Outlook Mail Client - Kaj je ta program?

Elektronska pošta je že zdavnaj postala del našega življenja in je postala njen sestavni del. Danes ima praktično vsak uporabnik, ki dela ali se zabava v računalniku, vsaj en nabiralnik, v nekaterih in več kot ducat. E-pošta je potrebna za registracijo v nekaterih storitvah in za pošiljanje sporočil v lokalnem podjetniškem okolju. Zato so poštne stranke tako nujne za družbo. Ta članek bo obravnaval MS Outlook. Kaj je program, ki ima funkcije in kako ga prilagoditi - o tem bomo govorili v tem članku.

Funkcionalni program

Ko govorimo o tem, da je ta program Outlook, je treba najprej razpravljati o njegovi funkcionalnosti, da bi dobili idejo o vseh razpoložljivih možnostih. In imajo veliko tega, zato bo temu delu namenjen velik kos besedila.


Funkcija # 1: Delo z e-pošto

Ker je Outlook e-poštni program, je njegova glavna funkcija pošiljanje in prejemanje e-pošte. V tem smislu je uporaba zelo priročna in ni slabša od konkurence. Torej, ko prejmete pismo, lahko takoj vidite ime pošiljatelja, predmet pisma, čas odhoda in njegov status. Po branju sporočila lahko v istem oknu z ustreznim gumbom napišete odgovor, na katerega želite pripeti dodatne multimedijske datoteke. V programu je vredno poudariti prisotnost predlog, ki jih je mogoče ustvariti neodvisno. V Outlooku je ena posebnost - lahko omogočite prikaz v programuprejel pismo. Torej, od prvih stavkov lahko razumete, kaj se dogaja v njem, ne da bi porabili čas za odpiranje.

Govorimo zdaj o orodjih, uporabljenih v zvezi s prejetimi pismi. Pravzaprav je tukaj vse banalno - lahko ga odstranite tako, da ga postavite v koš, označite, premaknete v ustvarjeno mapo ali pošljete v spam.

Funkcija # 2: Iskanje stikov

Kaj je ta program - Outlook, ki smo ga že razumeli - e-poštni odjemalec, ki udobno obravnava pisma, vendar ni edina funkcija, zato se premikamo k drugi. Outlook ima sistem stikov. To pomeni, da vam ni treba vsakič vnesti naslova prejemnika, da se lahko prijavite v imenik in ga takoj poiščete. V skladu s tem se tudi izvaja iskanje, kar še dodatno skrajša čas, potreben za iskanje prave nasprotne stranke.

Funkcija # 3: Vreme in koledar

Funkcije programa Outlook Express, ki se neposredno nanašajo na e-pošto, so bile navedene prej, vendar so poleg njih še dodatne. Tokrat bomo govorili o vremenskih pripomočkih za koledar. Zakaj? Lahko vprašate. Toda vse je preprosto. V skladu z načrtom razvijalca, se lahko, ne da bi zapustili program, odločite za načrte za nekaj dni naprej, gledate na vremensko napoved in nato na koledar pripeljete pomembne stvari, da jih kasneje pregledate.

Funkcija # 4: Prilagajanje in sinhronizacija

Če prejmete veliko podatkov po e-pošti, je funkcija sinhronizacije za vas preprostapotrebno, na srečo, se izvaja v Outlooku. Vse dohodne priloge e-poštnega odjemalca se samodejno kopirajo v shrambo v oblaku, tako da si lahko ogledate podatke o kateri koli napravi, v kateri je nameščen Microsoftov prostor za shranjevanje v oblaku.
Prav tako je smiselno podati nekaj besed personalizacije, saj ima za nekatere uporabnike to težo. Načrt programa lahko spremenite tako, da izberete vzorec zgornje plošče in spremenite barvno shemo celotnega vmesnika. Poleg tega lahko spremenite prikaz samega vmesnika, na primer, dohodne črke bodo na levi strani, desna pa bo neposredno odprla korespondenco.

Nastavitev programa Outlook

Tukaj smo ugotovili, kaj je program - Outlook, ki poudarja njegove glavne značilnosti, vendar ima večina uporabnikov težave s konfiguriranjem. Zato je zdaj pametno zagotoviti hiter vodnik za vzpostavitev tega programa. Ker večina rusko govorečih uporabnikov uporablja e-pošto Mail.Ru, bo konfigurirana v primeru. Ampak takoj je vredno reči, da je podobna vsem drugim.

Korak št. 1: Odprite okno za ustvarjanje računa

Torej se nastavitev programa Outlook začne s tem, da moramo iti v ustrezen meni, kjer se nahaja vmesnik za dodajanje novih računov. Naredite to na naslednji način:
 • Zaženite program in kliknite gumb "Datoteka".
 • Pojdite na razdelek "Podrobnosti".
 • Odprite seznam "Nastavitve računa"
 • Pojavi se okno, v katerem morate klikniti gumb "Ustvari", da se odpre čarovnik za nastavitev Writerja.
 • Prikaže se okno, v katerem se izvajajo glavna dejanja. Izbire bodo ponujene dve možnosti - samodejno ustvarite preverjanje ali ročno vnesite vse podatke. Vredno je takoj povedati, da ni vedno mogoče ustvariti prvega načina, zato upoštevamo le drugo.

  Korak # 2: Ustvarite račun

  Takoj nadaljujte z navodili za ustvarjanje računa Mail.Ru v odjemalcu pošte Outlook v ročnem načinu:
 • Nastavite stikalo na položaj "Ročna nastavitev" in kliknite gumb "Naprej".
 • Zdaj morate izbrati storitev. Treba je omeniti, da je Mail.Ru sposoben delati z IMAP-om, za razliko od nekaterih drugih, zato bo v našem primeru pametno izbrati IMAP in klikniti na gumb "Naprej".
 • Pred vami bo prikazano okno z obrazcem, ki ga je treba izpolniti. Preprosto je - v polje »Informacije o uporabniku« v polje »Informacije o strežniku« vnesite svoje ime in e-pošto, ne spreminjajte ničesar in v polje »Prijava« ponovite e-poštni naslov in vnesite svoje geslo.
 • Kliknite gumb "Naprej".
 • Potem se lahko konfiguracija odjemalca šteje za popolno.

  Zaključek

  Zdaj veste, kaj je ta program - Outlook, kakšne funkcije ima in kako ga prilagoditi. Upamo, da je bil članek uporaben in da lahko sami pridobite pomembne informacije.

  Sorodne publikacije