Kako odstraniti opravilo na računalniku z operacijskim sistemom Windows: najlažje metode

Dejstvo, da Windows zamrzne zaradi dela nekaterih procesov, verjetno nihče ne potrebuje pogovora. Vprašanje je drugačno: kako odstraniti nalogo na računalniku iz "vetrov", tako da sistem sam ne trpi zaradi prisilnega zaključka procesa? Obstaja več metod, ki vam omogočajo, da izvedete takšno operacijo. Tukaj je potrebno le izločiti iz tega, kateri proces je potrebno dokončati.

Kako odstraniti nalogo na računalniku iz "Winds 7" na klasičen način?

Med uporabniki je najpogostejša metoda reševanja te težave tako imenovana kombinacija treh prstov Ctrl + Alt + Del.


Pokliče standardni Task Manager, "ki prikazuje vse procese, ki so trenutno aktivni. Običajno vprašanje, kako odstraniti opravilo na računalniku iz »Vetrov«, je, da izberete vtičnik na ustreznem zavihku in kliknete gumb opravilne vrstice, ki se nahaja spodaj desno. Po tem bo sistem "pomislil", po katerem se bo aplikacija za šifriranje izbrisala iz iste "Opravilne vrstice" z vsemi odprtimi dokumenti. Upoštevajte, da če končni program ne omogoči načina samodejnega shranjevanja dokumentov z določenim časovnim intervalom (kot na primer v Wordu, bodo vse spremembe izgubljene, tudi če zahtevek ni izdan.)

Ponovno zaženite terminal

, tako rekoč, barbarski način reševanja problema, kako odstraniti nalogo na računalniku, je uveljavljanjeponovni zagon
To ni mogoče doseči le z dvojno kombinacijo treh gumbov, kot je omenjeno zgoraj, ampak tudi z izrecnim izklopom računalnika iz omrežja z dolgim ​​pritiskom na gumb za vklop. Lahko pa znova zaženete Windows Explorer.


Nekatere različice operacijskega sistema Windows se na to odzovejo precej kategorično, saj po ponovnem zagonu odkrijejo težave s trdim diskom. Pravzaprav niso. Preskušanje se v glavnem nanaša na preverjanje z zagonskim sistemom. Toda v tem primeru ne igra posebne vloge. Vključen bo ves isti sistem in z vsemi aktivnimi storitvami, ki so v samodejnem nalaganju.

Kako odstraniti opravilo na računalniku iz »Vetrov 10«, če gre za sistemsko storitev?

Sistemske storitve se ne štejejo za odklopljene. Toda! V sistemu Windows 10 so procesi v ozadju toliko, da si ne morete predstavljati.
Z drugimi besedami, za dokončanje te vrste postopka boste morali uporabiti zavihek opravil, ki prikazuje trenutno aktivne programe (morda celo obešene) in zavihek procesov ali storitev. Kako odstraniti opravilo v računalniku? Ko kliknete spodnji gumb, dokončajte nepotrebno aplikacijo s standardnim dejanjem. Res je, da bo treba jasno opredeliti, kateri postopek je treba deaktivirati. Če je to vzorčna storitev vzdrževanja gostitelja (svhost.exe), se ta postopek konča le, če ste prepričani, da je virus prikrit v sistemski aplikaciji. Takšni procesi v istem "upravitelju opravil" so lahkocelo nekaj deset. Ne bojte se. Dejstvo je, da se storitev izvaja za vsako posamezno aplikacijo, ki uporablja omrežno ali internetno povezavo.

Možnosti dostopa do upravitelja opravil

Zdaj je še eno pomembno vprašanje, kako odstraniti naloge v računalniku. Mnogi uporabniki, ko lebdijo nad programom, poskusijo uporabiti standardno kombinacijo s tremi prsti naenkrat. To pa povzroča samo videz zaslona tretje osebe z izhodom iz sistema in ponovni vnos potrditve.
Če želite rešiti težavo, kako odstraniti opravilo na računalniku, ko pokličete upravitelja opravil z enostavnejšo metodo, uporabite bližnjice na tipkovnici Ctrl + Shift + Esc. Toda najbolj optimalna možnost, in popolnoma prepričljivo se šteje klic na konzoli prek menija "Run", kjer je črta taskmgr napisana. V tem primeru uporabnik dobi dostop do zaključka procesov v operacijskem sistemu.

Epilog

Značilno je, da se vprašanje, kako odstraniti naloge v računalniku z upraviteljem opravil, preprosto rešiti. Druga stvar je, da začnejo s sistemom ozadja. Ti "jedo" veliko RAM-a, ali ga želite ali ne. Neželene storitve je treba preprosto onemogočiti v razdelku programov in komponent (na primer tiskanje, če ni nameščenega tiskalnika) ali uporabljati samodejna orodja, kot je Windows Manager, ki lahko neodvisno določi obremenitev sistema in onemogoči nepotrebna orodja. Kdaj?Ta uporabnik v postopku odstranjevanja nalog ne sodeluje posebej (dobro, razen samo potrditve nekaterih dejanj za čiščenje). Ostaja še reči, da je prisilno dokončanje nalog in delo programov na računalniku - ni hvaležna. Cena vprašanje - uspešnost celotnega sistema. Pri odstranjevanju nekaterih nalog lahko operacijski sistem preprosto "odleti", po katerem se bo pojavilo prisilno ponovno zagon in obnovitev s kontrolno točko. In kaj, če ni? Tudi tukaj ne poskušajte brisati varnostnih kopij.

Sorodne publikacije