Najboljše video kartice AGP: Opisi in značilnosti

Port za pospešeno grafiko (ali AGP) je posebna razširitev grafične kartice, ki podpira 32-bitno vodilo. Grafična kartica AGP je zasnovana za poseben priključek za matično ploščo. Čeprav se te video kartice štejejo za zadnje stoletje, imajo številne matične plošče podporo z AGP. AGP 8x grafična kartica je imela specifikacijo AGP 3.0, ki je lahko obdelala do osem blokov na cikel, kar je omogočilo, da se avtobus poveča na 2 GB /s.

Rešitve proizvajalcev

Vsak proizvajalec grafičnih procesorjev je imel priložnost izboljšati parametre tega vmesnika. ASRock je na primer rešil težavo s pomanjkanjem čipov na grafičnih karticah AGP, razvil tehnologijo AGI 8x, ki je omogočila podporo te razširitve preko reže PCI. Znano podjetje Gigabyte je storilo enako, vendar s sodelovanjem lastne tehnologije.


Morda boste opazili, da nekatere grafične kartice nimajo ohišja ali hladilnika. V večini primerov stara grafična kartica na tiskanem vezju ohlaja čip radiatorja.

Radeon X 850 IceQ II

Odpre seznam najboljših grafičnih procesorjev grafične kartice AGP ATI Radeon X850 XT IceQ ll Turbo 256mb. Ta grafična kartica ima 256-bitno vodilo. Frekvenca čipov je 520 megahertz, v pomnilniku pa 540 megahertz. Tip pomnilnika GDDR 3 se nahaja na osmih čipih na obeh straneh tiskanega vezja. Videz se ohladi od podjetja Arctic Cooling, kjer je vgrajeni hladilnik grafične kartice pobarvan v ultravijolični barvi, ki sije v temi. Bakrena baza hladilnika je blizu jedra inmikrovezje spomina, kjer je spajkana radiator iz plošč. Ohišje ima turbino, skozi katero teče zrak, in zvonec, ki je namenjen vročemu zraku iz sistemske enote. Hitrost vrtenja turbine je 2500-6000 vrt /min, kar omogoča, da grafična kartica deluje skoraj tiho.

GIGABYTE Radeon 9600 Pro AGP

V času izdaje te grafične kartice AGP Radeon je bila njegova vrednost 5740 rubljev. S 128 MB video pomnilnika, format GDDR, je imel jedro frekvenco 400-600 MHz. Podpira tudi DirectX 9.0 in OpenGL 1.5. Za izhod slike so bili na voljo priključki DVI in VGA, TV-izhod pa je bil priključen na televizor. Med prednostmi te grafične kartice AGP so opazili dolgo življenjsko dobo. Slabosti niso bile odkrite.

PowerColor Radeon HD 3450 AGP

Ta kartica, ki ima na plošči že 512 megabajtov pomnilnika formata GDDR2, je imela podporo nove različice DirectX 10.1 in OpenGL 3.1. Na voljo so tudi DVI in VGA video izhodni priključki, 888 MHz frekvenca osveževanja jedra. Cena grafične kartice ATI Radeon HD 3450 se je gibala od 3281 rubljev in do 4520 rubljev. Pregledi so vredni - razpoložljivost vmesnika AGP, ki podpira stare modele matičnih plošč. Poleg tega je bilo za posodobljeno različico DirectX potrebno veliko iger. Obstaja veliko pritožb v pregledih, da ta grafična kartica zahteva dodatno moč. Mnogi uporabniki ugotavljajo, da namestitev običajnih gonilnikov pogosto neustrezno vpliva na delo grafične kartice.

GIGABYTE GeForce 6600 AGP

Prvi na seznamu grafičnih kartic proizvajalcev Nvidia ima 256-megabajtni GDDR pomnilnik. Pogostostvideo jedro je 400 megahertz. Med video izhodi je polnilo v obliki komponentnega konektorja, ki je zasnovan tako, da oddaja slike digitalnim projektorjem. Standardna podpora za DirectX 9.0 in OpenGL 1.5. Cena te grafične kartice AGP 8X, v trenutku izdaje, je 5740 rubljev. Pozitivne povratne informacije uporabnikov kažejo, da je zemljevid zelo tih in zmogljiv. Zahtevne igre 2006-2007 so se igrale brez težav. Slabosti tega grafičnega procesorja so skrite v dodatni prehrani, sicer ne bo mogoče igrati.

XFX GeForce 7950 GT AGP

Ta grafična kartica AGP 512mb ima 256-bitno vodilo in video pomnilnik GDDR 3. Frekvenca video jedra je 550 megahertzov in pomnilnik 1200 megahertz. Kartica ima dva priključka DVI, en TV-out priključek in komponentni video izhod. Podpira različico DirectX 9.0 in OpenGL 2.0. Ko greš v svet, stane 12300 rubljev. Mnogi uporabniki še vedno uporabljajo to grafično kartico, pri čemer upoštevajo njeno visoko zmogljivost, ne glede na datum izdaje. Pomanjkljivost leži v šibko hitrem hlajenju in segrevanju pri velikih obremenitvah.

