Zamenjava sistema Microsoft Office: alternativni sistemi, najvišje uvrstitve, nasveti in triki

Paket Microsoft Office je postal pravi standard in merilo za to, kako bi morali izgledati izdelki iz takšnega načrta. Ustvarjanje, urejanje in izvajanje drugih operacij z dokumenti in tabelami Urada ni enako. Je priročen, jasen, deluje hitro in dokumenti na izhodu so popolnoma prilagojeni za uporabo v nekaterih sosednjih kompleksih in urednikih. Z eno besedo, tu imamo brez majhnega monopolista. Vse bi bilo dobro, toda ena in zelo pomembna za večino domačih uporabnikov je žlica katrana strošek izdelka. Za enkratno licenco boste morali plačati približno 7 tisoč rubljev, in za mesečno naročnino - približno 300 rubljev. V zvezi s tem je veliko uporabnikov vprašanih precej logično vprašanje: "Kaj naj nadomesti Microsoft Office?" Vendar pa se vsi ne morejo ustrezno spopasti z nalogami. Torej, preden izberete programe, ki nadomeščajo Microsoft Office, se morate resno ukvarjati. Kaj bomo storili v našem članku. Torej, začnimo. Tukaj je seznam najboljših nadomestkov za Microsoft Office. Upoštevajte izjemne lastnosti vsakega izdelka: priložnosti, uporabnost in prednosti s pomanjkljivostmi. Za bolj živo sliko bo seznam alternativnih programov predstavljen v obliki ocene. Najboljše odločitve za zamenjavo sistema Microsoft Office:

 • Microsoft Office Online.
 • LibreOffice.
 • Google Dokumenti.
 • WPSUrad
 • SoftMaker FreeOffice.
 • Razmislite o vsakem izdelku podrobneje.

  Microsoft Office Online

  Ne glede na to, kako čudno se sliši, je bila ena najboljših odločitev za zamenjavo Microsoft Officea spletna različica kompleksa. Za razliko od polnega izdelka ni treba plačati naročnine. Dobite programe "Ward", "Excel", PowerPoint in OneNote, le da bodo v vašem brskalniku delali brez povezave.


  Videz in orodja spletne različice Urada se praktično ne razlikujejo od osnovnega paketa. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, tudi niso imeli težav z oblikovanjem. Vse datoteke, izdelane v standardnem "Officeu", so bile odlično prebrane v spletnem analogu. Ampak to zamenjavo Microsoft Office ni brez pomanjkljivosti. Urejanje dokumentov je možno samo v spletnem načinu, ko pa prekinete povezavo z internetom, lahko le berete besedilo. Poleg tega se zmanjša možnost dela z združenimi tabelami, ni podpore za formate HTML in RTF z zelo omejenim čarovnikom za zaključek tiskanja.

  LibreOffice

  Mnogi uporabniki brez razloga menijo, da je ta paket popolna zamenjava za Microsoft Office. Tukaj imamo skoraj enake alternative kot Ordu, Excel in PowerPoint. Obstaja tudi zelo inteligenten urejevalnik baz podatkov, ki lahko nadomesti Microsoft Access.
  Poleg tega paket Libre Office vsebuje programe za matematiko in risanje. Prvi vam omogoča delo z matematičnimi formulami, drugi pa je odgovoren za konstruiranje vektorskih diagramov. Glede na povratne informacije je ta točka postala kritična za nekatere kategorije uporabnikov.ko so nadzorovali zamenjavo Microsoft Officea.
  Izdelki "Libre" so praktično vsi, ki ponujajo plačane rešitve od Microsofta. Glede na formate, glede na povratne informacije uporabnikov, ni nobenih težav z izvozom in uvozom.

  Značilnosti

  Prav tako je treba omeniti, da je okoli "Libre" že nastal zelo aktiven kontingent razvijalcev. Ustvarjajo nove dodatke, dodatke, izboljšujejo stare razširitve in prilagajajo obstoječe rešitve priljubljenim platformam. Ta pomembna podpora vam omogoča, da dodate osnovno različico paketa veliko uporabnih funkcij. Torej je ta izdelek odlična zamenjava za Microsoft Office za Windows 10 Mass in Linux.
  Kot takšne pomanjkljivosti po mnenju pregledov ni izdelkov Libre. Nekateri uporabniki se pritožujejo zaradi pomanjkanja popolne podpore za mobilne pripomočke in sorodne aplikacije, vendar za tiste, ki uporabljajo programsko opremo na osebnem računalniku, to ni kritično. Še več, gre le za nemogoče urejanje datotek, pregledovanje podatkov na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih pa je v celoti izvedeno.

