Odpiranje urejevalnika registra: navodila po korakih

Na internetu obstaja veliko navodil za nastavitev operacijskega sistema Windows družine. Pogosto opisujejo dejanja, za katere morate urediti sistemski register. Vendar pa tema o tem, kako se lansira, ni vedno razkrita. Ta članek je namenjen neizkušenim uporabnikom, ki opisujejo, kako odpreti urejevalnik registra.

Urejevalnik registra

V grobem lahko register imenujemo skladišče nastavitev. Organizirana je kot baza podatkov in vsebuje informacije, kot so informacije o uporabnikih računalnika, informacije o računalniški opremi, nastavitve programske opreme. Poleg tega ohranja celotno konfiguracijo OS. Struktura večnivojskega sistema registra. Pogosto bo urejanje nastavitev skladišča uporabljeno, če želite aktivirati ali deaktivirati skrite zmožnosti programa Windows.


Urejevalnik registra Windows 7 je razdeljen na dva polja. Prikažejo se odseki na levi. Njihov videz je podoben drevesu in je podoben lokaciji imenikov na trdem disku v starejših različicah Explorerja. Operacijski sistem samodejno ustvari popolne varnostne kopije registra. Pogostost tega postopka je 10 dni. Mapa, v kateri so shranjene kopije, je mogoče najti tako, da greste po poti "OSSystem32configRegBack". Neobvezno za uporabo obnovitvenih točk, ki jih je ustvaril Windows. Urejevalnik registra ponuja možnost ustvarjanja varnostne kopije v ročnem načinu.

Task Manager

Način za zagon pripomočka s pomočjo upravitelja opravil je eden izmed najbolj preprostih in priljubljenih.Njegova glavna prednost je možnost odpiranja urejevalnika, tudi če se vgrajeni program Explorer zruši, kar vodi do nezmožnosti prikaza namizja in orodne vrstice. Kako zagnati urejevalnik registra z upraviteljem opravil?


 • Pritisnite tipkovnico SHIFT + CTRL + ESCAPE. Na zaslonu se odpre orodje upravitelja opravil.
 • V zgornjem meniju kliknite na vnos "File" in izberite "New Task" na seznamu, ki se pojavi.
 • Odpre se standardno pogovorno okno z imenom "Zaženi". V vnosnem nizu kopirajte besedo regedit in pritisnite "ENTER".
 • Strinjate se, da boste uporabniku dali skrbniške pravice.
 • Iskanje menija Start

  Naslednja navodila so najbolj primerna za neizkušene uporabnike osebnih računalnikov. Kako odpreti urejevalnik registra z uporabo vrstice za iskanje?
 • Razširite meni Start s klikom na gumb na desni strani orodne vrstice.
 • V besedilno polje vnesite besedo regedit. Nekaj ​​sekund kasneje se na vrhu menija prikaže blok "Programi" z eno bližnjico.
 • Z enim samim klikom se bo odprlo potrebno orodje.
 • Raziskovalec

  V katerem koli operacijskem sistemu Windows je upravitelj datotek "Raziskovalec". Kako odpreti urejevalnik registra s pomočjo?
 • Dvokliknite na bližnjico Computer (Računalnik), ki se nahaja v območju namizja.
 • Zgornji del okna se odpre kot niz. V njej napišite c: windowsregedit pod pogojem, da je bil operacijski sistem nameščen v imeniku c: windows.
 • Kliknite na"ENTER".
 • Operacijski sistem vas bo vprašal, ali želite dodeliti skrbniške pravice z odpiranjem aplikacije. Odgovorite da.
 • Neobvezno sledite navodilom v Raziskovalcu. Enaka dejanja je mogoče storiti v skoraj vseh drugih upravljalnikih datotek.

  Bodite previdni

  Preden odprete urejevalnik registra in začnete s kakršnim koli dejanjem v njem, poiščite informacije o tem, katere spremembe v OS se pojavijo po urejanju določenih odsekov. Ponavadi morate, da bodo spremembe začele veljati, ponovno zagnati računalnik.
  Neustrezna dejanja v registru lahko vplivajo na stabilnost sistema Windows ali posamezne programe. Včasih spreminjanje konfiguracije nekvalificirane osebe vodi do popolne invalidnosti OS. Pred vsako spremembo podatkov v registru ustvarite obnovitveno točko. To vas bo rešilo od nepotrebnih težav v kritičnih situacijah.

  Sorodne publikacije