AMD-ov program za overclockiranje procesorjev: ime, nastavitve in nianse

V okviru majhnega pregleda, ki ga razmišljate, se bo obravnavalo postopno overclockiranje procesorja AMD. Programi omogočajo, da se ta postopek izvede čim hitreje in preprosteje. Zato večina računalniških strokovnjakov uporablja programsko opremo za te namene. To je na primeru posebne programske opreme podjetja razvijalca in nadaljnje gradivo bo opisano.

Zakaj ga potrebujete?

Kaj na koncu povzroči procesor AMD? Program vam omogoča, da povečate hitrost procesorja. Slednje, čeprav ni odločilni dejavnik, še vedno pomembno vpliva na delovanje računalniškega sistema kot celote. Višja je frekvenca mikroprocesorja, bolj en korak je lahko obdelava podatkov in navodil. In prej je sposoben izpolniti nalogo, ki je bila postavljena pred njim.


Koncept AMD

Večina mikroprocesorjev od tako uglednega proizvajalca kot je Intel, ima blokiran množitelj. To pomeni, da teh čipov na začetku ni mogoče razpršiti. V tem pogledu je obstoječa linija AMD bistveno drugačna. Skoraj vsi mikroprocesorji tega proizvajalca imajo odklenjen množitelj. Zato je precej enostavno prekiniti procesor AMD. Program v ruskem jeziku za ugotovitev, da je ta operacija izjemno problematična. Ampak vmesnik firmware Amd OverDrive je čim bolj preprost, je začetnik računalniški specialist, ki se je odločil, da ga poveča.delovanje osebnega računalnika ne bo posebno delo. Njegov vmesnik je mogoče najti samo v angleščini. To je njena edina slabost.


Računalniške zahteve

Preden izberete program za overclock procesorja AMD Athlon ali katerega koli drugega, bomo določili zahteve, ki veljajo za strojno opremo računalniškega sistema. Tudi v primeru povečanja produktivnosti s povečanjem nominalne urne frekvence CPU mora biti osebni računalnik posebej opremljen. Prvič, oskrba z električno energijo mora imeti veliko moč. Na primer, njegova vrednost mora biti 1 kW ali celo 12 kW. Tudi matična plošča osebnega računalnika mora temeljiti na izboljšanem čipu in imeti izboljšan energetski sistem. Prav tako je nepotrebno imeti polprevodniške kondenzatorje namesto običajnih elektrolitskih. Za povečanje hitrosti računalnika je priporočljivo, da namestite module OCP z najvišjo možno frekvenco. Ločeno je treba upoštevati zahteve za hladilni sistem. Poseben hladilnik, ki je vključen v oskrbo, je namenjen delovanju CPU samo v nominalnem načinu. Zato je za obnovo mikroprocesorja potreben napreden hladilni sistem. Da bi dosegli maksimalne rezultate, je priporočljivo uporabljati takšne naprave na osnovi tekočega hlajenja. Če nameravate doseči ne tako dobre rezultate, potem je mogoče narediti in izboljšati zračni hladilnik.

Izbira programa

Prav tako je treba izbrati programsko opremo za izvedbo tega postopka. Pogojno programsko opremo lahko razdelimo v dve veliki skupini. Prvi od njih lahko vključuje pripomočke, ki jih izdelajo proizvajalci posebej za svojo linijo matičnih plošč. ASUS na primer razvija svojo programsko opremo za svoje izdelke. In takšna programska oprema lahko deluje stabilno le s svojimi izdelki. Podobno MSI ponuja uporabniku nabor pripomočkov. Ta pristop ni zelo primeren. Ko spremenite proizvajalca matične plošče, bo uporabnik prisiljen spet obravnavati vmesnik priključene.
Zato je bolje uporabiti univerzalno programsko opremo v tem primeru. Na primer, zasnovan za overclock AMD FX procesor, je program popolnoma primeren za te namene. To je razvil strokovnjaki proizvajalca strojne opreme, je popolnoma brezplačno in ga je mogoče brez težav prenesti iz uradne strani Analog Micro Device. Poleg tega ima vsestranski vmesnik in ni odvisen od tega, katero sistemsko ploščo se uporablja v računalniku. Zato je zelo priporočljivo, da jo uporabljate s povečano hitrostjo osebnega računalnika z AMD čipi.

