Fujifilm X30: navodila in specifikacije

Pred približno petimi leti je blagovna znamka Fujifilm v mnogih pogledih izdelala privlačno komoro X10, s čimer je za kompaktni razred postavila visoko letev. Malo kasneje so inženirji podjetja predelali serijo, in sicer - izboljšali zaslon in hitrost pripomočka, predstavili model X20 na trgu, ki je bil zelo prijeten ljubiteljem kakovostne fotografske opreme in pridobil spoštovanje tudi med najbolj prefinjenimi skeptiki.

Naslednja generacija serije X je kamera Fujifilm X30. On je absorbiral najboljše lastnosti svojih predhodnikov in pokazal precej zanimive rešitve, medtem ko konkurenti načrtujejo samo na papirju takšne poteze. Model je na več načinov postal boljši: hitrejši, močnejši, odzivnejši in lepši, vendar je vse v redu. Torej je tema današnjega pregleda Fujifilm X30. V prispevku bomo obravnavali povratne informacije strokovnjakov, značilnosti, zasnovo, prednosti in slabosti modela.

Kratka specifikacija naprave

Za obdelavo fotografskih podatkov ustreza slikovnemu procesorju razreda EXR II in za realizacijo samega procesa - matrika X-Trans CMOS II 2/3 palca. Zasnova slednjega ne zagotavlja nizkopasovnega filtra, ki zagotavlja skoraj vso fotopiktiko, kar zelo ugodno vpliva na ostrino slike.

Videz miura preprečuje kompetentno množico nizov slikovnih pik, ki se bistveno razlikuje od običajnega Bayerjevega niza. Izhodi so fotografije z ločljivostjo 4,0003,000 točk za razmerje 4: 3. Če je taka potreba taka, potem je to mogočeuporabljati bolj standardizirano ali obratno - redko razmerje stranic: 16: 9 3: 2 in 1: 1. Kot za platformne formate na Fujifilmu (FinePix) so za snemanje na voljo klasični RAW in JPEG.

Značilnosti naprave

Eden od glavnih atributov modela in ljubosumja konkurentov v segmentu je leča, ki z lahkoto rešuje tudi najzahtevnejše naloge zaradi odlične goriščne razdalje od 28 do 112 mm pri 35-mm ekvivalentu. Fujifilm X30 lahko varno posnamete pri šibki svetlobi zaradi dobro oblikovane membrane (največ F20-28). V tem primeru ni potrebno manipulirati ISO, kar pomeni, da bo niz hrupa minimalen.

Poleg tega je ena izmed mnogih značilnih lastnosti modela Fujifilm X30 izvrstno iskalo za 236 milijonov pikslov. Z zamudo samo 0005 s. Modul lahko brez pretiravanja imenujemo najboljši med kamerami kompaktnega razreda. Za preprosto uporabo je naprava opremljena z inteligentnim 3-palčnim LCD zaslonom z vrtljivim nosilcem, izdelanim posebej za Fujifilm (FinePix) X30. Pregled je močno povečan, kar bodo zagotovo cenili ljubitelji makro fotografije in tisti, ki pogosto fotografirajo na raztegnjenih rokah nad glavo.

Avtonomno delo

Osnovna programska oprema je opremljena z vrsto naprednih tehnologij, ki močno povečajo energetsko učinkovitost naprave. Toda kljub dobro zasnovani platformi je proizvajalec poskrbel za fizično komponento baterije in povečal zmogljivostskoraj dvakrat več kot v preteklih generacijah. To je Fujifilmu X30 omogočilo fotografiranje ne samo odlične kakovosti, ampak tudi v velikem številu (približno 500 posnetkov na polnjenje).
Potniki so še posebej vroči glede avtonomnih zmogljivosti kamere. Ena od glavnih značilnosti v tem primeru je polnjenje baterije neposredno v napravi prek USB-zanke. Ta trenutek vam omogoča, da shranite celo skromno mesto v prtljagi potnika. Vse kar potrebujete je mikro USB kabel in mobilni napajalnik, bodisi tablet ali prenosni računalnik.

Videz

Skupaj z nizom tehničnih lastnosti se zasnova modela Fujifilm X30 (srebro) sklicuje na že tako priljubljene lastnosti serije X. Proizvajalec ni nič spremenil radikalno, ker ni smiselno posegati v to, kar že deluje. Na mestu je bil kompakten in dobro nameščen mehanizem za aktiviranje, kjer se z obračanjem releja za povečavo ne osredotočate le na fotografiranje, temveč tudi na Fujifilm X30. Povratne informacije o uporabnikih so obogatene z besedami hvaležnosti za to, morda majhno, vendar včasih zelo uporabno funkcijo. Tak "čip" bo očitno nepotreben pri fotografiranju predmetov, ki se hitro premikajo in drugih dinamičnih prizorov.
V trenutku vrtenja leče, da bi izključili napravo, je kompetentno oblikovana - in brez tega majhna kamera postane še bolj kompaktna. Dimenzije pripomočka v preklopljenem stanju so 119x72x60 mm z relativno majhno težo 383 g (brez baterije). Torbica znamke Fujifilm X30 fotoaparatu doda malo "maščobe", vendar izgleda elegantno in, kot se imenuje, v temi.


