Prenosni računalnik HP Pavilion G6: funkcije, fotografije in pregledi

Poceni in jezno - ta stavek lahko opiše glavno paleto prenosnih računalnikov, ki se pojavljajo na trgu. Medtem ko so drage, zlobne naprave že zasedle nišo, poceni pripomočki redko izstopajo glede na njihovo ozadje in ne pritegnejo pozornosti potencialnih kupcev računalnika z operacijskim sistemom Windows. HP Pavilion G6 je poskus HP-jevih inženirjev, da uresničijo zamisel o vsestranskem 156-palčnem zaslonu in produktivnem "polnjenju". Tudi osnovni model je opremljen z dvojedrnimi Intelovimi čipi in 2 GB pomnilnika OPERATIVE. Raziskovani model po členu 2394sr je opremljen z še sodobnejšim "železom" in zapira potrebe absolutne večine uporabnikov, medtem ko ostaja dostopen in donosen. Prav ti uporabniki predstavljajo popoln računalnik glede na razmerje med ceno in kakovostjo, podrobneje pa bomo analizirali njegove glavne značilnosti.


Paket

Prenosnik je standardno opremljen s HP-jevo embalažo, v notranjosti pa ni nič nenavadnega:
 • Prenosni računalnik je HP Pavilion G6.
 • Baterija (6 celic).
 • Kabel, napajalnik za priključitev na električno omrežje.
 • Navodila za ravnanje z napravo in garancijsko kartico.
 • Oblika ohišja

 • Mere: 376h244h36 milimetrov.
 • Teža: 24 kilogramov.
 • Oblikovanje naprave je narejeno v najboljših tradicijah HP, vendar se razlikuje od drugih modelov z veliko sijaja. Pokrov prenosnika, delovno območje, stranski vložki in robovi zaslona so izdelani iz sijajne plastike. IzgledaGlamurozen in zanimiv, vendar iz praktičnosti te rešitve ni drugačen. Sijajni premaz, kot magnet, pritegne prah in praske, neusmiljeno zaljublja v videz prenosnika. Oblika telesa je podobna tudi drugim modelom, brez prepletov, preprost pravokotnik z zaobljenimi, gladkimi vogali. Nekoliko različna debelina je bližje sprednji strani naprave v obliki ultrabookov. Zadeva je bila dovolj močna, da se nikoli ne upogne in ne škripi. Vsi deli so nameščeni med seboj čim tesneje, brez žarečega prahu. Zanke, držite pokrov, trdo in zanesljivo, odprite prenosni računalnik z eno roko, ne bo izpadlo tako slabo, ampak sam ne bo po naključju razkril, kaj je dobro.

  Komunikacije

  Prenosni računalnik je opremljen s celotnim nizom vrat in vmesnikov. Na levi strani so: VGA-vrata za povezavo zaslonov zadnje generacije, HDMI-vrata za povezovanje TV, Ethernet, dva USB-A vrata, avdio in avdio izhod ter čitalnik kartic s podporo SDHC. Na desni strani so: Kensingtonska luknja na ključ (zaščitni mehanizem, kot je ključavnica za kolo), polnilna vrata, ena USB-A vrata in pogon. Z brezžičnimi vmesniki lahko izberete Wi-Fi, ki podpira 80211 b /n /g in Bluetooth 3.0.


  Tipkovnica in sledilna ploščica

  Tipkovnica je udobna in stabilna, to pomeni, da je neposredno pritrjena v telesu in ne na ločenem vložku, ki se lahko upogiba z intenzivnim nizom besedila. Tipke imajo rahlo vdolbino v delovnem območju in povprečno pot, na katero pozitivno vpliva hitrost slepihin na ravni hrupa, ki ga povzroča tipkovnica. Lučka tipkovnice manjka. Črke na tipkah so neudobne, prvotna postavitev je skovana v sredini, na ruski strani pa desno in v zelo majhni pisavi. Takšna malenkost verjetno ne bo vplivala na tiste, ki so navajeni na metodo slepega tiska, ampak najprej je grda, in drugič, včasih pogledamo na ključe in ne želimo gledati teh redkih trenutkov v njih.
  Sledilna ploščica brez izboljšav. Preprosta, kompaktna, teksturirana sledilna ploščica. To je zelo priročno in lepo, da ga uporabite, vendar pa taka prevleka ne pride v nobeni primerjavi s steklene plošče na dragih notesniki. Visoka hitrost odziva, ostri skoki kazalca se ne opazijo. Podpira več dotikov in gibov. V zgornjem levem vogalu je majhna luknja, ki se dvakrat dotakne tiste, ki jo lahko deaktivirate (to je lahko koristno na primer pri igrah). Spodaj sta dva gumba, fizična in jasno ločena. Narejene so iz plastike, enake tisti, iz katere je sestavljen celoten HP Pavilion G6.


