Kako odpreti odložišče Windows 10: Nasveti in triki

Odložišče. Kaj je to? Kako odpreti odložišče Windows 10? Dajmo danes! V tem članku vam bomo povedali več o pomenu odložišča v življenju operacijskega sistema in nam povedali, kako gledati na to področje, ki ga pogosto uporabljamo. Na srečo to ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled, samo narediti nekaj korakov. Ta članek bo v prvi vrsti zanimiv za ljudi, ki nujno potrebujejo znanje vsebine odložišča ali pa samo radovedne uporabnike, ki želijo vedeti vse o svojem operacijskem sistemu.

Kaj je odložišče

V preprostem jeziku je to območje, v katerem so shranjene skoraj vse informacije, ki jih je mogoče kopirati. Na primer, ko kopirate besedilo, ga shranite v pomnilnik RAM, kjer je odložišče na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Odložišče se dodeli pomnilniški lokaciji, ki jo je mogoče urejati, vendar je to druga zgodba. Ko vstavljate te podatke iz odložišča, ne bodo nikjer izginili, zato ga lahko ponovno vstavite.


Kako odpreti odložišče Windows 10

Naj bo težko. Oglejmo si dva načina, kako rešiti to situacijo, in vsakemu podrobneje povedati. Za prvo metodo ne potrebujemo ničesar drugega kot roke in tipkovnico, za drugo metodo pa potrebujemo programe drugih proizvajalcev, ki imajo uradna mesta, zato je težko ujeti virus. Da bi lahko gledali odložišče Windows 10 za nasmorate se prijaviti v sistemsko funkcijo, imenovano "Zaženi". Po tem moramo pisati v naslednjem polju: clipbrd.exe. Torej bomo lahko videli, kaj je v odložišču, ne da bi se trudili. Vendar pa obstaja težava. Če nimate te datoteke, bi bila najboljša možnost, da jo premaknete iz starejše različice operacijskega sistema ali natančneje z operacijskim sistemom Windows XP. To naredite tako:


1. Prenesite ali premaknite datoteko clipbrd.exe na katero koli mesto v računalniku. 2. Zaženite naš program in uživajte v učinkovitem pogledu odložišča. Tako smo ugotovili, kje živi Windows 10 odložišče.

Kako počistiti odložišče

Da ne bi pretresali nepotrebnih dejanj, moramo preprosto kopirati ves prostor, ki bo nadomestil vse informacije, shranjene v odložišču. Tako se bomo znebili nepotrebnih informacij, ki preplavijo naš RAM.

Kako do odložišča Windows 10 s pomočjo programov

Tukaj je malo lažje. Če želite to narediti, morate prenesti enega od spodaj predstavljenih programov, jih namestiti in uporabiti, kot želi vaša duša. Seznam programov za upravljanje odložišča:Clipdiary
Ena izmed najbolj uporabnih pripomočkov, ki vam ne omogoča le odpiranja odložišča Windows 10, temveč tudi zmanjšanje časa, ki ga ponavadi porabite za ponovno kopiranje potrebnih informacij. Ogledate si lahko zgodovino kopiranja podatkov in jo najprej kopirate, kar lahko močno zmanjšain ne skrbite, da boste od začetka našli te informacije.
TeraCopy
Čeprav ta pripomoček ne more dostopati do odložišča Windows 10, je njegovo uporabnost zelo težko preceniti. Dejstvo, da standardni upravitelj datotek Windows jih kopira zelo počasi, tako da je program, ki vam omogoča, da kopirate veliko besedilo, datoteko ali fotografijo hitreje kot običajno.Pushbullet
Čeprav ne dovoljuje odpiranja odložišča Windows 10. Vendar je to isti program, ki ni dovolj za vsakogar. Ne samo, da lahko sinhronizira sporočila med več napravami, temveč omogoča tudi prenos kopiranega besedila na eno napravo na drugo. Ta funkcija je zelo uporabna in priročna. Zelo pogosto to ni dovolj.CopyQ 371
Zelo priročen pripomoček, ki vam omogoča nadzor nad kopiranimi besedili, HTML-ji, slikami in številnimi drugimi oblikami, ki jih tako pogosto kopiramo. Seveda se večina teh programov spominja besedila, ampak zato, ker ga tudi najpogosteje kopiramo, zaradi česar so podatki o uporabnosti zelo nenadomestljivi, čeprav jih ni smiselno uporabljati. Treba je še omeniti, da ta programska oprema deluje pod operacijskim sistemom Linux, zaradi česar se razlikuje od splošnega ozadja.Kopiraj vsebino
Majhen, a še posebej uporaben pripomoček, ki vam omogoča kopiranje vsebine katerekoli datoteke, ne da bi jo odprli, kar prihrani ogromno časa. Na primer, če imate šibek računalnik, in morate hitro odpreti zvezek, in onodpre zelo počasi. Kaj potem storiti? Preprosto prenesite ta pripomoček, če pa morate le kopirati del določenega besedila, morate še vedno odpreti urejevalnik besedil in ga kopirati od tam. Poleg tega podpira večino vrst slik, tako da ne boste resno prikrajšani. Očitna pomanjkljivost tega programa je, da ne bo mogel kopirati besedila iz naših običajnih urednikov, kot je Microsoft Word, kar je problem za večino uporabnikov in izgovor, da tega programa preprosto ni mogoče prenesti in namestiti.

Kaj ne bi smeli storiti pri prenosu podatkovnih programov

Prva in najpomembnejša stvar, ki je zagotovo ne bi smeli storiti, je prenos programov iz virov, ki jih ne poznate. Prav tako ne prenašajte programov, ki imajo enako funkcionalnost, ker boste na koncu uporabili le enega od njih, smeti pa bodo dodani vašemu računalniku.

In na koncu

Zdaj večina ljudi, ki niso slišali za odložišče ali niso vedeli, kako jo odpreti, se je naučila in zlahka uporabila te informacije. V tem članku smo vam predstavili tudi več programov, ki vam bodo olajšali delo z odložiščem in vam omogočili, da prihranite veliko časa, tako da delo ni le priročno, temveč tudi hitro. Ugotovili smo, kje je odložišče na računalniku z operacijskim sistemom Windows 10. Če imate kakšna vprašanja o tej temi, naredite malo prakse, o tem ni nič zapletenega.

Sorodne publikacije