Programi za obdelavo računalnika: pregled, opis, prednosti in slabosti

Verjetno je veliko ljudi naletelo na takšen problem, ko je bil računalnik okužen z virusi in zlonamerno programsko opremo, ki je kršila njegovo delo. Edini način za rešitev tega stanja je čiščenje računalnika pred vsemi virusi s posebno programsko opremo. Naslednje v članku bomo podrobno opisali najboljše programe za obravnavo računalnika pred virusi in zlonamernimi datotekami, ki bodo v vsakem primeru zagotovo pomagali.

orodje za odstranjevanje virusov

Prvi program na tem seznamu je torej orodje za odstranjevanje virusov. Razvijalec tega je Kaspersky Lab, ki je, če kdo ne ve, ustvaril isto Kaspersky Anti-Virus. Prenesite program za zdravljenje računalniškega orodja za odstranjevanje virusov z uradne strani, popolnoma brezplačno. Datoteka tehta 140 MB, namestitev programa ni potrebna. Oglejmo si orodje za odstranjevanje virusov.


Opis Virus Removal Tool

Vmesnik v orodju za odstranjevanje virusov je zelo preprost. Takoj po zagonu se pred uporabnikom pojavi majhno okno, ki vas pozove, da zaženete skeniranje ali najprej izberete razdelke, ki jih želite pregledati prek gumba "Spremeni nastavitve". Na vrhu okna programa sta še dva gumba, ki omogočata ogled poročila o skeniranju in odprte karantene, kjer bodo nameščene vse zaznane grožnje.
Izvaja se program, s katerim računalnik obravnava pred virusi in drugimi neželenimi datotekami. Takoj po zagonu skeniranja orodje za odstranjevanje virusov začne izvajati podrobno analizo in iskanje vseh razpoložljivih groženj v vašem računalniku.Čas skeniranja je lahko popolnoma drugačen in je odvisen od več dejavnikov:


 • moč računalnika;
 • število izbranih odsekov za skeniranje;
 • obremenitev sistema v času skeniranja.
 • V vsakem primeru, katere nastavitve ne bodo izbrane, bo konec skeniranja moral počakati. Na koncu, ko bo analiza in iskanje končana, bo program prikazal okno z vsemi zaznanimi grožnjami. Uporabnik mora samo izbrati dejanje pred vsako najdeno datoteko, na primer odloči, ali želi izbrisati, poslati v karanteno ali ne storiti ničesar, in nato kliknite gumb "Nadaljuj".
  V bistvu gre za delo programa za obdelavo računalnika, orodje za odstranjevanje virusov.

  Na kratko o slabostih sistema VRT

  Očitne pomanjkljivosti orodja za odstranjevanje virusov je treba opozoriti na nekoliko šibko osnovo virusnih podpisov, zaradi česar lahko pripomoček zazna vse nevarnosti. Prav tako ni vedno mogoče, da VRT zazna zlonamerno programsko opremo, zlasti če je bila izdana pred kratkim. Še en minus - orodje za odstranjevanje virusov ne deluje z datotekami brskalnikov, ki prav tako pogosto vsebujejo različne povratne informacije. V VRT ni več resnih napak.

  Malwarebytes Anti-Malware

  Naslednji na seznamu je program za obdelavo računalnika - Malwarebytes Anti-Malware. Ta oglas je izdal Symantec Corporation in je namenjen predvsem za skeniranje in iskanje v računalniku za škodljivo programsko opremo, ki lahko povzroči veliko škodo in poškodbe celotnega sistema. Poleg tega Malwarebytes pregleda viruse, ki bodo tudi dezinficirani. Namestitveno datoteko programske opreme lahko prenesete nana uradni spletni strani razvijalca. Program meri 785 MB.
  Ne pozabite: Če je protivirusen že nameščen v računalniku, ga je najbolje onemogočiti v času namestitve Malwarebytes, saj lahko pride do konfliktov med programi.

  Opis Malwarebytes Anti-Malware

  Uporabniški vmesnik programa je zelo prijeten za oči in enostaven za razumevanje. Okno programa je razdeljeno na dva dela. V prvem, ki je manjši, so zavihki, med katerimi lahko preklapljate. Samo pet zavihkov:
 • Nadzorna plošča.
 • Preverjanje.
 • Karantena.
 • Poročila.
 • Parametri.
 • Pregled in zdravljenje računalnika se opravita prek drugega zavihka, to je "preverjanje". V zavihku Možnosti lahko program po lastni presoji prilagodite, na primer, če želite izključiti nekatere datoteke, da jih ne bi slučajno opazili zlonamerni, omogočili /onemogočili določene možnosti pri optičnem branju, zaščiti itd. nekaj razume, drugače lahko "zlomiš les". Vse informacije o poteku skeniranja so prikazane v drugem delu programskega okna, ki zavzame skoraj ves preostali prostor.
  O tem, kako deluje računalniška pripomoček. Najprej morate z ustreznim gumbom zagnati skeniranje na zavihku Preveri. Način optičnega branja se bo začel, med katerim bodo skenirani pomnilnik, sistemske datoteke, sistemska particija, razdelek za samodejni zagon in številna druga zanimiva mesta za program.
  Če Malwarebytes med optičnim branjem zazna grožnjo,takoj bo o tem obvestil uporabnika, vendar bo delo z zlonamerno datoteko mogoče samo po zaključku preverjanja. Kot je za čas preverjanja, potem je vse odvisno od moči računalnika, število datotek za skeniranje, obremenitev sistema, število trdih diskov, itd Na splošno, vse o vsem, je približno 10-15 minut ne več.
  Po zaključku preskusa uporabnik prejme poročilo o opravilu in izbire, ki jih je treba opraviti z ugotovljenimi grožnjami: izbrisati, karanteno, prezreti. Prikazane so tudi poti shranjevanja datotek, kar je tudi zelo koristno, saj lahko vidite, kje rastejo "noge".