Vmesniki

Na vrhdel kamere je dodeljen funkcionalni disk, ki je odgovoren za načine fotografiranja, ki, mimogrede, več kot dovolj - 12 možnosti. Poleg običajnih načinov, kot so programska oprema, ročni, časovni itd., So obstajali tako stari kot novi "čipi": inteligentna izbira prizorov, "ustvarjalni" del, panorama, večkanalni, polni avtomat in drugi. Hkrati lahko vidite gumb sprožilca, vmesnik za kompenzacijo osvetlitve (+/- 3 EV v intervalih 1/3 stopinj) in tipko za snemanje videa. Za dodatno opremo in zunanjo bliskavico je na voljo tip "vročega zagona". Fujifilm LC X30 ima vgrajeno bliskavico, čeprav za nekatere posebej zahtevne prizore ne bo motil niti v temi. V vsakem primeru pa obstoječe osnovne zmogljivosti fotoaparata zadostujejo za polprofesionalno snemanje. Levji delež zadnjega dela je zasidran s poslovnim zaslonom Fujifilm X30. Viden kot se opazno povečuje zaradi nagnjenega dizajna, kar pomeni, da lahko na koncertu izvedete bolj ali manj kakovostno snemanje z dvignjenimi rokami. Zaradi visoke gostote slikovnih pik matrike (12 milijonov) je naprava odlična tako za gledanje prenosa v živo kot za zasebno gledanje posnetih fotografij ali videoposnetkov.
Poleg vmesnika za povečavo je še en funkcionalni obroč, kjer se lahko vse vrednosti določenega položaja določijo neodvisno, kar je zelo priročno. Možnosti imenovanja imajo veliko funkcij, od ročnega fokusiranja do občutljivosti na fotografijo. Potek obroča, čeprav gladko, vendar brez občutljivega fiksiranja, toZa Fujifilm X30 ni vedno pri roki. Povratne informacije uporabnika so bile večkrat opažene z dejstvom, da lahko med snemanjem preprosto "zavrtite" želeno vrednost, medtem ko izgubite dragocen čas.

Dodatna funkcionalnost

Poleg tega je bila Fujifilm in druge blagovne znamke izpostavljena široki uvedbi vseh vrst brezžičnih tehnologij, zato je kamera Fujifilm X30 dobila vgrajen modul "vay-file". Zdaj, ko potujete ali potujete, ne potrebujete računalnika, samo pametni telefon ali tablični računalnik z nameščeno programsko opremo Fuji-Remote Camera. Program je popolnoma brezplačen, ima pa tudi dobro funkcionalnost. Lahko shrani posnete fotografije, spremeni nekatere ključne možnosti snemanja, daljinsko sproži sprožilec in več. Nekateri uporabniki v svojih pregledih se pritožujejo zaradi pomanjkanja protokolov GPS, zaradi česar so konkurenčni pripomočki v tem segmentu primer, vendar se je proizvajalec odločil, da tega modula ne bo vključil v serijo X30. Problem geo-označevanja (dodeljevanje koordinatnih posnetkov) je delno rešen z isto oddaljeno kamero, zato je težko to težko imenovati.

Kaj je v delu

Preden ocenite vse lastnosti modela Fujifilm X30, morate najprej razumeti namen, zaradi katerega je bil izdelan. Naveis nikakor ne trdi, da je sestavni del profesionalnega videografa, in kruh v ogledalu premium razreda ne bo izbran.
Kamera bo privlačna tistim ljudem, ki cenijo majhne dimenzije, a hkrati izboljšujejo kakovostslik Daweiss se je dokazal ne samo v življenjskih pogojih, temveč tudi pri potovanjih s poslovnimi potovanji, zahvaljujoč vgrajeni, a svetleči leči, trdnemu ohišju in kompaktnim dimenzijam. Kljub sorazmerno majhni velikosti senzorja kamere, najmanjša zaslonka (f20) omogoča fotografiranje z majhno globino polja. S svetlobno občutljivostjo za ročno uglaševanje boste lahko fotografirali v pogojih slabe vidljivosti. Vse kar potrebujete je, da nastavite omejitve ISO, nato pa bo samodejno nadaljeval. Vredno je omeniti eno zanimivo tehnološko rešitev. Gre za izvirni hibridni fokusni sistem, ki preprosto zajame hitrost dela. Avtomatizacija fotoaparata, ki je odgovorna za fokus, glede na vrsto in kakovost prizora uporablja tehnologijo za gradacijo kontrasta ali fazno detekcijo. To pomeni, da se dejansko izkaže, da zaradi hitrega delovanja samodejnega ostrenja uporabnik ne bo zamudil nobenega dragocenega okvirja, kar bi bila dinamična situacija. Ta možnost bo prav tako zelo pomembna za ljudi, ki se ukvarjajo s fotografsko kamero. Skoraj trenutni odziv na sprožilec vam bo omogočil, da naredite spodoben strel po približno 001 sekundah.
Poleg tega se je tudi z zelo pozitivno stranjo pokazal stabilizator, vgrajen neposredno v kamero. Če napolnite roko, lahko fotografirate v pogojih nezadostne svetlobe do 1/20 sek. In to je več kot dober rezultat, ki ga obogatijo številna ogledala vrhunskega razreda. Poleg razlagalnega samodejnega ostrenja lahko tudiupoštevajte delo serijskega streljanja. Če je vklopljen način visoke hitrosti, lahko naprava zlahka iztisne 18 sličic na sekundo v formatu JPEG ali 12 v RAW formatu, pri čemer je možno največ 4 0003 000 točk.

