Kako prepisati torrent, popraviti napake in prenesti datoteke

Veliko število ljudi izkoristi prednosti internetnega protokola BitTorrent. Ta odlična tehnologija omogoča hitro sprejemanje ali prenos velikih datotek. Sodobne odjemalce torrentov je zelo enostavno izkoristiti in obvladati.

Vendar, ker na svetu ni nič popolnega, to ni popolna in neobrata BitTorrent tehnologija. - Kateri odjemalni program ni bil uporabljen za prenos torrenta, včasih pride do napak in zrušitev. V večini primerov se te težave enostavno premagajo - samo morate vedeti, kako preglasiti torrente. Oglejmo si to podrobneje in razumemo, kakšna je hašiš in zakaj lahko pride do težav.

Napake pri razprševanju

V omrežjih P2P se hash uporablja za preverjanje celovitosti prenosa ali distribucije datoteke. Na primer, hash napaka se bo nujno pojavila, če bo distribuirala (sider) spremembe v datoteki, ki je bila distribuirana ali jo je poškodovala. Zelo pogosto se podobne situacije pojavijo pri prenosu glasbenih avdio datotek.

To se lahko zgodi, ko siroka spremeni oznake v porazdeljenih zvočnih kompozicijah čez nekaj časa od nastanka distribucije. Ali se na primer predvaja video datoteka, nato pa se dodajo podnapisi. V obeh primerih bo prišlo do neskladja med razpršitvijo in količino napak. V primeru, da pride do take napake pri nalaganju zelo pomembne vsebine, poleg tega z enim samim strancem, mora uporabnik, ki nima informacij o tem, kako prepisati torrent, porabiti.veliko časa in truda za rešitev problema.

Raznolikost problemov razpršitve

V večini primerov se pojavijo težave s skokom toka zaradi "presežkov" in napak hash-sum. "Presežek" se nanaša na podatke, ki jih je stranka zavrnila ali pa so bili med prenosom preprosto poškodovani. Podatki, ki jih pošilja banket, se zavrnejo s strani odjemalskega programa, če algoritem, ki ga vsebuje, meni, da teh podatkov ni potrebno.
"Hash Sums Error" se pojavi, ko se podatki ne posredujejo pregledu celovitosti, kar pomeni, da so preprosto razvajeni. Mimogrede, če je količina razvajenih podatkov majhna, ni vredno zaskrbljujoče - torrent strežnik te podatke zavrne, nato pa jih ponovno prenese.

Kako zaznati napake?

Preden ugotovimo, kako popraviti torrent, poglejmo znake problema:
 • Med prenosom distribucije, za katero je značilno zadostno število strani, prihaja do trajnih napak pri nalaganju.
 • Po prenosu vseh distribucijskih datotek se izkaže, da količina prejetih podatkov daleč presega izjave v opisu.
 • Uporabnik ugotovi, da se datoteka razpošlje več sogovornikom, vendar se tudi po daljšem časovnem obdobju ne pridružijo strani. Hkrati se stopnja prenosa na banketih ustavi na 98-99%.
 • Med tistimi prenosi so tisti, katerih zagon se ustavi pri 98-99%.
 • Kako preglasiti torrent?

  Obstaja enostaven način, ki skoraj vedno pomaga pri premagovanju hešnih napak. Odločite se samiproblem je lahko, če dobesedno nekaj klikov z miškimi gumbi. V vseh znanih torrent strežnikih je dovolj, da ustavimo distribucijo, kliknemo na njegovo ime z desnim gumbom miške in v kontekstnem meniju kliknemo na element "Izračunaj razpršitev". Hkrati se bo začelo preverjanje in po zaključku težave se torrent datoteka ne bo več dostavljala.
  Upoštevajte, da lahko točko preverjanja razpršenosti v meniju za razdelitev imenujete drugače. V priljubljenih odjemalskih programih obstajajo "ponovno preverjanje sile", "ponovno preverjanje sile", "preverjanje prisilnega" in podobno. Uporabnik lahko varno izbere te točke in vprašanja o tem, kako prepisati torrente in naložiti datoteke, se ne smejo več pojavljati - to je najlažji način za pomoč v večini primerov.

  Sorodne publikacije