  Program potreb

  Malwarebytes je v svoji funkcionalnosti zelo dober program, vendar ima še vedno en debel minus - poskusno obdobje uporabe. Torej, ne glede na svoje prednosti, Malwarebytes ostaja plačan, lahko ga uporabljate brezplačno le 14 dni. Stroški licence za 1 leto se začne od 2000 tisoč rubljev. Da, funkcionalnost tukaj je naprednejša od orodja za odstranjevanje virusov, vendar se za vsako leto plačajo več kot 2000 tisoč rubljev.

  HitmanPro

  Še en program za zdravljenje računalniških virusov - HitmanPro. Razvijalec - britanska družba Sophos, specializirana za programsko opremo za zaščito osebnih računalnikov, ni brez razloga imenovala njegovo ustvarjanje. Za tiste, ki ne vedo, je Hitman junak računalniške igre, najeti morilec, ki hladno očisti "cilje", ki jih je naročil. HitmanPro deluje kot ista analogija - program skenira računalnik, zazna in odpravi grožnjo. HitmanPro lahko prenesete izuradna stran brezplačno. Program tehta malo - samo 11Mb. Namestitev ni potrebna.

  O HitmanPro

  No, zdaj malo več o HitmanPro. Program, kot je že omenjeno, ne zahteva namestitve. Ko prvič zaženete, uporabnik ustreza prijetnemu in enostavnemu vmesniku v ruskem jeziku. Gumbi na začetnem zaslonu so malo: "Nakup licence", "Naprej", "Nastavitve" in "Izhod". Naenkrat je vredno reči, da je program plačan, v poskusnem načinu pa uporabite v 30 dneh. Po tem boste morali kupiti licenco. Glede nastavitev so precej velike. Uporabnik lahko izvede potrebne spremembe parametrov pred začetkom skeniranja, kar je pogosto uporabno.
  Če želite zagnati prvo preverjanje, morate večkrat pritisniti gumb "Naprej". Po 2-3 klikih se bo začel postopek skeniranja računalnika za grožnje. Pravzaprav je tukaj verjetno vredno našteti glavne čipove HitmanPro, enega najboljših programov za obdelavo računalnika:
 • Antivirusne baze podatkov. HitmanPro za iskanje in odstranjevanje groženj uporablja delo vodilnih svetovnih podjetij za protivirusno programsko opremo: Kaspersky Lab, SophosLab in Bitdefender.
 • Nizka porabljena sredstva. HitmanPro skoraj ne nalaga sistema na delovnem mestu, tako da se program lahko uporablja tudi na šibkih računalnikih.
 • Vedno pri roki. HitmanPro deluje brez namestitve. Zdravljenje z računalniškim virusom lahko varno izvedete iz prenosnega medija - diska ali bliskovnega pogona. Vse, kar morate storiti, je ponastaviti preneseno datoteko z uradne strani na disk aliPogon USB in uporabo po potrebi.
 • Pozna vse nove viruse. Program je protivirusni program, ki temelji na oblaku, kar pomeni, da se pred skeniranjem poveže s strežniki SophosLab in "spozna" o vseh trenutno razpoložljivih grožnjah, virusih, zlonamerni programski opremi itd. brez moči Zaradi dejstva, da HitmanPro ni nameščen v sistemu, ga virusi ne morejo nadzorovati, okužiti ali blokirati, kar mu omogoča, da se spopade s tem, kje so druge organizacije brezobzirne.
 • ​​To je pravzaprav vse o posebnostih tega programa za obdelavo računalnika.
  Kar zadeva načelo dela, je vse preprosto. Takoj, ko se zažene sistem skeniranja, bo HitmanPro preveril vse glavne dele sistema, kjer bodo lahko uživali v "skrivanju" virusov in drugih zlonamernih programov. Po končanem skeniranju bo uporabnik lahko pregledal rezultate pregleda in se odločil, kaj bo storil z zaznanimi grožnjami. Za nekatere datoteke HitmanPro pojasni, ali je virus virus ali ne. V nekaterih primerih program prikaže tudi priporočene ukrepe, ki jih je treba izvesti z eno ali drugo okuženo datoteko. Kot pravijo, je vse preprosto in razumljivo.

  Slabosti

  Sedaj nekaj besed o pomanjkljivostih programa, natančneje, o eni slabosti - poskusno obdobje delovanja. 30 dni je zelo majhno, da bi izkoristili vse prednosti programa do te mere, in ne bo vsakdo lahko plačal vsako leto za 25 dolarjev (nekaj več kot 1600 rubljev) za licenco. V družbi HitmanPro ni drugih pomembnih slabosti.

  Sorodne publikacije