Zamenjava metlic brisalcev: navodila po korakih

Vsak lastnik avtomobila ve, da je metlica brisača pomembna in nujna za vsak avtomobil. Kakovost tega izdelka je v določeni meri odvisna od varnosti voznika in potnikov. Da bi zmanjšali tveganje nesreče na cesti, morate temeljito očistiti steklo stroja.

Zakaj potrebujemo avtomobilske brisalce?

Krtače brisalcev imajo še eno ljudsko ime - "brisalci". Z njihovo pomočjo lahko voznik avtomobila nadzoruje svoje vozilo v vsakem vremenu. Zamenjava metlic brisalcev bo obravnavana spodaj. Skoraj vsak voznik se sooča s težavami pri vožnji v deževnem vremenu. Še posebej, če avto vozi na hitro vožnjo, drgnjenje vašega stekla z umazanijo. Da bi jasno videli cesto, so znanstveniki razvili avtomobilske brisalce.


Indikator zamenjave

Sodobni modeli brisalcev so do danes opremljeni s posebno oznako, ki vam omogoča, da določite, kdaj je treba metlice brisalcev zamenjati. Pogosto imajo ti izdelki posebno oznako v obliki kvadrata ali skodelice na telesu samega modela. Običajno se nanese s posebno barvo, tako da pred namestitvijo odstranite zaščitno folijo.
Zaradi vpliva ultravijoličnega sevanja in slabega vremena bo barva spremenila barvo, kar bo govorilo o potrebi po zamenjavi hišnika. Hkrati se tak kazalnik ne bo odzival na mehanskepoškodbe in čistilne tekočine.


Znaki obrabe brisalcev

Posebne lastnosti vam bodo pomagale razumeti potrebo po zamenjavi metlic brisalcev. Bodite pozorni na naslednje točke:
 • med čiščenjem se na steklu pojavijo trakovi in ​​umazani izbruhi;
 • velika neočiščena območja;
 • videz navpičnih in ozkih trakov na očalih.
 • Zamenjava metlic brisalcev se izvaja samostojno. Mnogi lastniki avtomobilov se bojijo, da bi nekaj zlomili in celo zelo zaman. Dejansko je odstranjevanje in zamenjava "brisalcev" zelo preprosta. Potrebovali boste le malo prostega časa in minimalno količino znanja in veščin.
  Zamenjava metlic brisalcev vključuje razstavljanje starih izdelkov in namestitev novih. Zelo pomembno nadomestno pravilo je nakup modela izdelka, ki je idealen za vaš avto. Navsezadnje se zelo pogosto različni "brisalci" razlikujejo po dolžini. Pri nakupu morate to možnost vključiti.

  Navodila po korakih za zamenjavo

  Če želite zamenjati brisalce, naredite naslednje:
 • Ročica je nameščena navpično in se nato loči od samega stekla. Naredite to zelo previdno. Konec koncev, če izskoči, potem obstaja nevarnost, da bi zlomili strojno steklo.
 • Po prvi stopnji odprite pokrov, tako da potegnete čopič navzdol. Pri tem ne pozabite držati držala.
 • Sedaj vzemite predpripravljen nov izdelek in ga položite na iglo, medtem ko zaprete pokrov. Poskusite ga čim bolj uskladiti.potegnite navzdol
 • Tako je nameščen nov metlic brisalcev, tako da lahko varno sedite za volanom avtomobila in ne doživite slabe vidljivosti.

  Zamenjava ščetke zadnjega brisalca

  Obstajajo modeli avtomobilov, za katere je zelo pomembno, da namestite zadnje brisalce. To vam bo pomagalo, da uspešno parkirate in se podate iz težkih in nepredvidljivih situacij. V tem primeru bo zamenjava krtačk nekoliko drugačna od navodil za zamenjavo sprednjih modelov. Tukaj je težje, ker so vsi stroji precej drugačni, zato bo tudi pristop k njim drugačen. Ampak za udobje, razmislite o splošnih navodilih.


  Zamenjava krtače brisalca zadnjega vetrobranskega stekla ima naslednje lastnosti:
 • Na vsakem zadnjem brisalcu je montažna matica. Nad njim najdeš zaščitni element in ga dvigni.
 • Zdaj, s pomočjo ključa na 10, previdno odvijte matico. Obrnite orodje in ga povlecite sami. Pravzaprav je ta postopek enostavno izvedljiv. In zdaj lahko sam varno odstranite brisalec.
 • Nato s pomočjo izvijača odvijte zapah, da zamenjate staro opremo z novo, kot je opisano v prejšnjem primeru. Pri nakupu krtače za zadnje brisalce bodite pozorni na krivljenje izdelka, saj bo to v celoti odvisno od kakovosti samega čiščenja.
 • Kako odstraniti brisalce brez okvirja

  Pred odstranitvijo okvirja "brisalci" skrbno očistite njihove pritrdilne elemente. Šele takrat lahko napravo razstavite.Izvedite naslednje:
 • previdno odvijte pritrdilne zatiče;
 • Zdaj odstranite ohišje ščetke;
 • nežno odstranite gumijaste vijake;
 • odvijte vijake sami.
 • Posebno pozornost posvetite postopku odvijanja vijakov. To je treba storiti z veliko previdnostjo, saj so najpogosteje povezani neposredno z motorjem, kar jih vodi v gibanje. Če ste pomotoma poškodovali ta mehanizem, bi bili celo najbolj kakovostni in dragi modeli "hišnikov" neuporabni.

  Namestitev novih izdelkov brez okvirja

  Zamenjava ščetk brez okvirja z brisalci je postopek, ki ga je treba izvesti zelo previdno, zato je priporočljivo, da prvič vidite, kako bodo zamenjali strokovnjake in šele nato sami. Toda če se odločite, da to storite sami, naredite naslednje:
 • Za začetek boste morali pod gumice brisalcev namestiti nove gumijaste blazinice.
 • Zdaj na osnovi št.
 • Nato povežite povezavo s podložko, ki ste jo odstranili, ko ste razstavili prejšnji "hišnik".
 • Na koncu privijte pritrdilni vijak ohišja.
 • Sklepi

  Torej, kaj je treba zamenjati brisalec? Toyota ali kateri koli drug model avtomobila potrebuje ta postopek redno. Takšna dejanja lahko zmanjšajo tveganje za prometne nesreče v slabem vremenu. Strokovnjaki priporočajo zamenjavo enkrat na leto ali takojko ste opazili, da so "brisalci" začeli slabo obvladovati svoje dolžnosti.
  ​​Zamenjava metlic brisalcev za sprednja in zadnja okna je zelo preprosta. V prvem primeru morate le upoštevati splošna navodila. In v drugem upoštevati individualne značilnosti vašega "železnega prijatelja". Malo težje bo obdelovati izdelke brez okvirjev, toda tukaj ni nič nemogoče. Malo potrpljenja, truda in previdnosti - in hitro se boste spoprijeli z nalogo. Redno spreminjajte "brisalce" in lahko v celoti uživate v vožnji z avtomobilom v vseh vremenskih razmerah.

  Sorodne publikacije