnik;
 • polnilna baterija;
 • napajalna enota;
 • kabel za ponovno polnjenje;
 • dokumentacija.
 • Paket je asketski, vendar ni treba pričakovati še več od najboljših proračunskih zvezkov. Izkazalo se je, da je napajanje monolitno in inteligentno sestavljeno. Navodilo je precej skromno, toda ruski jezik je - in to je dobro.


  Videz

  Kot je navedeno zgoraj, družba ni spremenila zunanjosti modela s prehodom na nov sklop čipov. V vsakem primeru se celo najboljši proračunski prenosniki nikoli ne razlikujejo v oblikovanju v vseh pogledih.
  Tukaj imamo zaobljene strani, dokaj debelo telo in temno modro svetlečo prevleko. Nazadnje, ko sesalnik zbira prstne odtise s prahom, mora biti vedno pripravljen prtiček ali krpo. Spodnji del je črne barve in ima samo eno prezračevalno luknjo za hlajenje sistema. Uporabniki v svojih odgovorih so se večkrat pritoževali nad slabim razmišljanjem o dnu načrta prezračevanja. Nobene olajšave ni, zato se pri delu na mehki površini prekriva le luknja. Kot zdravilo, obstajajo posebne stojnice, vendar je to spet nepotreben strošek in zdi se, da se ukvarjamo s proračunskim nizkocenovnim prenosnikom.
  Dobre možnosti za nadgradnje so zadovoljile številne uporabnike. Proizvajalec je napovedal relativno enostaven dostop do trdega diska naprave, pa tudi do dveh slotov RAM-a. Poleg tega obstaja možnost, da poskusite z eno od brezplačnih, če želiteVmesniki PCI Express.

  Vmesniki

  Prenosnik je zaradi svoje sorazmerno majhne velikosti prejel veliko število vmesnikov. Na levi strani je omrežni priključek RJ-45 za HDMI in VGA video izhod, par USB 2.0 vrat in dva 35 mm avdio izhoda.
  Na sprednjem delu je samo čitalnik kartic, sprejema vse standardne mini pogone, zadaj pa so odprtine za prezračevanje. Desna stran je nameščena pod pogonom DVD, enim USB priključkom in priključkom RJ-11. Sodeč po ocenah Acer Aspire 5740 uporabniki imajo dovolj pristanišč za zasebne in poklicne potrebe. Veliko število vmesnikov USB omogoča povezavo skoraj vseh zunanjih naprav in ne potopite se v draga vozlišča.

  Vhodne naprave

  Po prehodu na današnje razmerje med širino in širino 16: 9 so bili skoraj vsi prenosniki z diagonalo 15 palcev opremljeni s polno tipkovnico, ki jo dopolnjuje z digitalno enoto.
  Uporabniki so na splošno pozitivni glede delovnega prostora. Dodajanje digitalnega bloka nikakor ni vplivalo na kakovost gumbov. Vse tipke so običajne velikosti in z njimi je zelo priročno delo. Tukaj imamo nemoten in razumljiv potek ter kompetentno ureditev pomožnih in funkcijskih tipk. Dotikalna plošča je rahlo zapletena v telesu glede na ravnino delovnega območja, kar omogoča slepo zaznavanje. Poleg tega je dobil lepo roughening in pameten funkcionalni ključ z jasno, majhno in ne prinaša nelagodje.

  Zaslon

  Acer Aspire 5740 je dobil precej dobro matriko zLED osvetlitev in preliv 1366 x 768 slikovnih pik. Za 156-palčno diagonalo je to dovolj. Še več, če takšna pixelation tukaj ni vidna, tudi če je veliko za poskus.
  Kakovost barvnega prenosa je povsem sprejemljiva za proračunski devaysa. Zahvaljujoč premišljeni osvetlitvi LED osvetlitve imamo dostojno svetlost in kontrast, zato lahko Acer Aspire 5740 brezhibno uporabljate v zunanjih pogojih. Seveda, pod neposredno sončno svetlobo zaslon ne deluje, vendar je delo v senci zelo udobno. Sodeč po ocenah uporabniki nimajo nobenih zahtevkov do kotov raziskave. Slika ostane berljiva tudi s pomembno spremembo stališča. Tako lahko varno zamenjate slike ali gledate video posnetke v družbi enega ali dveh podobno mislečih ljudi. Kar zadeva celotno vizualno komponento, je Acer Aspire 5740 idealen za posebne poklicne potrebe: dopisnike, pisce besedil, študente in druge pisce. Mesta na namizju so dovolj za namestitev materialov, ikone niso majhne, ​​oči pa se ne naveličajo zaslona.

  Produktivnost

  Naprava je opremljena s procesorjem Core i3 iz serije Intel 330M, ki deluje na 213 GHz. GMA HD grafična kartica je že vgrajena v čip in je zelo produktivna skupaj s procesorjem. Najenostavnejša sprememba serije 5740 prihaja z 3 GB RAM-a, kar očitno ni dovolj za današnje potrebe.
  Dobro, lahko nadgradite in dodate RAM do 8 GB. Toda tudi osnovna različica 3 GB odlično prebavlja sedmo različico "Windsor" brez zavore in zamikov. Torej kajtisti, ki imajo raje "osem" ali celo "deset", bodo morali dodati RAM.

  Za shranjevanje uporabniških podatkov je precej oster Winchester (5400-by-one) ustrezal vmesniku SATA. Delo je povsem dovolj, vendar ne deluje kot mešalnik za igre in HD-filme. Ponovno lahko nadgradite in spremenite možnost kadrovanja za vsaj en terabajt. Na splošno, sodeč po povratnih informacijah, so uporabniki zadovoljni z ravnjo delovanja prenosnega računalnika. Seveda, ne bo potegnil "težkih" in modernih igrač, vendar če dodate RAM, lahko igrate "Star Kraft 2" in "Kriza" na srednje-nizke grafične prednastavitve z ustreznim udobjem. No, seveda, z vsemi pisarniškimi aplikacijami se popolnoma zruši.

  Avtonomija

  Devays je opremljen z litij-ionsko baterijo 4400 mAh. V načinu mešanja (internet, glasba, video) baterija traja skoraj dve uri. Če je potrebno naložiti napravo za igre in video v visoki ločljivosti, bo baterija dovolj za približno eno uro.
  Z izklopljenim internetom, zmanjšano svetlostjo in pri delu samo v pisarniških aplikacijah začne prenosni računalnik v 35 urah iskati vtičnico. Če pogledamo druge predstavnike proračunskega segmenta, lahko rečemo, da imamo trdnega srednjega kmeta.

  Če povzamemo

  Na splošno se lahko ta serija imenuje uspešna. Tukaj imamo celo najmlajšega, a še vedno zelo produktivnega i3 procesorja z razumljivim vgrajenim grafičnim jedrom. Ja, resne igre na to ne bodo šle, ampak preproste in hkrati zanimiveaplikacije dovolj. Poleg tega povpraševanje iz proračunskega modela ni potrebno. Dobro sestavljen, deluje - in v redu. Devays so odlični za reševanje strokovnih nalog pri pisanju besedil, risanju, delu z glasbo in videi. Kot multimedijski center je to odlična možnost. No, po igranju igre morate iti v bonus sektor in ne v proračun. Torej njegov model denarja deluje polno in ne filonit.

  Sorodne publikacije