Igra TERA: razredi, najboljša izbira, pregledi

TERA Online je fantazijski MMORPG, ki ga je razvil studio Studio Bluehole. Eden izmed redkih sodobnih projektov v tem žanru, ki je še dolgo v zraku. Igra se nenehno posodablja, kar pomeni stalne spremembe vsebine in ravnotežja. Dodani so novi razredi v TERA, obdelani so stari. Če ste izkušen igralec, lahko razumete popravke in držite roko na impulzu glede na pomembnost junakov, vendar bo začetnik razumel, da bo nekaj težje. V tem članku bomo pregledali vse razrede v igri in izbrali najboljše.

Merila za izbor

Najprej se osredotočimo na merila, po katerih bomo ocenili enega ali drug razred. Prvič, to je stil igre - za vse je drugačen. Če se nekdo rada skriva, potem si želi, da bi si obrnil čelo proti sovražnikom in dolgo ne umrl.


Drugič, to je prednost vsebine PvE ali PvP. Kot vsi MMORPG, so različni razredi v TERA Online primerni za lekarne, bitke z drugimi igralci, racije in tako naprej. Seveda ni trdnih omejitev, vendar bodo nekateri znaki bolj učinkoviti v eni ali drugi situaciji. Nazadnje, zadnji dejavnik pri izbiri razreda je želja po aktivnih akcijah: racije, turnirji in obleganja - velika skupina igralcev bo vedno sodelovala pri teh dogodkih. Nekateri razredi so v povpraševanju, drugi pa so manj priljubljeni. To vprašanje bomo obravnavali. Videz in enostavnost upravljanja so subjektivni dejavniki, ki jih na njih ne bomo še okrepili. Začnimo s pregledovanjem razredov TERA Online.

Koliko razredov?

Trenutno igra ima 13 polnopravnih razredov. Če ste igrali druge MMORPG-je, se lahko imenovanje skoraj vsakega junaka določi z imenom. Spodaj so prikazani vsi razredi:


 • Bojevnik.
 • Morilec.
 • Vitez.
 • Duhovnik.
 • Berserk.
 • Čarovnik.
 • Archer.
 • Mističnost.
 • Žetveni stroj.
 • Inženir.
 • Cruiser.
 • Shinobi.
 • Valkyrie.
 • Vsi zadnji razredi TERA so predstavljeni v zadnji posodobitvi. Odvisno od različice skeletov ali pasivnih veščin se lahko spremeni, vendar se usmerjenost znakov ne spremeni.

  Warrior

  Junak, ki bi bil v drugi MMORPG poln rezervoar, tukaj je eno od glavnih dveh orožij. Značilnost razreda je, da je za dosego največje izgube na cilju potrebno pospešiti hitrost napada. Vendar pa je na strani zaščite bojevnik resno potone, tako da bo rezervoar to storil samo z izogibanjem. Za PvE je junak idealno primeren: gostje, množični umori in dnevne naloge ne bodo težke. Razred PvP je bolj zapleten, ker od igralca zahteva spretnost in spretnost, saj se je treba izogibati napadom. V zvezi s tem vojščaki niso toliko na visokih ravneh in njihovo povpraševanje po napadih je veliko. Če vas ni strah kompleksnosti upravljanja PvP, potem izberite ta razred.

  Killer

  Borec kratkega dosega v lahkem oklepu z dvoročnim orožjem. Ima nizko preživetje, vendar veliko zmožnosti za pobeg in pobeg. Lahko nadzoruje sovražnika, zato obstajajo resni nasprotnikiv PvP Povzroča večjo škodo od zadaj. Prenos samotarskih nalog z njim je bolj zapleten kot z bojevnikom, saj morilec škodi enemu cilju. Vendar pa zaradi tega istega razreda je v povpraševanju v racijah in ječe.
  Lahko rečemo, da je to najboljši razred v TERA Online za samske navijače. V množičnih bojih z drugimi igralci lahko pokvari življenje sovražnika, ki ga sploh ne bo opazil.

  Knight

  Klasičen tank, katerega cilj je blokirati vse dohodne poškodbe in obdržati sovražnike. Zaradi tega so znaki tega razreda zelo potrebni v množičnih racijah, ker morajo sami vzeti udarec močnih šefov. Vitez ima težko oklep, kopje in ščit. Zanimiv trenutek v mehaniki - vhodna škoda je minimalna pred obrambo ščita, na strani in nazaj pa se včasih poveča. Razsodba je nepogrešljiv junak za racije, ima nizko izgubo za en namen, v PvE se spopada z množičnimi spretnostmi, in v PvP 1 na 1 ni tako učinkovita. Če želite biti povpraševanje na visoki ravni in pojdite na vsak napad, potem ustvarite viteza, ker so zelo majhni na katerem koli strežniku.

  Duhovnik

  Priest je popolna vrsta podpore, zato je trdil, da je napadel. Oborožena s palico, oblečena v tkanino. Zelo "tanki", ki nimajo močnih napadov, zato je zelo težko igrati v PvE in PvP. Toda po zapletenem črpanju so vaši napori nagrajeni - duhovniki, kot tudi vitezi, so na visoki ravni izredno majhni. Ne boste čakali, da bo ekipa v vsakem koraku več kot minuto.

