Nokia 7900 Prism: funkcije, primerjave z analogi in pregledi

Slog in podoba - glavne razlike med modelom Nokia 7900 Prism. Čeprav ni nič nenavadnega pri izbiri telefona za njegov videz, je posedovanje mobilne naprave s posebno obliko blagovne znamke, seveda, glasen zahtevek za občudovanje mode.

Nokia 7900: opis

Celotna sprednja plošča modela je izdelana iz trdnega koščka dimljenega stekla s premazom proti bleščanju. Isto steklo se uporablja v drugem oblikovalskem telefonu vrhunskega Nokia 8600 Luna. Zaslon pod njim in črna neaktivna tipkovnica pomagata vizualizirati preprosto in prijetno zasnovo. Na žalost je po mnenju lastnikov steklo nenehno prekrito s prstnimi odtisi, zato ga je treba pogosto izbrisati.


Akutni koti in vzorci modela ne bodo ustrezali vsem. To je zagotovo eden od tistih telefonov, ki v eni osebi povzročajo sovraštvo, v drugih pa ljubezen. Njegovo visokokakovostno sijajno črno telo odraža temo Prism. Pred simetrično digitalno enoto je opremljen s trikotnimi gumbi, nad katerimi je diamantna centralna navigacijska plošča, trikotni vzorec pa krasi zadnjo površino. Originalna zasnova Prism se nadaljuje v telefonu, zaradi nenavadne manipulacije svetlobe. Osvetlitev tipkovnice ima lahko eno od 49 barv na paleti zaslona. Učinek se doseže z RGB LED. Izbrana barva se uporablja tudi za označevanje vrha telefona. Poleg te teme lahko izbirate med nizom povzetkovvzorci, ki se združijo s črnim telesom.
Poleg telefona je v kompletu tudi:
 • mikro USB kabel CA-101;
 • usnjena torbica;
 • uporabniški priročnik;
 • slušalke HS82;
 • standardni polnilnik AC-6.
 • Če pogledamo elegantno Prism 7900, ki se nenamerno sprašuje, ne prevlada nad zasnovo telefona nad njegovo funkcionalnostjo?


  Priročnost uporabe

  Nokia 7900 je nadgrajen model 7500 Prism, ki ima tudi značilne nerodne gumbe. Specifikacije in nadgradnje modela višjega razreda 7900, podpira 3G povezljivost za visoko hitrost prenosa podatkov, ima 1 GB notranjega pomnilnika. Obstaja tudi kamera z dvema milijonoma slikovnih pik z bliskavico, čeprav za video klice ni sprednje kamere. Vendar pa to ni pomembno za telefon, namenjen modnim navdušenim. Seveda je na voljo avdio in video predvajalnik z možnostjo popolnega ogleda spletnih strani preko brskalnika Nokia Native Browser in dodatne Opera Mini.
  Zadnji pokrov se enostavno odstrani. Premika se vzdolž vodil, ki se nahajajo na obeh straneh naprave. Skrije baterijo in režo za kartico SIM. Na žalost manjka možnost namestitve pomnilniške kartice. Uporabniški vmesnik 7900 Prism temelji na znani platformi Series 40, tako da ni funkcionalnega pametnega telefona Nseries. Nokia 7900 ima poleg svetlobnih učinkov tudi model 6500 Classic. Tanka aluminijasta torbica 11x112x45 mm je rahlo podolgovata, teža 101 g pa zagotavlja občutek teže in zanesljivosti.napravo.

  Krmilni elementi

  Podjetje je stalo najmanj nabor priključkov in gumbov. Brez stranskega nihanja glasnosti, samo mikro USB vhod se uporablja tudi za polnjenje, prenos podatkov in povezljivost slušalk. Na obeh straneh telefona je tanek impulzni svetlobni trak na vrhu telefona, ki dopolnjuje svetlobne učinke osvetlitve gumbov.

