Kako ugotoviti "kilometrine" Nikonove kamere: navodila, funkcije in priporočila

Nihče ne bo kupil starega avtomobila, ne da bi preveril, kakšno število prevoženih kilometrov ima, zato ne smete kupiti rabljenega digitalnega fotoaparata, ne da bi vedeli, koliko polkrov so bili narejeni. V tem članku bomo razpravljali, zakaj je vprašanje števila posnetkov tako pomembno in kako ga preveriti.

Kako ugotoviti "kilometrino" Nikonove kamere: kaj morate vedeti?

DSLR kamere imajo nekaj gibljivih delov. Dve največji (in najpomembnejši izmed njih - glavno ogledalo, ki vam omogoča, da pogledate skozi objektiv iskala, ki se nahaja zgoraj, in mehanske zaklopa. Od teh naprav, drugi je veliko bolj občutljivo in hitreje, in če opazite odpiranje in zapiranje zavese \ t v počasnem načinu postane jasno, kaj je velika obremenitev podvržena tako majhnemu in subtilnemu mehanizmu.


Kot kaže praksa, če fotoaparat deluje prvih nekaj mesecev brez okvar, bo elektronika še naprej delovala bolj ali manj zanesljivo. Polkna pa je podobna avtomobilskemu motorju. Posledično bo dosegel konec svojega življenjskega cikla in ne bo mogel normalno delati. Po tem, kamera postane neuporabna, in morate plačati za drago popravilo (400-500 $ za DSLR) ali 100 $, da bi našli zamenjavo na eBay, vendar je že odgovoren za razstavljanje kompleksnih in popolnih majhnih delov naprave in nepoklicnih popravil. Glede na to, kako je ključavnica katastrofalna in draga, je vredno preveriti"Prevoženi kilometri" kot na lastnih kamerah (da dobimo grobo oceno o tem, koliko morajo delati) in na prejšnjih, katerih nakup je načrtovan (poceni vrhunska tehnologija ne bo postala ugodna, če bo presegla 20 tisoč ciklov središče napake). Toda kako ugotoviti "kilometrino" Nikonove kamere in kaj storiti z objavljenimi informacijami?


Podatki EXIF ​​

Odgovor na vprašanje, kako ugotoviti "kilometrino" Nikonove kamere, je v fotografijah, ki so jih naredili. Na srečo je od leta 2005 proizvajalec v vsaki celici izvedel zapisovanje števila ciklov zaklopa v slikovnih podatkih EXIF. Raziščete lahko najnovejšo fotografijo in si ogledate, kolikokrat je delovala mehanika.

Preverite pri spletni storitvi.

Zahvaljujoč podatkom EXIF ​​je uporabniku prijazno spletno mesto CameraShutterCount.com povezano s številnimi kamerami, vključno z modeli iz japonskega proizvajalca. Na primer, kako vem, koliko kilometrov je Nikon D3100? Na spletno mesto morate naložiti neurejen okvir. Program upošteva podatke EXIF ​​in bo izdal ne le število sprožilcev sprožilca, temveč tudi življenjski cikel kamere na podlagi pričakovane življenjske dobe mehanike za določeno spremembo. Prej lahko preverite na dnu glavne strani, da ugotovite, ali proizvajalec in model kamere vsebuje število podprtih (Nikon D3100 na seznamu). Tudi če naprava ni na voljo, vam ne bo preprečila prenosa fotografije in preverjanja.

Pridobivanje podatkov EXIF ​​

Čeprav so spletne storitve priročne, so lahko zaman (na primer, če ta modelni podprto), ali pa ne bodo mogli uporabljati (na primer, da ne bodo delili fotografij s tretjo osebo). Kako v takšnih primerih preveriti "kilometrino" Nikonove kamere?
Podatke EXIF ​​lahko ročno izločite iz vzorčne slike in poiščete z uporabo številnih razpoložljivih orodij. Pri Nikonovih fotoaparatih poiščite »Število zaklopov« ali »Številka slike«. Če potrebujete aplikacijo, ki vam omogoča ogled EXIF ​​podatkov (na primer priljubljen brezplačen pregledovalnik InfranView), ki je že nameščen, odprite sliko in raziščite informacije, ki jih najdete skupaj z zgornjo frazo. Prav tako lahko prenesete kopijo orodja interplatform ukazne vrstice ExitTool in jo uporabite za iskanje po podatkih EXIF. Uporabnikom je bolj všeč ta način, saj vam omogoča, da hitro najdete, kar potrebujete, ne da bi prebrali dolge sezname, ki običajno vsebujejo več kot 100 vnosov.