MSI GeForce FX 5200 AGP

GeForce FX 5200 je odlična proračunska rešitev, saj stane le 2064 rubljev. 128 megabajtov video pomnilnika z GDDR formatom ima frekvenco video jedra 250 MHz in frekvenco pomnilnika 400 MHz. Ta video kartica ima tri različne video izhodne priključke in podpira DirectX 9.0 z OpenGL 1.4. Moč je dostojanstvo, ki ga pogosto najdemo med pregledi na tej grafični kartici. Veliko sodobnih iger lahko prenese brez veliko truda. Prav tako uporabniki ugotavljajo njegovo trajnost in 128-bitnipnevmatike

Edina pomanjkljivost uporabnikov je zastarela oblika grafične kartice.

GIGABYTE GeForce 4 MX 4000 AGP

Še ena AGP 8x grafična kartica s 128 MB pomnilnika in GDDR formatom. Frekvenca video jedra je 275 megahertzov, pomnilnik pa je 400 megahertzov. Ta grafični procesor ima samo dva video izhoda - VGA in TV-out. Eden izmed redkih zemljevidov, ki podpira DirectX 7 in OpenGL 1.3. Med njegovimi prednostmi je dobro hlajenje, tudi pri pospeševanju do 3.000 gigaherc. Večina optimiziranih računalniških iger se bo tiho začela s kartico. Tudi mnogi pohvalijo pasovno širino 64-bitnega vodila. Ni slabosti.

GIGABYTE GeForce 7600 GS AGP

Ta grafična kartica GeForce AGP ima 256-megabajtno zmogljivost pomnilnika druge generacije GDDR. Jedro deluje na frekvenci do 400 MHz, pomnilnik pa na 800 MHz. Opremljen je tudi s priključki za vsak okus, celo komponento. Podpira DirectX deveto različico v povezavi z OpenGL 2.0. Cena te grafične kartice v času sprostitve 8940 rubljev. Prva prednost, ki jo dajejo uporabniki, je dostopna cena. Večina pozitivnih ocen vsebuje nizko raven hrupa in visoko zmogljive informacije. Pomanjkljivost je pomanjkanje podpore za deseto različico DirectX-a. Zahtevne igre lahko obdelajo 10-20 slik na sekundo.

Palit GeForce 4 MX 440 AGP

Prva na seznamu AGP je grafična kartica proizvajalca Palit, ki ima 128 MB pomnilnika GDDR in 128-bitno vodilo. Ima samo dva priključka za video izhode - to je VGA in TV-out. Hitrost osveževanja jedra je 275 megahertzov, pomnilnik pa se posodobi s frekvenco do 512 megahertzov. Druga grafična kartica, ki podpira DirectX 7. Njegova cena jesamo 1400 rubljev.
Med pozitivnimi ocenami se pogosto ugotavlja, da je grafična kartica majhna in v tem primeru ne zavzema veliko prostora. Pri delu se ne segreje in ne oddaja hrupa. Slabosti so tudi spodoben znesek. Na primer, popolna odsotnost shaderjev, tudi najpreprostejših. Tudi te kartice ni mogoče vstaviti v SLI. Pri delu z njo se je veliko uporabnikov pritožilo zaradi visoke temperature grafične kartice.

Inno3D GeForce 7600 GT AGP

In tukaj je "pošast" svojega časa, ki ima v lasti 128-bitno vodilo. Z 256 megabajti pomnilnika GDDR 3 bi lahko osnovna frekvenca dosegla 560 megahertzov, pomnilnik pa nadgradil na 1.400 megahertz. Grafična kartica ima vse razpoložljive priključke za prikaz slike na zaslonu ali projektorju. Podpira deveto različico DirectX in OpenGL 2.0. Strošek te grafične kartice v času izdaje je bil 4990 rubljev. Veliko pozitivnih recenzij, kjer se uporabniki strinjajo, da je glavna prednost te grafične kartice podpora formatu pomnilnika GDDR, saj ni nobenih slabosti, vendar je več uporabnikov poročenih. Ko ste zagnali računalnik, je prišlo do preloma navpičnih črt, kar ni bilo opaziti pri delu z drugimi karticami.

PowerColor Radeon HD 3650 AGP

Popoln seznam najboljšega ATI Radeon HD 3650, ki ima 512 megabajtov video pomnilnika GDDR 2. Notranje jedro deluje na 725 MHz, pomnilnik pa prikazuje frekvenco 1000 MHz. Ta grafični procesor ima dva DVI video izhoda, en TV-out in eno komponento za delo s projektorji. ATI Radeon HD 3650 je sposoben izvajati deseto različico DirectX in OpenGL 3.1. Cena ob izdaji je bila 5500 rubljev.Kompetentna hladilna rešitev in visoka zmogljivost - te prednosti označujejo grafično kartico. Tudi, veliko za moje srce veliko, v tem trenutku, obseg video pomnilnika. Pomanjkljivost je visoka cena, če uporabite razmerje med ceno in kakovostjo. V zaključku lahko dodamo, da vse stare grafične kartice nimajo priključka pod staromodnimi ploščami - mnogi so morali uporabiti adapterje. Kljub tem nevšečnostim pa mnogi igralci še vedno uspešno uporabljajo stare modele grafičnih procesorjev, saj je njihova zmogljivost in vzdržljivost lahko zavidljiva tudi sodobnim predstavnikom grafičnih kartic.

Sorodne publikacije