Splošni algoritem overclockinga

Po izbiri najbolj optimalnega programa za overclockiranje procesorja AMD 64 bomo določili vrstni red povečanja produktivnosti računalnika s povečanjem urne frekvence procesorjev. Algoritem v tem primeru vključuje naslednje glavne akcije:
 • Prenesite pripomoček OverDrive od uradnikastrani proizvajalca.
 • Namestite ga z izvajanjem čarovnika za namestitev.
 • Zato je priporočljivo, da ponovno zaženete računalnik.
 • Na naslednji stopnji bomo operacijski sistem zagnali prej.
 • Po odprtju vmesnika gremo na zavihek "Perfomance". Nato odprite razdelek "Ura /napetost".
 • V spodnjem desnem kotu odprtega vmesnika držite razdelek "Ura". Nastavi potrditveno polje »Izberi jedra«. Potem, drsnik množilnika pod njim povlečete na 2-3 vrednosti navzgor, kliknite "Uporabi". Po tem bodo spremembe začele veljati.
 • Nato gremo na zavihek "Test". Na njem preverjamo stabilnost računalnika. Če je vse v redu, se vrnite na prejšnji zavihek in ponovno povečajte vrednost množilnika. V nasprotnem primeru bo rezultat testa negativen. V tem primeru morate povečati napetost na kartici "Ura /napetost" in ponovno preveriti delovanje računalnika.
 • S povečanjem frekvence in napetosti CPU je treba doseči točko, kjer PC preneha delovati stabilno. Po tem se vrnemo na prejšnjo vrednost in shranimo parametre. Ponovno preverite stabilnost računalnika. In zapusti program.
 • Potrebno je voditi vrednost frekvence 42-44 GHz in napetost 142-1425 čl. Kot kažejo izkušnje, z doseganjem teh vrednosti, sodobni procesor AMD Ryzen daje največjo hitrost. Preseganje zgornjih vrednosti je nesprejemljivo, ker lahko računalnik v tem primeru začne delovati nestabilno.

  Preverjanje delovanja in stabilnosti računalnika

  Overclocking procesorja AMD prek programa je dejansko zaključen. Zdaj, ko uporabljate pripomočke tretjih oseb, je priporočljivo, da preverite splošno stabilnost računalnika. Da bi to naredili, vam priporočamo, da prenesete AIDA 64. Nato je ta pripomoček nameščen in zagnan. V glavnem meniju je potrebno izbrati element "Service", v njem pa "Test stabilnosti". Pred vsemi elementi računalnika smo postavili potrditvena polja in preverili s tipko "Start". Na koncu preverjamo rezultate. Če je vaš računalnik stabilen, pustite program in računalnik lahko izkoriščen. V nasprotnem primeru se vrnemo k OverDrive in zmanjšamo frekvenco in napetost osrednjega čipa ter nato ponovno preverjamo.

  Ocene

  Prej so bile mikroprocesorji AMD lahko precej overclockirani. Povečanje hitrosti njihovega dela bi lahko doseglo 25%. V zadnjem času rezultati niso tako impresivni. Še vedno pa je dejanska okvara procesorjev AMD še vedno prisotna. Program OverDrive je zasnovan tako, da bo ta postopek za končnega uporabnika čim bolj preprost, s to nalogo pa se popolnoma spopade. Tako se trenutno razvija AMD-jeva platforma za strojno opremo in ji je na voljo programska oprema, ki jo trenutno označujejo lastniki.

  Sklep

  Ta pregled opisuje vrstni red overclockiranja procesorja AMD. OverDrive je ta proces res poenostavil. Zdaj s takšno operacijo lahko enostavno ročaj koli. Toda resnično povečanje zmogljivosti je močno odvisno od računalnika. Boljševečja je končna hitrost računalnika.

  Sorodne publikacije