  Berserker

  Dokaj uravnotežen junak. Eden izmed najboljših razredov v TERA Online za PvE je posledica številnih velikih urokov in napadov. Edini minus so počasni napadi, vendar jih kompenzira njihova moč. Ima težko oklep in je oborožen z veliko sekiro.
  Berserk je nenadomestljiv pri napadih, ko je treba na poti do šefa ubiti veliko mobov. V PvP lahko tekmujejo na enakopravni podlagi s skoraj vsakim razredom - vse je odvisno od osebnih veščin. Berserk je lahko obvladati, zato ga izberejo mnogi igralci.

  Čarovnik

  Naš vodnik o razredih TERA Online je dosegel prvi čarobni značaj. Čarovnik je klasičen čarovnik iz katere koli igre: največja škoda za gol ali območje, šibka oklep in nizka mobilnost. Pri množičnih napadih in napadih je čarovnik vedno za glavno skupino in škodo od daleč. V PvP 1 na 1 je precej šibek brez visokega nivoja igralskih sposobnosti - enostavno ga je nadzirati in ubijati. V PvE je preprosto obvladovati pošasti v velikih količinah, zato bi bilo zaželeno, da sodelujejo v kakršnih koli ječeh.

  Archer

  Povzroči visoko DPS, kot čarovnik, vendar s fizično poškodbo. Razred je nezmožen za boj proti blizu. Morali se boste naučiti uporabljati pasti, da se boste v bojih 1 do 1 počutili udobno. V procesu prehoda in iskanja junak ni tako močan, zaradi majhne sposobnosti in posredne škode, toda na najvišji ravni je tekmovalec eden najboljših DD (hitrost od škodo trgovec v igri.

  Mystic

  Drug značaj podpore. Na začetnih ravneh lahko nadomesti duhovnika, tako da vedno hitro najde ukazraid, v poznejših fazah igre pa se vloga razreda umakne - ravnanje z zavezniki se bolj ukvarja z duhovnikom, Mystic pa postavlja baffove (začasne izboljšave lastnosti).

  V eni igri je Mystic veliko lažje. Ima zelo šibke napadalne sposobnosti, ki se izravnavajo z možnostjo klicanja minijancev, ki zbirajo sovražnike.

  Reed

  Ta znak se je pojavil kasneje v glavnem. Junak takoj nastavi stopnjo 50, tako da črpanje traja nekaj časa. Vendar pa morate za to imeti vsaj en znak vsaj 40 stopenj v zapisu. Razred je specializiran za srednji in daljši bojni boj. Orožje, oblečeno v lahki oklep, streže dva srpa. Sovražniku je povzročena velika škoda z uvedbo DOT - dolgoročna škoda, ki zdravstvu odvzame enoto časa. Junak je odličen za PvP zaradi mobilnosti in močnih urokov.

  Inženir

  se je pojavil skupaj z uradno rusko lokalizacijo. V posameznih dogodivščinah se junak lahko pohvali z veliko izgubo na območju, vendar je minus nizko preživetje. PvP morate biti previdni, ker ta razred ni zelo mobilen. Je eden najbolj nepriljubljenih razredov v TERA Online. Prikazuje svojo moč v napadih, ker ima velik DPS za en namen in lahko izbriše lokacije iz velikega števila mobov.

  Crusher

  Eden od najpreprostejših znakov v smislu hitrosti in udobnosti samostojnega prenosa. Ima uravnoteženo preživetje in izgubo. V nekaterih racijah lahko igrajo položaj rezervoarja, kar je zelo koristno zaradi nizke priljubljenosti vitezov. Jetežka oklep, vendar se bori z močnimi pestmi. Skupaj s sprostitvijo prebujanja v razredu TERA Online so razvijalci dodali mobilnost prek skokov na dolge razdalje.
  V napadih se lahko uporablja kot rezervoar ali DD, zato iskanje skupine ne bo trajalo dolgo.

  Shinobi

  Visoka izguba pri opravljanju urok. Priročno pri množičnem uničenju mobov, vendar z zadostno natančnostjo, saj lahki oklep ne zaščiti junaka pred močnimi udarci. Šteje se, da je eden izmed najbolj "tankih" razredov v igri. Če lik ne dobi poškodbe dolgo časa, se njegov napad poveča. Najbolj primeren za goste in racije, za PvP pa traja nekaj časa.

  Valkyrie

  Valkyrie je zelo uporabna v solo igri zaradi velike škode na območju in precej dobrega preživetja. Primer klasičnega DD za vsak napad. Ima veliko aktivnih sposobnosti za množično izgubo, zato se zlahka spopade z množico sovražnikov z minimalno podporo.

  Iz katerega razreda lahko izbirate v TERA Online?

  Če raje sodelujete v vseh napadih in obleganjih, potem je vaša izbira vitezi, duhovniki, uporniki, mistiki. Rezervoarji in Hellers so zelo majhni, zato boste vedno v središču pozornosti. Če vas zanima proces črpanja in prehoda gostov, potem izberite katerokoli DD-razred blizu ali daleč. V poznih fazah igre brez prijatelja ali klana je težko najti skupino za racije, vendar bo igralni proces čim bolj spektakularen in prijeten.

  Sorodne publikacije