Kako izklopiti samodejni zagon za Android v Androidu: Tips and Tricks

Platforma Android kot tudi drugi operacijski sistemi po določenem času začnejo delovati počasneje. Na dragih visoko zmogljivih napravah se zmogljivost skoraj ne čuti, saj imajo zmogljiv procesor in več kot dovolj RAM-a. Toda daleč od vsakogar si lahko privoščijo takšne pripomočke, zato je za mnoge to težje kot kdajkoli prej. Morda je veliko razlogov za zmanjšanje zmogljivosti, vendar je najbolj verjetno in običajno, da je praviloma samo eden - delo programov tretjih oseb v ozadju. To pomeni, da se takšne aplikacije samodejno zaženejo ob zagonu sistema in naložijo procesor z RAM-om, kar neposredno vpliva na hitrost naprave.


Edina učinkovita možnost v tem primeru je onemogočiti zagon programov na Androidu in delovati brez zamika in zaviranja. Toda v tem poslu ni vse tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled, in platforma, skupaj z razvijalci programske opreme, pogosto povzroča težave.

Ali naj onemogočim zagon programov?

Če namestite prvih deset programov na platformo vsak dan, potem problemov tukaj, načeloma, ne bi smelo biti. Zato bi se morala kot tako sama platforma boriti za RAM. To pomeni, da če uspešnost pripomočka začne padati, sistem samodejno zapre neuporabljene programe za stabilizacijo operacijskega sistema.
V ročnem načinu lahko izklopite programe za samodejni zagon v Androiduto bo že kontraproduktivno in v nekaterih primerih ga preprosto ne potrebujejo. Vendar pa se zgodi, da se nek program ne želi zaustaviti niti s pomočjo same platforme. Kot rezultat, procesor je naložen, RAM je nered, in zmogljivost skupaj s polnjenje baterije ponavadi nič.


Značilnosti postopka

Vendar ni treba onemogočiti zagona programov Android za vse v vrsti. Obstajajo potrebne izjeme, kot so Googlove uradne aplikacije in nekateri delujoči protivirusni programi. Seveda, platforma Android ima precej zanesljivo zaščito in če poskušate ustaviti sistem ali resnično pomembne procese zaradi nevednosti, vas bo sistem opozoril, in to bo zelo vztrajno.
Toda žalostna resnica je, da je dobra polovica prenesenih iz omrežnih programov (običajno igranje iger in nezakonito) urejena v avtoruntu in preprečuje normalno delovanje operacijskega sistema. In kot je bilo že omenjeno, je edina možnost preprosto onemogočiti samodejni zagon aplikacij na Androidu. S tem bomo poskušali narediti prav, orodja za reševanje tega problema pa zadostujejo. Torej, poglejmo, kako "Android" za zaustavitev samodejnih programov in da je kot neboleče, kot je mogoče za samo platformo, in za uporabnika. Razmislite o glavnih možnostih za reševanje problema in značilnosti različnih različic OS.

Onemogočanje samodejnega predvajanja v Androidu 4.x.x »

Preden izklopite aplikacije za samodejni zagon v Androidu, morate ugotoviti, katere aplikacije porabijo (in porabitina splošno) sredstva operacijskega sistema. To storite tako, da odprete nastavitve pripomočka in odprete razdelek »Aplikacije« ali »Program Manager«.
Treba je poudariti, da je izklop nepotrebnega zagona nepotrebnih procesov na Android 422 lokalno le začasna rešitev, zato bo za korenite spremembe potrebna programska oprema drugih proizvajalcev.

Značilnosti procesa

Nato morate poiskati zavihek »Zaženi« in se seznaniti z njim. "Plake Market" iz "Googlovih" poštnih odjemalcev in programov s posebno značko androida se ne sme dotikati, temveč drugim, ki jih je treba skrbno pogledati. Pred vsako aplikacijo je prikazana količina RAM-a. S tem indikatorjem lahko določimo tudi požrešnost programske opreme. Za onemogočenje je potrebno izbrati napačen program in klikniti na "Ustavi prisilno", nato pa odgovoriti "Da" ali "V redu".
Če v ozadju deluje nekaj sumljivih programov, je tudi bolje, da ga onemogočite. Samodejni zagon programov v Androidu se bo začel po vsakem ponovnem zagonu pripomočka, tako da bo treba postopek ponoviti znova in znova. Toda pogosto ponovno zagnati operacijski sistem ni potrebno, zato začasna rešitev za mnoge precej zadovoljna. Kot je bilo omenjeno zgoraj, bo zagonske programe na Androidu mogoče odstraniti samo s pomočjo upraviteljev opravil tretjih oseb.