  Specifikacije

  Procesor: Intel Core i7 Ivy Bridge, 2400 megahertz, 2 jedri. RAM: 4 GB, DDR2. Glavni pomnilnik: 500 GB, trdi disk. Grafika: Intel HD Graphics in AMD Radeon HD 7670. Baterija: 48 W * h. Zaslon: 156 palcev, TN-matrika, 1366 x 768 slikovnih pik.

  Zaslon in akustika

  Prenosni računalnik je opremljen z zaslonsko ploščo z diagonalo 156 palcev in ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik. Nizka ločljivost negativno vpliva na zaznavanje besedila in majhne elemente na zaslonu. Kdaj?brskanje po velikih spletnih straneh se mora preklopiti dlje in delati z več programi "ob boku" in sploh ni lahka naloga. Zaslon uporablja klasično matriko TN, zato ne pričakujete dobrega ravnovesja beline in širokih kotov gledanja. Pri vsakem naklonu barve, bledenju se slika deformira. Delo ali gledanje filmov v tem položaju ni udobno. Prenos barv ni slab, za kar se je vredno zahvaliti sijajnemu pokrovu zaslona. Največja svetlost zaslona je 200 cd /m 2 in je shranjena na celotnem območju. Kontrastno razmerje je 80: 1. Za zvok v raziskovanem "stroju" sta dva zvočnika, skrita pod dekorativno mrežo, ki se nahaja na dnu zaslona. Za kakovost sistema zvočnikov je poskrbelo podjetje Altec Lansing, ki je razvilo specializiran avdio sistem Dolby Advanced Audio. Kot se pogosto dogaja v proračunskih prenosnih računalnikih, se zgornje frekvence slišijo energično in svetlo, brez vidnega popačenja, toda nizka in povprečna sta očitno izgubljena. Kljub takšnemu neravnovesju tudi pri maksimalni glasnosti ni izkrivljanja in izgube kakovosti zvoka.

  Učinkovitost in pomnilnik

  Naprava je na voljo v različnih konfiguracijah, od osnovnih do čipov Pentium, do znanega quad jedra Core i7. Raziskovani model je samo druga kategorija. Na tabli je bil najden prenosni računalnik za Intel Core i7 Ivy Bridge. Hitrost procesorja znaša do 2400 megahertzov. Zahvaljujoč tako močnemu čipu sistem deluje gladko, ne naleti na preproste naloge. Poleg tega se lahko uporablja računalnikza delo s Photoshopom in drugimi aplikacijami, ki zahtevajo veliko virov. Procesor dopolnjuje 4 GB RAM-a. To je osnovni minimum, potreben za udobno delo z Windows 8 in novejšimi različicami. Žal trdi disk nima nameščenega standarda, ki ni SSD, kar ima škodljiv učinek na splošno učinkovitost računalnika in hitrost programov. V testu zmogljivosti PCMark 7 je računalnik dosegel 1876 točk.
  Grafične zmogljivosti se ujemajo z vgrajenim grafičnim video podsistemom Intel, diskretno grafiko podjetja AMD. Intel HD Graphics se uporablja za reševanje preprostih vsakodnevnih opravil in ko gre za igre s prefinjeno 3D grafiko ali naprednimi grafičnimi urejevalniki, teče grafična kartica AMD Radeon HD7670M. Video čip je opremljen z enim gigabajtom pomnilnika, a tudi z njim lahko računate na udobne stopnje slikovnih hitrosti v igrah. V testu grafike 3DMark je računalnik dosegel 4864 točk. Operacijski sistem Windows je računalniku priskrbel naslednje rezultate:
 • Procesor: 65.
 • Pomnilnik: 59.
 • Namizna grafika: 56.
 • Grafika Za igre: 67.
 • Trdi disk: 59.
 • Samostojno, ogrevanje in hrup