  Zaslon

  2-palčni zaslon OLED prikazuje 16 milijonov barv in ima ločljivost QVGA (240x320 slikovnih pik). V telefonu Nokia 7900 je zaslon dovolj svetel, da prikaže vsebino podnevi, čeprav so mnoge teme v temnih barvah različne, kar jim omogoča, da se prilegajo barvni shemi telefona.

  Tipkovnica

  Minimalistično elegantno se razteza na gumbe. Naslov ni viden, dokler telefon ni aktiviran. Izbrana barva bo začela označevati črke in številke. Plastična tipkovnica s tipkami je del naprave Nokia 7900, ki malo zateka. Deset trikotnih alfanumeričnih tipk se tesno prilega telesu in so razdeljene na tanke črte. Plošča izgleda geometrično zelo lepo, toda ko gre za klicanje, uporabnik začne razumeti, zakaj so takšni modeli izdelani tako malo.
  Prvič, obstaja problem z osvetlitvijo ozadja tipk. Ko je tipkovnica aktivirana, so številke označene na poseben način, odvisno od izbrane barve. Težava je v tem, da za večino barv ta osvetlitev ni dovolj. Gumbi se težko prepoznajo tako v svetlih pogojih kot v temi. Na kateri koli drugi običajni tipkovnicivečina uporabnikov vtipka besedilo intuitivno, vendar edinstvena oblika gumbov na tem telefonu naredi težavo težavi. Trikotniki neizogibno zmanjšujejo svojo velikost, kar na določenih točkah ni dovolj za natančen nabor SMS sporočil. Prst enostavno vpliva na sosednje gumbe. Obstaja veliko izvirnih postavitev telefona, ki potrebujejo nekaj časa, da se navadite nanje, toda v tem primeru seveda slog prevlada nad funkcionalnostjo. Naprave ni primerno uporabljati.
  Na srečo neobičajnost tipkovnice ne pripada navigacijskemu panelu. Ta ključ v obliki romba ima ustrezno obliko in funkcijo, tako da ni težko krmariti po sistemskem meniju, zlasti v aktivni pripravljenosti. Za neaktivni navigacijski način lahko določite tipke za bližnjico. To je dobrodošlo samo brez ločenih nadzornih gumbov za predvajalnik glasbe in fotoaparata.

  Multimedija

  Predvajalnik glasbe Nokia 7900 pozitivno oceni uporabnike - takoj imajo željo zapolniti celoten gigabajt vgrajenega spomina vaših najljubših skladb. Vendar pa za podatkovna skladišča ni razširitvene kartice, kar je pomembna pomanjkljivost pri nizkih stroških mikro SD. Glasbo lahko posnamete na 7900 Prism z uporabo priloženega kabla USB in programske opreme Nokia PC Suite ali pa preprosto povlečete in spustite datoteke v shrambo podatkov. Uporabniški vmesnik predvajalnika glasbe je preprost in podoben programom drugih modelov proizvajalca, čeprav s posodobljeno elegantno obliko. Seveda, 3G telefon lahko swing video ali avdio pri visoki hitrosti neposredno izomrežja.
  Slušalke za v uho dobro predvajajo glasbo, kar zagotavlja prijeten in uravnotežen zvok. Povezujejo se s priključkom Micro-USB, tako da jih, če želite zamenjati z boljšo kakovostjo, morate kupiti dodatni adapter. Drug način za nadgradnjo slušalk je nakup slušalke Bluetooth. Poleg tega lahko predvajate pesmi prek zvočnikov, vendar je zvok preveč "kovinski". Edina stvar, ki prihaja s 7500 Prism in pomanjkanje Nokia 7900 je FM radio. Podobno kot pri standardu 6500 Classic za finskega proizvajalca, funkcija ni prisotna iz kakšnega razloga.

