Kaj je napaka pri preverjanju pristnosti pri povezovanju z omrežjem Wi-Fi? Kako popraviti

Pogosto se veliko uporabnikov naprav, ki poganjajo mobilne operacijske sisteme, soočajo z neprijetno situacijo, ko naprava pri povezovanju z brezžičnim omrežjem prikaže napako pri preverjanju pristnosti. Tudi takšne probleme je mogoče pripisati stacionarnim sistemom, vendar so v njih takšne napake veliko manj pogoste. Za njih bo tehnika za reševanje problema ponujena ločeno, medtem ko se bomo zadrževali na napravah Android. Prav za njih je najpogostejši pojav te nesreče. V skladu s tem so predlagane metode za odpravo takih situacij namenjene predvsem mobilnim, ne stacionarnim sistemom, čeprav jih ni mogoče izločiti iz računov. Ampak vse je v redu. In za začetek z nekaj besedami - o naravi samega neuspeha, ne da bi razumeli, katere so vse rešitve za rešitev situacije lahko popolnoma neučinkovite.


Kaj je napaka pri preverjanju pristnosti v splošnem pomenu?

Razmislimo, niti sama napaka in narava njenega neuspeha, ampak neposredno postopek preverjanja pristnosti. Ne zamenjujte ga z inicializacijo in avtorizacijo. To so različne stvari.
Preverjanje pristnosti pri poskusu povezovanja z brezžičnim omrežjem, ki temelji na WiFi, je ključ za preverjanje, ki je vnesen za dostop, in sicer z geslom, ki se uporablja v nastavitvah usmerjevalnika ali distribuira signal iz stacionarnega računalnika, da se prepreči nepooblaščena povezava.
samaSkupna situacija, povezana s pojavom napake avtentikacije datoteke wai, je zgolj nepazljivost uporabnika, ki kot geslo uvaja napačno kombinacijo. V tem primeru pojdite na omrežne nastavitve, izberite spremembo parametrov in izberite kljukico pred vrstico za prikaz gesla, po vnosu pa jo primerjajte s tem, kar se uporablja kot privzeti ključ za dostop.

Napaka pri preverjanju pristnosti pri povezovanju z Wi-Fi: vzroki napake

Vendar pa v večini primerov glavni problem ni povezan s tem. Mogoče je, da imajo mobilne naprave in usmerjevalnik različne vrste zaščite ali šifriranja podatkov, ki se prenašajo preko varne povezave. Občasno lahko pride do kratkotrajnih prometnih nesreč. Še posebej velja omeniti nepravilno nastavljene nastavitve usmerjevalnika glede na izbiro vrste povezave in uporabljenega kanala. Z vsem tem se lahko borimo z absolutno osnovnimi metodami, po katerih bo problem izginil. V nadaljevanju je nekaj osnovnih tehnik.

Preverjanje trenutnega načina mobilne naprave

Torej predpostavimo, da pri poskusu povezave z napravo pride do napake pri preverjanju pristnosti. Kaj storiti?
Najprej preverite način delovanja naprave. Vsak uporabnik mora razumeti, da so pri aktiviranju načina "V ravnini" popolnoma blokirani vsi priključki. Morda ste poskusili tihi način nastaviti tako, da zmanjšate glasnost zvočnika, vendar ste ga po naključju podaljšali, kar je aktiviralo.ustrezen način "V ravnini". Samo izklopite in preverite povezavo.

Najlažji način za odpravo napake

Neuspeh preverjanja pristnosti Androida na WiFi-ju, kar je nenavadno, je lahko posledica kratkotrajnih zrušitev sistema, še posebej, če imate nameščen Optimizer, onemogoči vse osnovne storitve za pospešitev delovanja naprave. .
Poskusite preprosto ponovno zagnati napravo, vendar ne uporabljajte istega vnovičnega zagona, ampak popolnoma izklopite napravo in jo ponovno vklopite. Ko gre za domače uporabnike, ki imajo avtentifikacijsko napako za Android, ko gre za avtentikacijo doma-WiFi, je težava lahko povezana s samim usmerjevalnikom. Ponastavite nastavitve tako, da popolnoma izklopite napajanje za približno deset do petnajst sekund, nato pa ponovno vklopite napravo. Nekateri strokovnjaki svetujejo, da zdržijo daljši premor (do deset minut), čeprav se zdi, da je določen interval izvirnika dovolj.

Razlika v šifrirnih sistemih

Kaj je napaka pri preverjanju pristnosti, malo razčlenjena. Zdaj nekaj besed o najpogostejših razlogih za njen videz. Problem je, da lahko usmerjevalnik in mobilna naprava uporabljata različne tipe izbranih varnostnih sistemov.
Pogosto je to problem z mobilnimi napravami v seriji Samsung Galaxy. Usmerjevalnik privzeto izbere način WPA-PSK Personal, medtem ko telefon uporablja WEP. To neskladje povzroči, da naprava izda napakoPreverjanje pristnosti WiFi.

Težave z nastavitvijo usmerjevalnika

Torej lahko to težavo odpravite tako, da nastavite pravilne nastavitve tako na usmerjevalniku kot na mobilni napravi.
Uporabite lahko samodejne nastavitve na usmerjevalniku in izberete mešan način povezave (11b /g ali 11b /g /n) kot izbirno orodje. Te nastavitve so običajno v brezžičnem delu brezžičnega omrežja. Torej, tukaj je še kaj. Ne pozabite preveriti, ali je usmerjevalnik na distribuciji, ali lahko indikator internetne povezave utripa, usmerjevalnik v ponudniku bo določen z zunanjim pingom in ni bilo povezave, in ne bo.