  Ponavadi 15-palčni prenosniki porabijo veliko energije, zlasti multimedijske naprave, zlasti ko so naložene. V zvezi s tem se HP Pavilion G6 ugodno razlikuje od konkurentov. Kljub majhni zmogljivosti akumulatorja pri 47 vatih, lahko računalnik preživi 6 ur brez obremenitve in skoraj 4 ure in pol z aktivnim brskanjem po spletu z Wi-Fi. V zvezi z avtonomijo pri igranju valjev, potem skorajvsak film si lahko ogledate do konca. V neodvisnem testu je prenosni računalnik izgubil HD video posnetke 2 uri in 44 minut (z največjo svetlostjo). Ob resni obremenitvi bo računalnik živel nekaj več kot eno uro.
  Kar zadeva hrup, je prva stvar pri zagonu prenosnika, da se prijavite v BIOS in onemogočite ventilator vedno, kar je odgovorno za stalno delovanje ventilatorja. Po prekinitvi povezave bo prenosnik večino časa delal tiho, saj bo pri šibki obremenitvi ogreval nepomembno in ne bo potreboval hlajenja. Ob maksimalni obremenitvi doseže hrup ventilatorja 36 decibelov, kar je komaj opazno tudi v tihi sobi. Največja temperatura prenosnega računalnika doseže 306 stopinj na zaslonu, na delovnem območju pa ne več kot 20 stopinj, kar omogoča najbolj udobno delo s HP Pavilion G6.

  Driver

  Windows je urejen tako, da zahteva delovanje določene programske opreme, ki ni nikogar skrivnost. Zaradi aktivnega napredovanja novih generacij HP-jevega sistema so zavrnili prilagoditev gonilnikov za Windows 7. Gonilnike za prenosni računalnik HP Pavilion G6 lahko namestite le z naslednjim algoritmom:
 • Odprite upravitelja opravil.
 • Poiščite nedelujočo opremo.
 • Pojdite na zavihek "Podrobnosti".
 • Izberite element "ID opreme".
 • V izbranem oknu se prikaže seznam s kodo opreme.
 • ​​
 • To kodo je treba kopirati in vnesti v storitev iskanja.
 • Mnenja

  V večini lastnikov računalnika se nanj pozitivno odzivajo, vendarpri iskanju veliko težav. Za svoj denar je prenosnik resnično uspešen in uporabniki ga pogosto opazijo. "Železo" stroja je dovolj za rešitev glavnih nalog in celo za zagon sodobnih video iger. Mnogi so pohvalili kakovost kompilacije prenosnika. Na žalost so uporabniški vtisi pokvarili težavo voznikov, oziroma pomanjkanje najnovejših. Posebej akutno težavo so občutili tisti, ki so nameščeni na prenosnik Windows 7 ali starejše različice. Slab vtis je okrepljen z dejstvom, da je prenosnik znatno oslabljen po šestih mesecih uporabe. Modul Wi-Fi ne uspe in zmogljivost se znatno zmanjša. To stanje vpliva na vse pripomočke, toda uporabniki HP Pavilion G6 to občutijo močno.

  Povzetek

  HP Pavilion G6 ne more skriti dejstva, da je bil ustvarjen za proračunski trg. Izdelana je iz plastike, opremljena je z ne najboljšim zaslonom, nima SSD-ja in napredne grafične kartice. Hkrati pa je zelo praktična in priročna, presenetljivo tiha in produktivna. Pros:
 • Dobra kakovost gradnje.
 • Stabilna in udobna tipkovnica.
 • Občutljiva sledilna ploščica.
 • Nizki stroški.
 • Proti:
 • Prikaz nizke kakovosti.
 • Pomanjkanje SSD.
 • Kapaciteta baterije je nizka.
 • Sorodne publikacije