Kako izvedeti "tek" Nikonove kamere: navodila

Če želite uporabiti ExifTool, je v ukazni vrstici po Exiftoolu dovolj, da podate ime slikovne datoteke, ki jo želite analizirati, in nato vnesite ukaz find, da poiščete frazo v izhodu. Na primer, če se pripomoček za datoteko DSC_1000.jpg zažene iz operacijskega sistema Windows, morate poiskati podatkovno vrstico EXIF ​​"Število zaklopov", uporabite naslednji ukaz:
 • exiftool DSC_2000.jpg | find /I "Število zaklopov".
 • Posledično bo vnos prikazan na zaslonu:
 • Število zaklopov: 46305.
 • Prednost uporabe ExifToola je, da če sploh ne veste, katera podatkovna linija EXIF ​​določa število zaklopnih mest v določenem modelu,poskusite z različnimi poizvedbami, da zožite iskanje. Če znani izrazi "število zaklopov", "štetje slik" ali "številka slike" dajejo ničelne rezultate, lahko iščete posamezne izraze, kot so "štetje" ali "zaklop", in si oglejte rezultat.
  Kako vem "kilometrino" Nikonove kamere, če ne vem, katere besede je proizvajalec uporabil za svoje kamere? Zgornji ukaz lahko uporabite in nastavite iskanje po besedah ​​shutter ali count, da dobite vse njihove zapise EXIF:
 • exiftool DSC_2000.jpg | najdi /I "šteje";
 • exiftool DSC_2000.jpg | Najdi /I "zaklop".
 • Rezultati bodo nekoliko večji kot pri iskanju natančnega izraza, vendar bo seznam vsaj krajši od celotnega seznama podatkov EXIF.

  Razlaga rezultatov štetja

  Vedeti, kako preveriti "kilometrino" Nikonove kamere, kot je poznavanje prevoženih kilometrov avtomobila. In delovati mora ustrezno. Če kupite rabljeno DSLR kamero, in vzorčno sliko, ki jo je dal prodajalec, je razvidno, da je bilo izdelanih okoli 500 fotografij, potem pa postane jasno, da je nakup skoraj neuporabljene naprave. Če so vrata imela 500.000 potovanj, potem je to kamera z resno "kilometrino". Toda kako interpretirati te številke? Kako ugotoviti, ali je "tek" Nikonovega fotoaparata kritična ali pa še vedno obstaja zadostna količina "udarca"? Obseg, v katerem je resna situacija v veliki meri odvisna od ocene proizvajalca o življenjski dobi zaklopa, in povprečnih vrednosti, ki so jih sporočili potrošniki in poklicni fotografi. Če želite odpreti uradno dokumentacijo, je običajno dovolj, da greste v Google in poiščete svoj model s frazo"Življenjski cikel" ali kaj takega. Varno je domnevati, da vsak zaklop digitalnega zrcalno-refleksnega fotoaparata ohrani vsaj 50.000 odzivov. Večina profesionalnih kamer (na primer Nikon D3) je zasnovana za 100.000 ciklov ali več. Vendar pa številni modeli dobro delujejo dlje kot njihova nominalna življenjska doba - deset, če ne stotine, tisoče posnetkov. Na internetu obstaja celo podatkovna baza pričakovane življenjske dobe, ki jo je uporabnik sprožil (olegkikin.com/shutterlife), ki vsebuje število sprožilcev in stanje fotoaparata (dela ali ne). Čeprav te informacije prinašajo tveganje netočnih rezultatov (kot pri vsakem projektu, ki temelji na prizadevanjih številnih udeležencev), je to večinoma koristno v smislu ustvarjanja splošne ideje o življenjski dobi določenega modela. Na primer, če pogledate Nikon D3 statistiko za 100.000 sprožilcev, lahko vidite, da pravi podatki kažejo povprečno dolžino storitve kamere v 260.000 ciklih. Od 157 kamer, ki jih je izdelalo od 250.000 do 500.000 posnetkov, jih je 70% obrabljenih, vendar delajo polkna. Skratka, če je naraščajoče število fotografij, posnetih z vašim DSLR-jem zaskrbljujoče, vam ni treba skrbeti, ampak morate začeti zbirati denar za nakup neizogibne zamenjave. Če pa kupite rabljeni model, prodajalec vztraja, da je praktično nov, vendar število operacij zapiranja presega 100.000, je vsekakor potrebno bodisi zavrniti ponudbo bodisi zahtevati zelo velik popust.

  Sorodne publikacije