Alarmni sistem Pandora DX-50: pregledi in navodila

Domači alarmni sistem Pandora DX-50 ponuja optimalen sklop varnostnih in servisnih modulov za zaščito avtomobilov srednjega razreda. Sistema ni mogoče primerjati s premium telematskimi rešitvami, vendar temelji na standardih svojega razreda in ima popolnoma funkcionalno funkcionalnost. In pregledi Pandore DX-50 na splošno potrjujejo to, vsaj poudarjajo zanesljivost osnovne zaščite.

Značilnosti kompleksa

Sistem se osredotoča na zagotavljanje stabilnosti mehanskih zaščitnih naprav pred elektronsko okvaro s podporo za daljinsko upravljanje. S pomočjo radijske postaje lahko lastnik nadzoruje stanje alarmnega sistema in njegove posamezne funkcijske bloke. Interakcija je realizirana s pomočjo nove generacije keychaina z večjim obsegom delovanja. Vključuje gumb za operativno programiranje, indikatorje stanja in posodobljen sprejemnik s frekvenco 868 MHz.


Poleg tega pregledi avtomobilskih alarmov Pandora DX-50 visoko ocenjujejo kakovost izvajanja mehanizmov fizičnega nadzora stroja, ki delajo s široko paleto prilagodljivih senzorjev. Informacije o prometu, pobočjih in stanju vrat z okni avtomobila dobite na bližnji in daljni razdalji s pomočjo ključa ali pametnega telefona. Alarm nadzoruje 10 območij posebej, brez upoštevanja posebne naprave za sledenje položaja koles.

Značilnosti Pandora DX-50 L modifikacije

To je naprednejši signalizacijski DX-50ki so prinesle nekatere spremembe. Poudarek je bil na optimizaciji, zaradi česar je sistem izgubil relejni zagonski modul in motorski termometer. Pravzaprav so spremembe negativno vplivale na delo na daljavo s tradicionalnimi funkcijami vključitve programabilnih motorjev, vendar so bile prednosti. Razumevanje vpliva novih omejevalnih dejavnikov, razvijalci so izboljšali sposobnost za vključitev mehanizmov ogrevalne moči, ki načeloma odpravlja potrebo po uporabi samodejnega zagona. Recenzije o Pandori DX-50 L na primer kažejo na optimalno združljivost s predgrevalnimi sistemi Eberspacher in Webasto. Poleg tega se njihova kontrola po namestitvi izvede tudi v oddaljenem načinu s ključem ali pametnim telefonom.


Seveda je poleg motornih kotlov treba plačati tudi osnovni komplet, sprememba DX-50 L je cenejša od standardne izvedbe.

Navodila za namestitev kompleksa

Namestitev se izvaja v skladu s tradicionalno shemo porazdelitve funkcionalnih komponent sistema. Centralna enota (krmilnik) je pritrjena v niši instrumentne plošče. Zaželeno je, da se enoti zagotovi zanesljiv položaj z maksimalno zaščito pred vibracijami in fizičnimi udarci. Antena je nameščena čim višje na območju vetrobranskega stekla, vendar brez neposrednega stika s kovinskimi površinami ali drugimi električnimi napravami - vzdržuje se razdalja 10-15 cm, kot kažejo ocene. Spustila se bos krmilnikom in ključem za USB s priključkom USB pravilno vstavite vodilo CAN v digitalno omrežje, nato pa alternativno namestite senzorje in varnostne module na ciljnih območjih.
Za fizično polaganje in pritrjevanje kablov v kompletu sta na voljo dvostranski lepilni trak, montažni nosilci, gumijasta stikala in talni kontakti.