Nastavitev prednostnega kanala na usmerjevalniku

Obstaja še ena pogosta težava, povezana z nastavitvami kanalov, ki se uporabljajo za povezavo. V tem primeru lahko prejmete tudi sporočilo o napaki. Kaj je v tem primeru napaka pri preverjanju pristnosti? Ne drugo, kot nezmožnost povezovanja avtomatsko izbranega komunikacijskega kanala.
Če želite odpraviti težavo, se prijavite v spletni vmesnik usmerjevalnika s katerim koli brskalnikom, ki je nameščen na stacionarnem računalniškem sistemu (kot je Windows), in v ustreznem odseku parametrov, enega za drugim, izberite enega od enajstih razpoložljivih kanalov z ohranjanjem nastavitev in preverjanja. možnosti povezovanja.

Povezovanje

Nazadnje, ena od globalnih rešitev problema povezovanja mobilne opreme z usmerjevalniki ali distribuiranih s stacionarnimi napravami je povezava zstandardnih protokolov IP četrte in šeste različice. Te možnosti morate dati na pametni telefon ali tablični računalnik. Šestega protokola očitno ne bo treba uporabiti, saj v post-sovjetskem prostoru ne bo veliko ponudnikov, ki uporabljajo DHCP-strežnike šeste različice. Zato lahko omejite povezavo z IPv4.

Windows rešitve

Toda doslej je bilo vse opisano bolj povezano z mobilnimi sistemi. Ne pozabite tudi na Windows. To še posebej velja za primere, ko se strežnik ali strežnik namesti na računalnik ali prenosni računalnik. Običajno IPv4 določa samodejno sprejemanje vseh vrst naslovov, vendar je najpogostejša težava, da sistem ne more pretvoriti standardnih poizvedb v ime domene v digitalno kombinacijo, ki ustreza strežnikom DNS. Če želite odpraviti težavo, preprosto poskusite spremeniti nastavitve želenega in alternativnega strežnika DNS tako, da parametre nastavite kot brezplačne Googlove kombinacije (različice z osmimi in štirimi).
Včasih, če distribucija ni izvedena, je potrebno poklicati razdelek storitve (services.msc v meniju Zaženi), tam najti DNS in DHCP odjemalce, preveriti njihovo stanje (biti morajo aktivni z nastavljeno prioriteto "Executed"). Če je storitev ustavljena, se morate prijaviti, da uredite možnosti (dvojni klik ali meni PCM), zaženite gumb za zagon ročno z nastavitvijo gumba za zagon in nastavite vrsto zagona na samodejno. Po zaključku vseh dejanj in shranjevanju nastavitev morate računalnik ponovno zagnatiObvezno in po ponovnem zagonu preverite možnost povezave preko WiFi. Druga pogosta težava je blokiranje dohodnih in odhodnih povezav na strežniku z nameščenim standardnim protivirusnim programom in požarnim zidom Windows. Vsaj pojav takšnih situacij je pogosto povezan s paketom Avast. Izklopite deset minut, da antivirus odpravi težavo in preverite povezavo. Če deluje, se znebite te programske opreme. Če ni učinka, zaprite blagovno znamko Windows. V primeru suma virusnih napadov uporabite prenosne skenerje, kot sta KVRT ali Dr. Web CureIt, vendar je najbolje, da preverite sistem pred zagonom z uporabo diskovnih aplikacij, kot je Kaspersky Rescue Disk. Edinstvenost takšnih pripomočkov je, da lahko v njih pri pisanju na izmenljivi medij uporabite vgrajene zagonske nakladalnike, izberete grafični vmesnik in opravite pregled računalnika pred zagonom sistema Windows. Za mobilne sisteme takih sredstev ni (na žalost). Najvišja vrednost, ki jo lahko uporabite, je mobilni antivirus ali programi, ki onemogočajo vse nepotrebne storitve kot vzorec korenskega zagona. Takšne aplikacije pa bodo zahtevale prisotnost pravic super uporabnika, vendar učinek povečanja produktivnosti ni enak nič. V praksi se je ta koristnost pokazala na najboljši strani.

Namesto izida

Na splošno, če povzamete, kaj je napaka pri preverjanju pristnosti, bi moralo biti že jasno. In ni nujno, da se njen videz nanaša izključno na mobilne sisteme. Kot je razvidno zgorajpredstavljeni material, če obstajajo porazdeljene naprave, ki temeljijo na navideznem strežniku za sisteme Windows, pojav takšne napake ni nič drugačen. Kot je za odpravljanje težav, začetek, seveda, z nastavitvami za usmerjevalnik in mobilno napravo, ker iste vrste istega sistema zaščite morda ne sovpadajo. V preostalem se lahko predlagane rešitve uporabijo v vrstnem redu, v katerem so opisane, čeprav je pravi razlog za neuspeh problema v večini primerov precej težak, še posebej, ker v samem sporočilu o napaki praktično ni nobenih znakov, ki bi ustrezali opisu. In to je velika pomanjkljivost, zaradi katere preprosto ni mogoče inicializirati napake.

Sorodne publikacije