Kako izprazniti hladilno tekočino: kratek navodilo

Težko si je predstavljati vozilo brez hladilnega sistema. To je zelo pomembno za vsak avto. Pregrevanje na določeni točki lahko privede do resne okvare in dragih popravil. Da bi se temu izognili, je priporočljivo stalno preverjati stanje hladilnega sistema.

Možne posledice

Običajno se za vzdrževanje avtomobilov uporabljajo posebne tekočine: antifriz isozol. Redno delovanje vozila vodi v poslabšanje kakovosti takih skladišč. To pogosto povzroči nastanek sistema pene. To pa povzroča nastanek korozije ne samo v bloku valja, ampak tudi v radiatorju in termostatu.


Toda to ni najhujše. Pojav pene je lahko glavni vzrok za zlom bloka valjev. V tem primeru so potrebna resna popravila. Kako združiti hladilno sredstvo iz sistema, ne pozna vsakega lastnika avtomobila. Zato je vredno razmisliti o tem vprašanju podrobneje.

Kdaj združiti vse

Preden odgovorite na vprašanje, kako izprazniti hladilno tekočino, morate razumeti, kdaj je vredno opraviti podobne postopke. Treba je opozoriti, da lahko zamenjavo skladišča v sistemu izvede vsaka prikolica. To je enostavno. Najprej pa poglejmo primere, kjer je potrebno popolno odvajanje hladilne tekočine:


 • Pri vgradnji popolnoma novega termostata.
 • Pred zamenjavo samega radiatorja.
 • Med sezonsko zamenjavo hladilnega sredstva.
 • DaKako izprazniti hladilno tekočino v lastni garaži, je treba upoštevati glavne faze postopka. Obstajata samo dva, saj je tosol ali antifriz tako v radiatorju kot v motorju. Upoštevajte postopek na primeru domačega vozila.

  Za popolno odstranitev hladilnega sredstva iz radiatorja

  Za odstranitev hladilnega sredstva iz radiatorskega sistema sledite naslednjim korakom:
 • Priporočljivo je, da motor najprej izklopite in počakate približno 15 minut. Po tem je potrebno v notranjosti avtomobila poiskati ročaj grelnika. Treba ga je premakniti na skrajno desno stran situacije. To bo odprlo drenažni mehanizem, ki se nahaja v grelniku.
 • Zdaj morate odpreti pokrov raztezne posode.
 • Končno se odvijte vijak za izpust hladilnega sredstva iz hladilnika. V nasprotnem primeru lahko tosol ali sredstvo proti zmrzovanju napolni generator.
 • Treba je opozoriti, da hladilna tekočina popolnoma izteka iz sistema 10 minut.

  Izpraznite hladilno sredstvo iz motorja

  Kako izprazniti hladilno sredstvo iz bloka motorja? To se izvede v več korakih:
 • V bloku je potrebno odviti čep za izpust. Za to lahko uporabite ključ za sklopko. Hladilne točke hladilne tekočine so razporejene pod vžigalno enoto. Popolno čiščenje sistema od toosole ali antifriza se bo zgodilo 10-11 minut po odstranitvi pokrova.
 • Na koncu je treba preveriti stanje vseh tesnilnih mas in tudi temeljito čiščenjeplute Po potrebi je treba nekatere dele zamenjati z novimi. Potem ga lahko obrnete nazaj.
 • Kaj je treba upoštevati

  Zdaj veste, kako hladilno sredstvo popolnoma izprazniti. Pri izvajanju tega postopka je treba opozoriti, da je antifriz kemična učinkovina. Za takšno tekočino je značilen sladki okus, ki lahko pritegne hišne ljubljenčke in otroke.
  Zato je priporočljivo, da se hladilno sredstvo odvaja v gosto zatesnjeno posodo in ga nato ustrezno odstranite. Strogo je prepovedano spajati antifriz neposredno na tla.

  Izbira hladilne tekočine

  Ker ni težko združiti hladilne tekočine, lahko takšen postopek izvede vsak lastnik avtomobila. Vendar pa morate še vedno vedeti, kako v sistem natočiti tosol ali antifriz. Novo hladilno sredstvo je treba napolniti šele po popolnem starem odtoku. Pri izbiri takšnih izdelkov je treba upoštevati priporočila proizvajalca vozila. Tako boste lahko izbrali pravo vrsto hladilne tekočine. Poleg tega ne pozabite, da lahko dodatni dodatki, ki so del zobne paste ali antifriza, negativno vplivajo na stanje sistema kot celote. Nekateri od njih lahko povzročijo nastanek korozije v radiatorju in bloku valjev.

  Pour sončničnega olja ali antifriza

  Tekočino za hlajenje sistema je treba nežno vtakniti v ekspanzijsko posodo. Hkrati pa je vredno ohraniti raven antifriza ali zobne paste. Mora biti med maks. In min. V nekaterih primerih se po nalivanju tekočine ustvari hladilni sistemzračni žepi. Oni bi morali znebiti. dovolj pogosto obravnava oslabi cevi sponko.
  nalijemo proti zmrzovanju ali antifriz treba skrbno in počasi. Občasno je priporočljivo, da se stisne cev v radiator in pokrov pripustu. S tem boste preprečili nastajanje zračnih čepov. Ko se bo tekočina hladilni sistem poplavljena v, je priporočljivo, da se vključi motor, in nato zaženite štedilnik, izbiro največje način. Če je v času, ko je salon ne prejme toplote, pa kaže na prisotnost zračnih žepov. Če ne odpraviti, morebitno pregrevanje motornega vozila pri svojem nadaljnjem delu.

  Sorodne publikacije