Kaj naj storim, če program XR_ 3DA.exe ne deluje?

Leta 2007 je bila kultna igra "S. T. A. L.K.E.R .: Senčilo Chornobila ", ki se spominja po svojem edinstvenem vzdušju, lepi grafiki in številnih poletih zaradi nestabilnega dela motorja X-RAY. Napaka "XR_ 3DA.exe ne deluje" je bilo treba enkrat v življenju videti s strani tistih, ki so začeli igro "S. T. A. L.K. E.R. ». Za popolno razumevanje situacije in njeno nadaljnje preprečevanje je potrebno skrbno spoznati predmet.

Primarni pojmi

Razlog za neuspeh so lahko številni dejavniki, saj so po napovedi igre leta 2004 razvijalci povedali, da je igralni motor zelo nestabilen in ranljiv za napake v kodi, kot tudi za tujce (mods, popravke tretjih oseb, taksist). Mnogi izdelovalci modemov potrjujejo to presojo, ker vsak mod na Stalkerju ali drugo motenje v notranjem okolju igre vodi do odhoda programa XR_ 3DA.exe in posledičnih težav z igro.


Na sliki je prikazano, kako se igra odziva na napake znotraj igre in povzroča muhe.
Najpogosteje po sporočilu, da XR_ 3DA.exe ne deluje, ljudje začnejo misliti, da je to virus v računalniku in ga je treba ponovno zagnati. Ne, sploh ni. Absolutno vse igre linije "S. T. A. L.K.E. R. "dela na motorju igre, ki je izjemno zahtevno za okolje, in sicer korensko mapo. Vsaka kršitev njene integritete v 95% primerov vodi do okvare v "Stalkerju" XR_ 3DA.exe. Prav tako se lahko vzrok za neuspeh šteje za nizko kakovostno protivirusno programsko opremo, nameščeno na računalniku.


Ponovna namestitev kot odpravljanje napak

Praviloma večina igralcev v Stalkerju uporablja sklope, kjer je igra že zakrpana do najnovejše različice, prav tako ne zahteva zagonske diskete za avtorizacijo ali posebnega ključa, ki potrjuje, da je igra kupljena in ne pokvarjena. Založniki teh zbirk lahko svoje delo opravljajo slabo zaradi svoje neizkušenosti, včasih pa se to opravi posebej, tako da, če piratska različica ne deluje na vašem računalniku, morate narediti naslednje:
 • Poskusite znova namestiti gonilnike za video kartico. Iskanje gonilnikov ne deluje, ker sta na voljo le dve vrsti prodajalcev grafičnih procesorjev: NVIDIA in RADEON. To je samo vredno ubiti ime vaše video kartice v iskalnik, takoj, ko je prva povezava bo mesto enega od proizvajalcev, kjer lahko prenesete najnovejše gonilnike skupaj z DirectX.
 • Če nimate razlike v tem, kateri del ali način "Stalkerja" lahko igrate, potem morate poiskati drugo sestavo igre, toda pred tem se prepričajte, da ste odstranili prejšnjo različico igre, da bi preprečili morebitne odhode v prihodnosti.
 • Če vse možnosti niso ustrezne, bo nakup licence lahko rešil vse težave. Igro lahko kupite na posebni strani Steam, kjer si naložite najnovejšo različico igre.
 • Vpliv sprememb na postopek med igro

  V 90% primerov XR_ 3DA.exe ne deluje, ker ima korenska mapa Stalkerja različne spremembe, ki so jih programerji slabo napisali. Lahko samo nasprotujejo drug drugemu. Kaj je napaka XR_ 3DA.exe? ZaZa izhod iz te situacije, morate iti v mapo, kjer je nameščen "Stalker" in izbrisati mapo gamedata ", in nato začeti novo igro. Ta metoda je zelo učinkovita za napake s spremembami, hkrati pa igra postane izvirna in izgubi vse novosti modifikacije. Če sami ustvarjate modove, je vredno preučiti datoteke združljivosti ali izbrisati mod datoteke, ki so nameščene pozneje kot vsi.

  Antivirusni vpliv na igro

  Program XR_ 3DA morda ne bo deloval, ker ima računalnik omogočen protivirusni program. To je zato, ker taksist krši celovitost datoteke z licencami in se vsa varnostna potrdila ponastavijo, tako da lahko protivirusni program prepozna igro kot zlonamerno programsko opremo. Da bi preprečili takšne nezgode, morate narediti naslednje:
 • med namestitvijo prenesite protivirusni program v način mirovanja, v katerem ne bo spremljal sistema za zlonamerne datoteke;
 • uporabljajo le licenčno različico igre, kjer praktično ni letov;
 • odstranite protivirusni program, ki je nameščen v računalniku, če zgoraj navedene metode ne delujejo.
 • Napake v licencirani različici igre

  Prav tako se lahko pojavlja napaka "XR_ 3DA.exe ne deluje" v licenčni različici igre, glede na zgornji motor, ki lahko kadar koli ne uspe. Če imate težave z licenčno različico igre, morate narediti naslednje:
 • Posodobite igro iz uradnega vira na najnovejšo različico.
 • Pojdite v imenik C: UsersPublicDocumentsSTALKER-SHOClogs in izbrišite datoteke v mapi.
 • Če nipotem je potrebno ponovno zagnati igro, če lebdi med nalaganjem lokacije.
 • V primeru, da vse metode ne pomagajo, je treba popolnoma odstraniti igro in jo ponovno namestiti.
 • Igra "S. T. A. L. K. E. R" je bila zabodena v srca številnih igralcev po vsem CIS, pa tudi zunaj nje, vendar se spomnijo tudi nepredvidljivih izbruhov, ki ohranjajo neizkušene igralce. Z upoštevanjem vseh zgornjih pravil lahko igrate mirno in brez strahu, vedoč, da napake "XR_ 3DA.exe ne deluje" ne bodo.

  Sorodne publikacije