Napaka pri povezovanju z bazo podatkov: razlog, popravi

Ker se ukvarjamo z razvojem lastne strani, pogosto naletimo na napake pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov, interne težave s strežnikom, itd. Tudi izkušeni blogerji se težko spopadajo s podobnimi vprašanji. Ampak ne panike. Pogosto se te težave rešujejo v dveh računih.

WordPress

Eden izmed najbolj priljubljenih sistemov "polnjenja" upravljanja virov. Na platformi WordPress so majhni blogi in veliki projekti. Napaka pri povezovanju z bazo podatkov se pojavi prav iz tega CMS-a.Napisal WP v PHP splošnem namenu skriptnega jezika. Strežnik baz podatkov (baza podatkov) služi MySQL. Prvič se je CMS pojavil leta 2003 in sedaj ima različico 481. Prednosti programa WordPress so enostavnost pri upravljanju vsebin, veliko število dodatnih orodij - tistih in vtičnikov.

Vsebina

Pred razumevanjem, kako se znebiti napake pri namestitvi povezave z bazo podatkov WordPress, je pomembno upoštevati strukturo sistema. Vsak vir, ki temelji na tem CMS, temelji na dveh pomembnih elementih. Govorimo o programskih datotekah baze podatkov. Prvi so gostovanje, kjer lahko dobite na zahtevo prek FTP. Drugi je shranjen na gostovanju v ločenem sektorju. Če se želite premakniti, morate prenesti posebno storitev. Popularno uporabljate PhpMyAdmin. Če dokumenti programske opreme zahtevajo dodatne informacije, se bodo preselili v bazo podatkov z uporabo materialov od tam. Nato se prikaže stran z virije pravilna. Dostop do poti do skladišča je pravilen. Spodaj razumejo uporabniško ime in šifro, ki sta bili nameščeni ob zagonu vira. Te informacije so shranjene za glavno mapo virov.Ko se odkrije povezava z bazo podatkov, postane jasno, da programski dokumenti nimajo možnosti, da bi vstopili v bazo podatkov in pravilno prikazali stran.

Preverjanje

Preden odpravite ta problem, morate izvesti vrsto dejanj preverjanja, ki vam bodo pomagali ugotoviti vzrok napake. Za začetek boste morali preveriti, ali sploh obstaja baza podatkov. Če želite to narediti, pojdite na ploščo, ki ima orodja za upravljanje gostovanja. Vsakdo ima dostop do njega, če je gostovanje kupljeno. Nato gremo do odseka s skladiščem. Na plošči se ta element imenuje "Baza podatkov". Dovolj je, da gremo sem in se prepričamo, da ni prazno. Če vidite, da imate nabor datotek ali map, potem preverjamo, da je zapolnjen: ali obstajajo dodatni zapisi, tabele in drugi materiali. Baza podatkov je lahko prazna in ne vsebuje dodatnih informacij. Če želite to preveriti, izvajamo dejanja, ki jih naredijo programske datoteke. Uporabljamo storitev PhpMyAdmin, vnesemo uporabniško ime in geslo. Če ne morete določiti prazne osnove, poglejte njeno težo in vsebino. Ponavadi morajo biti tabele in zapisi, prostornina mape pa je lahko iz KB. Zgoraj opisani postopek vas lahko opozori na naslednjo napako. Pri vnosu uporabniškega imena in gesla ni mogoče vstopiti v skladišče. Morda ste vnesli napačne podatke ali ste jih spremenili in pozabili.Prepričajte se, da ne govorite jezika in ne vnašajte šifre v drugih črkah. Nato se vrnite v nastavitev skladišča in izberite drugo geslo. Ne pozabite ga spremeniti v konfiguracijskem dokumentu.

Zakaj?

Zanimivo je, da se je povezava z napako baze podatkov pojavila skupaj s prevozom vira. In obstaja problem z verjetnostjo 99%. Če je vir že nameščen na gostovanju in se je pojavil problem, lahko obstaja več drugih razlogov. Na primer, izbrisali ste uporabnika, katerega ime je prišlo do povezave, spremenili kodo ali je bila MySQL poslana na poseben strežnik. Zgodi se, da problem ni posledica vaše krivde, ampak gostitelja. V tem primeru je dovolj, da mu pišete in prijavite težavo. Prav tako bo zagotovil dodatne informacije in zagotovil rešitev.

Delni problem

Včasih se takšne težave delno pojavijo. Nekatere tabele so izginile iz skladišča ali postale nedostopne. Če želite zagotoviti, da je težava točna, pojdite na skrbniško ploščo. Če spet naletite na težave, morate preveriti bazo podatkov. Če ga želite obnoviti, pojdite v datoteko wp-config.php. Tukaj morate dodati dodatni ukaz: define ('WP_ALLOW_REPAIR', true);. Zdaj morate iti na poseben meni site.com/wp-admin/maint/repair.php. Na spletnem mestu site.com določite svoj vir. Ko se prikaže okno za obnovitev. V njej je zaželeno izbrati ne samo obnovitev, temveč tudi optimizacijo. Postopek traja nekaj minut. Ko končate, boste morali ukaz odstraniti iz datoteke wp-config.php.

Prevoz

Morda ste se odločili, da se boste sčasoma preseliliDenwerjev blog. Napaka pri vzpostavljanju povezave z bazo podatkov se pojavi, ko je datoteka wp-config.php napačna. Tukaj morate podati konfiguracijo, ki je potrebna za povezavo z bazo podatkov.
Odprtje tega dokumenta je pomembno, da natančno preučimo kazalnike, ki so tam. Ponavadi sta uporabniško ime in baza podatkov enaka. Zdi se, ko se registrirate na gostovanju. Tu je tudi geslo. Vse to je potrebno shraniti pri prenosu virov iz različnih storitev, vključno z Openserverjem.
Napaka v povezavi z bazo podatkov je bila onemogočena, če shranite vse osebne podatke za vedno. Prav tako je pomembno, da ne zamenjate gesla baze podatkov in "administratorjev". Prav tako jih namestite ločeno, in zaželeno je, da so drugačne.

Test

Če je vse pravilno in napaka ni fiksna, morate preskusiti delovanje baze podatkov. To ustvari posebno preskusno datoteko. Njegova konfiguracija je lahko nekoliko drugačna, zato je zaželeno, da sami izberete ekipe. Ta test.php nam bo pomagal zagnati preverjanje veljavnosti sistema. Ko dokončate dokument, pojdite na stran.com/test.php. Ko se uspešno povežete, postane jasno, da gostovanje deluje pravilno. Podobno je z geslom in uporabniškim imenom vse dobro.
Če test pokaže, da uporabljate napačno ime ali šifro, boste morali iti na ploščo in spremeniti podatke. Če pa se ne morete "zakleniti", je težava na strežniku. Tukaj je enostavnejši primer. Počakajte ali se obrnite na podporo za gostovanje.

Sklepne ugotovitve

Številne podobne probleme srečujejo mnogigostitelji, tudi s Timeweb. Napaka pri povezovanju z bazo podatkov je lahko posledica prekinitev na strežniku in je lahko posledica neustreznega vedenja uporabnikov. Če se odločite za prenos spletnega dnevnika iz lokalnega računalnika ali storitve v storitev gostovanja ob registraciji, skrbno shranite vse vnesene podatke, da jih ne boste morali obnoviti.

Sorodne publikacije