PHP funkcija set_time_limit () - nadzoruje čas izvajanja skripta

Runtime upravljanje PHP skript z uporabo strežniškega jezika je pomemben za namene testiranja in optimizacijo algoritma za obdelavo podatkov. V bistvu jezik strežnika zagotavlja delo na mestu, vendar ga ne nadzira. Obiskovalec ima brskalnik in to je jezik javascript, oznake HTML in pravila CSS. Vendar pa je prav, da pripravite stran in datoteke za brskalnik - skrb za PHP.

PHP runtime skripta

Za vsak scenarij je na voljo trideset sekund, razen če je v datoteki php.ini v direktivi max_execution_time določeno drugače. Ta parameter lahko spremenite v inicializacijski datoteki in v kodi skripta. PHP set_time_limit

naredi skript neskončen. Karkoli drugega kot nič, vrednost nastavi mejo časa izvršitve, ki je podana v sekundah. V večini nalog je nadzor nad časom izvajanja pomemben v procesu testiranja algoritmov za reševanje večjih nalog (veliko podatkov, kompleksnih procesov, nestabilnih ali počasnih virov podatkov ali kode, ki vsebuje veliko pogojev in ciklov.)


V resnici, v delovnem načinu, uporabite časovno omejeno funkcijo funkcije PHP set_time_limit () - pravilo dobrega tona, vendar nič več. Ker je jezik PHP hiter in učinkovit. Časovne zamude lahko nastanejo zaradi podatkovnih baz in drugih zunanjih dejavnikov. Ni veliko algoritmov, ki so odločeni za obdelavo velikih in množičnih podatkov.

O varnosti in stabilnosti spletnega mesta

Če je spletno mesto zgrajeno na podlagi priljubljenega sistema za upravljanje mest, uporablja zunanjiJS-knjižnice, kot je jQuery in prenos podatkov prek AJAX, imajo zunanji faktor negotovosti. Ena stvar je, ko je razvijalec napisal strežniško kodo (PHP) in spletno mesto je funkcionalno (HTML, CSS, javascript). Povsem druga stvar je, ko vodstvo sistematično gre v globine CMS-a ali na oddaljeni strežnik zunanjega API-ja (knjižnice, predloge, okvirji).
Uporabite funkcijo PHP set_time_limit () - gre za preference razvijalcev, vendar ob prisotnosti zunanjih dejavnikov, ki vodijo izvrševanje časa na strežniku - jamstvo varnosti in stabilnosti vira. Postopek lahko predolgo prekinete in obiskovalca ne motite z zamudami pri izpolnjevanju svojih želja.

Sorodne publikacije