Onemogoči samodejni zagon na Android 6.x.x »

Z vdelano programsko opremo Marshmallow ni tako enostavno. Ni jasno, zakaj, toda razvijalci so obtičali, da lahko onemogočijo programe za samodejni zagon"Android 601" in v zgoraj navedenih različicah, ki se imenuje, v pekel na rogove. Načeloma je novi Android zelo dober v smislu optimizacije, prilagodljivosti uporabniških nastavitev in vizualne komponente. Ampak tukaj je funkcionalnost sistema zelo dobro skrita.
Preden izklopite zagon za Android 6.x, morate omogočiti način razvijalca. Gremo v meni Nastavitve, nato pa v "Informacije o napravi", nato pa večkrat kliknemo na "Skupno število". Po tem se aktivira razvijalski način in je na voljo posebna funkcija.

Značilnosti postopka

Po tem se morate ponovno vrniti na "Nastavitve" in že se pojavijo "Možnosti razvijalcev". Kliknite nanjo in izberite razdelek »Začete storitve«. Tukaj, po analogiji s preteklimi generacijami OS "Android" je seznam aktivnih aplikacij. Ogledate si lahko celoten čas, porabljen delovne programe, zasedajo svoje mesto na disku in znesek RAM. Če želite postopek onemogočiti, kliknite aktivno aplikacijo in izberite možnost »Izklop«. Po tem naj se program zapre. Toda ta postopek je spet začasna rešitev za težave in po ponovnem zagonu bo vse enako. Popolnoma znebiti programa v samodejnem nalaganju lahko le odstranite ali prevzamejo uporabo tretjih strank specializiranih javnih služb. Najbolj inteligentni predstavniki slednjih so v nadaljevanju.

Greenify

To je ena izmed najbolj priljubljenih pripomočkov za upravljanje samodejnega nalaganja vašega mobilnega pripomočka. Programska oprema je lahkouporabite oba s korenskimi pravicami (root) in brez njih. V prvem primeru bo aplikacija enkrat za vselej izginila iz samodejnega nalaganja, v drugem pa bo po ponovnem nalaganju pripomočka naredila nekaj klikov.
Ko namestite pripomoček, pustite vaš pripomoček na namizju. Če kliknete nanj, vas bo popeljal na delovno področje programa. Če želite izključiti nepotrebne aplikacije s seznama startupov, kliknite na plus na dnu zaslona in program dodajte na seznam prepovedanih. Rut-pravice je dovolj enkrat in brez njih bo potrebno odpreti Greenify in potrditi predhodno izvedene akcije. Vmesnik programa je preprost, jasen in celo začetnik v tem poslu se lahko spopade z njim, da ne omenjam izkušenih uporabnikov. Izdelek je distribuiran pod brezplačno licenco, obstaja pa tudi plačljiva različica z razširjeno funkcionalnostjo. Slednje bo koristno za napredne uporabnike, rutina z glavo pa bo zadostovala in običajna sprememba.

Sampleautoruns

Ta aplikacija vam omogoča popoln nadzor nad zagonom. Uporaba pripomočka brez skrbniških pravic je brez pomena, saj bodo programi ponovno nameščeni na svojih lokacijah, ko jih boste znova zagnali.
Mehko in lepo skrbno razporedi vse na policah. Meni vam omogoča, da konfigurirate, kaj se bo izvajalo pred, med in po nalaganju operacijskega sistema. Vsi procesi se v največji možni meri dešifrirajo, kar jim omogoča, da z natančnostjo bajta ugotovijo svoje motnje v platformi. Vmesnik je preprost in orodje je intuitivnorazumljivo. Poleg tega je vloga popolnoma Russified, tako da ne bi smelo biti nobenih težav. Tu v meniju lahko sprostite pomnilnik na notranjih in zunanjih diskih ter se predvajate z nastavitvami baterije. Zadnji trenutek vam omogoča, da pri nizki napetosti onemogočite dobro polovico sistemskih procesov in jih obrnete visoko. Pragi se zlahka prilagodijo v odstotnih razmerjih. Izdelek ima tako plačano kot brezplačno modifikacijo, vendar je, tako kot pri Greenify, prvi za navadne uporabnike popolnoma nepotreben.

Sorodne publikacije