Napredne funkcije

Kot orodje za izdelavo slik je fotoaparat X30 idealen pomočnik. Večnamenska naprava v zvezi s tem bo zavidala večini njenih konkurentov. Na primer, samo imitira vse vrste učinkov na film, naprava ponuja deset načinov. Tu so klasiki filma ("velvia", "provia", "astia", krom, itd.) In delo z negativi (Pro Neg Hi, Std) in enobarvno (sepia, filtri R, Ye, G) - na splošno obstaja obrnite se Še posebej zato, ker je blagovna znamka Fuji le jamica znanja in izkušenj na področju filma, zato je brez pomislekov uporabiti vse izkušnje preteklih let v sodobni digitalni fotografiji. Poleg simulacije filmov različnih vrst in formatov ima uporabnik dostop do dodatnih ustvarjalnih načinov. Najpomembnejši filtri te kategorije so "igralna kamera" s simulirano lomografijo in "miniaturnimi" učinki, ki imajo izrazit nagibno-šifrirni učinek. Med drugimi načini lahko opazite prisotnost nasičenosti in visok kontrast (Ror Color), obdelavo fotografij z visoko ali nizko tipko, mehčanje slike, izboljšanje in razbarvanje s katero koli nepoškodovano barvo.

Video

Tisti, ki ne fotografirajo samo, ampak še vedno radi zajemajo in posnamejo videoposnetek od časa do časa, bo pripomoček prav tako koristen. Naprava lahko snema v ločljivosti do 1080r pri različnih hitrostih slik(24-60 fps). Nastavite lahko tudi pometanje: 320x240640x480 in 1280x720 slikovnih pik. V prvem primeru lahko snemate video posnetke s hitrostjo sličic do 250 enot na sekundo. Če nimate dovolj razpoložljivega mikrofona ali ne ustreza vašim zahtevam, lahko vedno priključite zunanjo zunanjo napravo, da posnamete zvok z uporabniku prijaznim mini vmesnikom.

Če povzamemo

Novi model serije X je bil resnično kakovosten in zanimiv v mnogih pogledih. Gadget je postal bolj tehničen v smislu tehnologije in je absorbiral vse prednosti, ki so na voljo v tej vrsti naprav. Nekatere značilnosti, in sploh pred konkurenčnimi kolegi skoraj na glavi.
Sodeč po povratnih informacijah profesionalnih uporabnikov fotografske opreme, je bil vtis fotoaparata zelo pomirjen, od dela pa dobite samo užitek brez kritičnih žlic katrana. Na splošno je dobro, da je vsa ta tehnološka skupina vgrajena v tako kompaktno napravo pri relativno nizki teži. Lastniki naprave se včasih pritožujejo zaradi kontrolnega diska, ki se nahaja na dnu objektiva. Za ročno ostrenje ni vprašanj, vendar delo z ISO ali zaslonko pogosto ne uspe, zato bodite pripravljeni na potrpljenje, da boste ujeli pravo vrednost. Takšen negativni učinek nastane zaradi nediskre- tnega gibanja manipulatorja - lahko se odstopi ali uporabi stari dober »vodnik«. Kljub temu je blagovni znamki uspelo ustvariti trdno in pametno kamero v srčkanem (čeprav specifičnem) primeru, ki je sposobna snemati celo najzahtevnejšeprizorov Tukaj bomo posneli odlično iskalo, uravnoteženo glede na ceno /kakovost, in lahko rečemo, da je kamera Fujifilm X30 uspela. Prednosti modela:
 • visoka hitrost in zmogljivost;
 • velik objektiv z visoko svetlostjo;
 • hitro in jasno samodejno ostrenje;
 • univerzalni scenski razpon razdalj;
 • odlično iskalo z visoko ločljivostjo;
 • privlačen dizajn v klasičnem slogu;
 • visoka kakovost uporabljenih materialov in montaže;
 • dobri koti gledanja zaradi premikajočega se zaslona;
 • prisotnost brezžičnega modula "vay-file".
 • Slabosti:
 • kontrolni disk ni fiksen (ni diskreten);
 • na sprednji plošči je gumb, ki je pomotoma in pogosto pritisnjen, ko je naprava nastavljena;
 • brez podpore GPS.
 • Ocenjeni stroški - približno 30.000 rubljev.

  Sorodne publikacije