Spoznajte Samsung SGH-i900. Samsung SGH-i900: Funkcije in fotografije

Leta 2008 je korejsko podjetje izdalo nov model mobilnega telefona - SGH-i900. Samsung je po neuradnih podatkih za oglaševanje porabil približno 50 milijonov dolarjev. Mnogi strokovnjaki so bili presenečeni nad to odločitvijo. Ta naprava ni vodilni, saj je v liniji Samsung bolj privlačnih modelov, ki so opremljeni z inovativnim razvojem. Je bil ta pripomoček vreden porabljenega denarja? Razumimo.

Vsebina paketa

Nakup tega modela telefona ne more kriviti podjetja za prihranke. Vsaka enota je opremljena ne samo s standardnim kompletom, temveč tudi z elementi, kot so adapter za 35-milimetrski avdio priključek, žične stereo slušalke, pisalo, disk programske opreme. Nujno je, da imate izmenljivi akumulator, kabel USB, ki se uporablja za povezavo z računalnikom, polnilnik.


Kupcu sta na voljo dve spremembi modela Samsung SGH-i900. Prvi je pripomoček z 8 GB vgrajenega pomnilnika, drugi je dvakrat večji, 16 GB. Naprave z velikim ROM-om so dodatno opremljene z avtomobilskim polnilcem in še eno baterijo. Komplet vključuje tudi priklopno postajo, usnjeno torbico, rezervno pisalo. Kupec bo videl programski disk za namestitev navigatorja Route-66. Med drugim je predvidena polnilna postaja za dodatno baterijo. Pomanjkljivost celotnega sklopa je odsotnost zaščitne folije. Po mnenju večine uporabnikov je izjemno potrebno.

Značilnosti primera in. \ TModeli

Kupci, ki se osredotočajo predvsem na oblikovanje mobilnih naprav, so cenili model SGH-i900. Samsung je upravičeno postal konkurent iPhone. Navzven je naprava izgledala odlično. Strokovnjaki so opazili, da so korejski proizvajalci nadaljevali tradicijo minimalizma, ki jo je postavil Apple.


Primer novega modela je iz dveh materialov: iz plastike in kovine. Zadnji uporabljen za registracijo sprednje plošče. Če se ustavimo bolj na njem, je vredno omeniti, da zaslon nima zaščitne prevleke, njena površina je precej gibljiva. Večina kupcev pripisuje slabosti stalnega kopičenja prstnih odtisov. Kot je za plastični okvir, potem njegova površina je relief. Zaradi tega je mehanska poškodba nevidna. Po velikosti lahko ta stroj uvrstimo med povprečne kategorije. Njegova teža je 120, višina pa 112 mm pri širini 569 mm. Naprava ima debelino 125 mm. V primerjavi s konkurenti je bil ta model veliko bolj priročen kot iPhone, vendar je HTC Diamond bolj kompakten kot Samsung. Na podlagi tega sklepamo na sam zaključek: SGH-i900 ni zelo težak in ni zelo velik. Strank ni nobenih komentarjev. Da bi odstranili hrbtno ploščo, ni treba posebej prizadevati. Za poznavalce naprav z mehanskimi gumbi bo ta pametni telefon odkritje. Opremljen je z igralno palico, ki je praktično ni mogoče najti v sodobnih modelih. Na voljo so tudi gumbi za nadzor glasnosti, vklop /izklop, ponovni zagon, fotoaparat in hiter dostop do vseh funkcij programa. Shema njihove lokacijestandardov, zato se ne bomo o tem podrobno ukvarjali. Dotaknite se tipk za sprejem in ponastavitev klicev. Na hrbtni strani so le leče fotoaparata in LED-osvetlitev.

Zaslon

Širokokotni zaslon na dotik je opremljen s telefonom Samsung SGH-i900. Funkcije zaslona ustrezajo povprečni ravni. Ločljivost je 400 x 240 slikovnih pik. Diagonala 32, kar ustreza 82 centimetrom. Za izdelavo zaslona je bila uporabljena tehnologija TFT. Zaslon podpira 262.000 barv. Pri odstranjevanju slike na zaslonu je praktično nemogoče opaziti zrnat s prostim očesom. Na vogalih ni nobenih pripomb, z nagibom v vodoravni in navpični smeri prenosa barv in kontrasta, praktično se ne spreminja, berljivost ostaja na visoki ravni. Model je opremljen z merilnikom pospeška. Razvijalci so funkcijo nastavili tako, da izklopijo glasnost klica, če napravo obrnete z zaslonom, medtem ko postavite trdno površino.

Uspešnost

V času izdaje je bil ta komunikator eden najmočnejših parametrov učinkovitosti. Deluje na procesorju Marvell PXA312. Delovni računalniški moduli se pospešijo na 624 MHz. Za hiter zagon programov je na voljo 128 MB RAM-a. Po mnenju večine uporabnikov je to dovolj za neprekinjeno delovanje naprave. Kot smo že omenili, je 8GB in 16GB integriranega pomnilnika izdelal Samsung SGH-i900. Ponastavitev nastavitev pri odkrivanju težav s pripomočkom se izvede s pomočjo posebnega gumba za ponastavitev, ki se prikaže na zgornjem koncu ohišja.Za popoln ponovni zagon sistema morate pritisniti tipke za ponastavitev in prejemanje, kot tudi Reset. Po nekaj sekundah spustite zadnje in počivajte, dokler se na zaslonu ne prikaže klicaj. Za namestitev programske opreme po meri, prenos glasbe in filmov je potrebna podpora za do 16 GB pomnilniških kartic. Po mnenju lastnikov je tak obseg dovolj za udobno delovanje naprave.

Avtonomija

Katera baterija se uporablja v modelu Samsung SGH-i900? Priročnik vam bo pomagal odgovoriti na to vprašanje. Razvijalci so namestili baterijo 1440 mAh. Blok je izdelan iz litij-ionske tehnologije. Popolna obnovitev življenjske dobe baterije traja 25 do 3. Urejevalnik trdi, da lahko v načinu pogovora naprava brez dodatnih stroškov deluje do 6 ur, ob upoštevanju uporabe 2G omrežij. Ko je povezan s 3G, se bo časovni interval povečal za približno pol ure. V stanju pripravljenosti lahko ta model deluje do 500 ur, lastniki pripomočka SGH-i900 pa trdijo, da lahko s povprečno obremenitvijo računate na 2 dni brezhibnega delovanja.

Programska oprema

Samsung SGH-i900 deluje na platformi Windows Mobile 6.1. Firmware originalne različice PUHJ2. Vmesnik izgleda precej zanimivo zaradi uporabe lupine TouchWiz. Uporabnik ima možnost namestiti do 6 priljubljenih aplikacij na začetnem zaslonu. Vse nastavitve lahko opravite s palcem ene roke. Pregled aplikacije traja največ 3 sekunde. Za aktiviranje menija lahko uporabite program strojne opremeali tipko.

Zaključek

Večina strokovnjakov in navadnih uporabnikov je prišla do zaključka, da je Samsung SGH-i900 odlična naprava, ki združuje večino uporabnih funkcij. Komunikator je odličen za tiste ljudi, ki imajo raje platformo Windows Mobile. Njegove prednosti vključujejo kamero z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik, režo za pomnilniško kartico, velik zaslon (velikost), visoko stopnjo izdelave, celoten sklop vgrajene programske opreme. Toda to, kar lastniki tega pripomočka ovira, je pomanjkanje sidra v primeru pisala in dokaj šibka ločljivost zaslona.

Sorodne publikacije