Navodilo za nastavitev

Na prvi stopnji sistema se osnovnim delovnim parametrom dodeli izbira načina nastavitve. Privzeto je priporočljivo prvič uporabiti stanje samodejnega programiranja. Ročno nastavite posamezne nastavitve za povezovanje ključnega in pametnega telefona s centralnim krmilnikom. Nato lahko ciljna območja zaščite Pandora DX-50 nastavite prek računalnika ali istega pametnega telefona. Recenzije v tem delu, na primer, hvali neobstojni spomin, ki lahko shrani nastavitve za več kot 10 zaščitenih točk. Med njimi so končna stikala vžiga, vrata, kapuco, senzorji udarcev, senzorji itd. S pomočjo CAN-bus-a so določeni parametri občutljivosti in delovanja vsakega mehanizma zaščite ter dogodki izredne onemogočitve zaščite in komunikacijske metode - ponovno ročno, preko ključa, krmilnika ali pametnega telefona.

Navodila za uporabo

Osnovna krmilna naprava bo še vedno ključna ali blagovna znamka na mobilni napravi. S programiranimi kontrolnimi tipkami za določene ukaze za odstranitev in razporeditev avtomobila na varovala lahko popolnoma nadzorujete alarm v oddaljenem načinu. LEDIndikatorji ALARM in SEND, odvisno od načina delovanja, prikažejo trenutno stanje zaščite in možne spremembe operacije.
V zvezi z zagonom motorja pa so pregledi signala Pandora DX-50 dvoumni. V normalnem načinu, ko je samodejni zagon nastavljen za določen čas, je treba uporabiti ustrezen signal povratnega udarca. Manjka lahko zaradi blokade imobilizatorja. V tem primeru ne bo prišlo do dejanskega delovanja motorja. Ta problem je rešen z uporabo plašča imobilizatorja v obliki posebnega ključa, ki bo blokiral blok neposredno v kabini, potem pa bo mogoče zagnati agregat.

Pozitivne povratne informacije o sistemu

S precej omejenimi zmogljivostmi (s ceno, ki je znašala približno 10 tisoč rubljev.), So razvijalci uspeli ustrezno uresničiti začetno raven signalizacijske telematike brez večjih napak v upravljanju. Za nesporne prednosti sistema lastniki vključujejo podporo digitalnega CAN omrežja, stabilno delovanje radijske postaje, visoko kakovostne elektronike s ključavnicami in brezžično komunikacijo. Kar zadeva pravilnost odčitavanja senzorjev, so pregledi Pandore DX-50 večinoma pozitivni - v vsakem primeru, z dobro oblikovanimi nastavitvami lahko dobite precej širok nabor podatkov o stanju vozila.

Negativni odzivi

Očitno je, da so se številni ustvarjalci žrtvovali. Delno s skromnim proračunom, vendar ne pozabite na sam koncept naprave. Vsaj boste morali zapustiti sisteme GPS /GLONASS.Poleg tega lastniki v pregledih Pandore DX-50 ne kritizirajo zgolj izključitve satelitskih instrumentov, temveč tudi pomanjkanje zmožnosti za integracijo takih modulov. Možnost takega dodatka je na primer prisotna v številnih proračunskih sistemih StarLine. Obstaja tudi kritika nekaterih stilskih odtenkov izvedbe nakita in kontrolne enote, vendar ti dejavniki ne vplivajo na zmogljivost.

Zaključek

Razvijalci linije izdelkov Pandora iz podjetja AlarmTrade že dolgo ne morejo najti ravnotežja med cenovno dostopnimi funkcijami in cenovno ugodno ceno. Asortiman je bil enako uspešen tako v premium različicah serije DXL kot tudi v iskrenih državnih uslužbencih s strogimi omejitvami za upravljanje osnovnih varnostnih orodij. Vendar pa so pregledi na Pandori DX-50 pokazali, da je srednji segment popolnoma izpostavljen temu proizvajalcu. Model samozavestno odraža stranke v konkurenčnih sistemih z vključevanjem novih tehnologij in na račun odpravljanja tipičnih težav mnogih alarmov te ravni. Dovolj je opozoriti na podporo daljinskega signala na razdalji do 3000 m, uporabo visokokakovostne plastike v primerih in pravilne indikacije merilne opreme.

Sorodne publikacije