Zamenjava osebe v Photoshopu: Učenje dela v programu

Včasih bi bilo zaželeno pohvaliti se s fotografijami s Tajske ali Cipra, na počitnicah na morju pa ni bilo treba iti. Izhod je. Po porabi 15-20 minut lahko naredite odlične slike, kjer bo plaža, sonce in celo papagaji. Potrebujemo le eno: najti pravo fotografijo na internetu in ni grozno, da je obraz druge osebe. V članku bomo preučili, kako spremeniti obraz v Photoshopu.

Kje začeti?

Za začetek izberite želeno fotografijo. No, če na obeh slikah oseba gleda na isto stran, se kamera nahaja na eni ravni in svetloba pade enako. V resnici pa vam ni treba iskati popolnega vira in fotografije, saj lahko vse nianse urejate v programu. Vendar pa bo več podobnosti na fotografijah, hitrejša bo zamenjava osebe v "Photoshopu".


Sprememba oseb

Zdaj je potrebno izločiti osebo, ki bi morala biti v končnem rezultatu. Ta postavka se izvaja z orodjem Lasso s 5 slikovnimi pikami.
Če želite zamenjati osebo v Photoshopu, jo morate označiti približno, kot je prikazano na fotografiji v članku. Najpomembnejša stvar je zajeti vse značilne lastnosti, vključno z madeži in gubami. Istočasno je treba čelo dodeliti čim manj. Po tem se območje kopira, kar je dovolj, da preprosto pritisnete kombinacijo tipk ctrl + c.

Končna lokacija osebe

Več izvirnih fotografij ne bo potrebno. Zdaj morate iti na fotografijo, na katerikončni rezultat bo po zaključku zamenjave osebe v "Photoshopu". Vstavite izrezano z bližnjico na tipkovnici Ctrl + V. Torej je potreben del prenosljiv na pravem mestu.


Retuširanje barve in svetlobe

Urejanje začnemo z dejstvom, da je nov obraz nameščen pod staro predlogo. V ta namen uporabimo orodje "Free Transformation", ki se nahaja v meniju "Edit". Zdaj morate spremeniti kot nagiba, velikost in druge parametre. Vse bi moralo izgledati čim bolj naravno. Zamenjava osebe v fotografiji v Photoshopu mora biti nevidna.

Prilagoditev barve

Za spremembo barve in odtenkov kože ter za harmonijo svetlobe morate uporabiti ukaze "Tone /Saturation" in "Brightness /Contrast". Če želite videti ta okna, morate klikniti "Layer", nato izberite "New Adjustment Layer" in nato želeni element. Zdaj postavimo kljukico "Uporabi prejšnji sloj". Tako so prikazani parametri, ki sovpadajo z barvo kože. Svetlost osebe se ureja na podoben način.

Odstranjevanje pomanjkljivosti

Kljub temu je v barvi med slikami oster prehod. Če se želite znebiti, vklopite mehko krtačo "Žig".
Odstrani vse nepotrebne fragmente. To storite tako, da pritisnete tipko Alt in izberete čisto površino kože, s katere se bo krtica podvojila. Po tem je potrebno hoditi po kontrastnih področjih.

Dodatni korak

Zdaj je obraz bolj podoben lutki, zato je vredno dodati sence in svetlobo.To lahko storite na različne načine. Ostanimo na eni od najenostavnejših. Ustvariti morate novo plast z "Soft Light" namestitvijo. Potem vzamemo mehko krtačo v črni barvi in ​​pobarvamo vse sence, bela barva pa označuje kraj, kjer naj bi svetloba prešla. Ko se izvedejo vse manipulacije, morate zmanjšati motnost plasti, tako da bo celotna slika videti čim bolj naravno.

Končni rezultat

Če želite, lahko osebi dodate ostrino, če je videti bolj zamegljena od celotne slike. Če želite to narediti, pojdite v okno "Filter", nato se pomaknite na gumb Ostrina in izberite "Ostrina".
No, to je vse, zdaj lahko vsakdo, ki hoče, nekaj minut zamenja osebo na fotografiji v "Photoshopu" in odide v kateri koli kotiček planeta, ne da bi zapustil pisarno.

Sorodne publikacije