  Nokia 7900: Pregled fotoaparata

  Slikovni senzor 7900 Prism je značilen za telefone srednjega razreda iz leta 2007 in ima ločljivost 2 MP (1600 x 1200 slikovnih pik). Ima omejen niz samodejnih nastavitev ravni izpostavljenosti, njegova zmogljivost pa je tudi kvalitativno preveč omejena. Čas aktiviranja je 3 sekunde, kar je 2 sekundi hitreje kot pri 7500 Prism. V pogojih zadostne pokritosti Nokia 7900 Prism ustvarja dobre fotografije. Programska oprema fotoaparata ne deluje zelo svetlo zaradi pomanjkanja svetlobe in barvni prenos je treba preveriti, ko samodejno uravnavanje beline nadomesti spreminjajoče se razmere. Iz niza vnaprej določenih nastavitev lahko izberete ravnovesje beline in dodate omejeno število barvnih učinkov. Filter "Lažne barve" na primer spremeni naravno barvo motiva. LED bliskavica lahko osvetli bližnje predmete, čeprav ni dovolj svetla. Uporabniške ocene ohranjajo fotografije za vedno. Na splošno to ni najboljšedosežki Nokia v fotografiji. Kakovost video je tudi zelo šibka - maksimalna ločljivost je le 176x144 pik.

  Programska oprema

  Kot je bilo omenjeno, Nokia 7900 ponuja dva brskalnik, ki daje uporabnikom možnost uporabe natančno, optimiziran za mobilne naprave z Opera Mini brskalnik namesto proizvajalca programske opreme podjetja. Res je treba uporabiti. Nokia dala telefon in drugih spletnih aplikacij. Nameščeni programi Yahoo! Pojdi mobilni pripomoček za prenos Widsete pripomočke. Nokia iskanje orodje vam omogoča iskanje po spletu neposredno iz programa, in Prenos imenika ponuja povezave do aplikacij in storitev, ki so na voljo za prenos. Še en standardni program Nokia Sensor, ki uporablja Bluetooth za ustvarjanje mikro-socialna omrežja. Ustanovljen je bil skupen nabor orodij za delo in osebni upravitelj informacij, e-pošta, koledar, seznam notepad, do opravil, kalkulator, snemalnik zvoka, svetovno uro ter uro. Igralci lahko zabavajo štiri vgrajene igre - Golf Tour, Snake III, "Guess" z uporabo ustaljenih poti in sudoku.

  Življenjska doba baterije

  baterije 850 mA /h sprosti 300 ur pripravljenosti brez ponovnega polnjenja ali 3 ur pogovorov. Povratne informacije od uporabnikov, 3G-telefon ni energetsko intenzivno, kljub vsem učinkov razsvetljave. S povprečno funkcij uporabo fotoaparata lahko enostavno držite dan ali dva. Seveda, če ste vedno uporabljate predvajalnik glasbe, je obdobježivljenjska doba baterije se bo zmanjšala.

  Prednosti in slabosti

  Za modo in ugled morajo včasih drago plačati. Lastnik naprave mora sprejeti neprijetno uporabo tipkovnice. Nenavadni in težko upravljani gumbi so malo verjetni, da jim bo nekdo všeč, kako dolgo se ne bi navadili. Ta in številne druge funkcionalne omejitve - majhne žrtve za zmožnost pritegniti pozornost telefona Nokia 7900. Fotografije in videoposnetki so nezadovoljivi, priključek za slušalke je nestandarden, zmožnost namestitve pomnilniških kartic manjka, vendar te slabosti verjetno niso zastrašujoče ljubitelji elegantnih stvari. Po drugi strani pa je tanek, a trden telefon z 1 GB pomnilnika, kar je povsem dovolj, če ga ne uporabljamo kot glavni predvajalnik glasbe, kar pa ni najhujše. Poleg tega model zagotavlja odlično kakovost zvoka pri klicanju, tako v smislu ustreznega prenosa frekvenc kot tudi na ravni glasnosti.

  Zaključek

  Telefon ima funkcionalnost telefona Nokia 6500 Classic, poleg spreminjanja barve osvetlitve ozadja, tako da uporabnik na koncu še dodatno plača za svojo zasnovo, ki jo uporabniki najdejo neprimerno in neuporabno za vsakodnevno uporabo. Toda, ko je bila modifikacija praktična?

  Sorodne publikacije