  Google Docs

  Odločitve znanega iskalnika, kot tudi v primeru Microsoft Office Online, delujejo v brskalniku. S tem pristopom se takoj odpravijo nepotrebna vprašanja o izdelkih na več platformah. Projekt je osredotočen predvsem na timsko delo, vendar le na enega uporabnika.
  Preko spletnega vmesnika je mogoče ustvariti tabele, predstavitve in dokumente na kateri koli napravi, sodelavci pa bodo zlahka ocenili projekt in ga po potrebi vnesli.potrebne spremembe neposredno na spletu. Prav tako je treba omeniti, da za razliko od Microsoft Office Online lahko tukaj urejate besedilo, ne da bi se morali povezati z internetom. Samo prenesite posebno dovoljenje za brskalnik Chrome.

  Prednosti in slabosti

  Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, so uživali tudi v odličnem vključevanju kompleksa v storitve podjetja - e-pošto podjetja, Google Drive, koledar in druge stranke v oblaku. Kaj je spet zelo priročno za korporativne naloge. Vendar pa je v tem kompleksu nekaj pomanjkljivosti. Kljub Microsoftovi podpori Microsoftovega formata, ki je shranjena v Vordiju ali Excelu, dokumenti včasih izgubijo del oblikovanja. Uporabniki se prav tako pritožujejo zaradi slabega nabora orodij. V isti "Libra" jih veliko več. In oblikovanje vmesnika, sodeč po pregledih, daleč od vseh všeč srcu. Tukaj je preveč stroga in povzroča več agonije kot želja po delu.

  WPS Office

  Ta izdelek je zelo natančna kopija rešitve podjetja Microsoft. Poleg tega to ne velja le za funkcionalnost in videz vmesnika, temveč tudi za uporabniško izkušnjo kot celoto. Neprepoznanega uporabnika je težko razlikovati med posameznimi izdelki, saj je praktično edina razlika ime programa v zgornjem levem kotu.

  Kompleks ponuja popolne klonove "Vorda", "Excel" in PowerPoint. Poleg tega je razvijalec trdo delal na prilagajanju formata. Programi v celoti podpirajo datoteke, shranjene v Microsoftovih programih.

  Ocene

  Tudi vrednoOpomba prisotnost zelo pameten urejevalnik PDF kot lep bonus. S funkcijami izdelka iz Adobeja, zagotovo ni enak, ampak za brezplačno različico je zelo napreden funkcionalen. Sodeč po ocenah, je kompleks zelo dober, vendar se skoraj vsi uporabniki pritožujejo nad veliko količino oglaševanja. Bannerji, strune in včasih celo pojavna okna na celotnem zaslonu motijo ​​delo. Za izvedbo enkratnih nalog je ta rešitev zelo uporabna, vendar je ni mogoče uporabiti za tok, saj lahko zaradi velikega števila oglasov v naslednjem projektu pustite vse živce.

  SoftMaker FreeOffice

  Ta zbirka je tudi zelo dobra alternativa Microsoftovi rešitvi. Izdelek, kot v prejšnjem primeru, kopira "Ward", "Excel" in PowerPoint, vendar le ne tako natančno. Kljub temu pa so orodja na plošči zlahka prepoznavna, zato za začetnike ni praga vstopa.
  Kompleks deluje z vsemi Microsoftovimi formati in ne izgubi formatiranja niti v najtežjih primerih (vgrajene tabele, navzkrižna postavitev itd.). Prav tako je treba omeniti, da so programi lahko shranili datoteke v formatih PDF in ePub, kar je pomemben plus za nekatere kategorije uporabnikov. Ocene na splošno niso slabe. Dobro se ukvarja s pisarniškimi nalogami, vendar ima številne pomanjkljivosti, s katerimi nekateri niso pripravljeni. Prvič, možnost za timsko delo se tukaj zelo slabo izvaja. To pomeni, da spletno urejanje ni zagotovljeno. Drugič, mnogi uporabniki so se pritožili zaradi pomanjkanja tezavra. In toše zdaleč ni zadnja pomembna točka za pisarniško programsko opremo. Vendar pa je brezplačna licenca za distribucijo s popolnim pomanjkanjem oglaševanja naredila izdelek priljubljen in povpraševanja.

  Sorodne publikacije