Trolla motorni skuter: opis, značilnosti, slabosti

Januarja 1978, od transporterja tovarne Tula do njih. Ryabikova je prišel nov motor "Tulica" (slika spodaj).

Vendar se lahko novi imenuje samo nominalno, v resnici pa je bil nadgrajen model "Tourist-M". Celo navzven je težko razlikovati med njimi: dodaten motor za hlajenje stranskih zaves in pedal za zaganjalnik, ki je zdaj zunaj - to je verjetno vsa razlika. Kar se tiče "notranjih" transformacij, so bile v avtu resnično bistvene.

Spremembe v motorju

Po delu z motorjem "Tourist-M" so oblikovalci lahko povečali svojo moč za 2 litra. z Pri tem se je stopnja kompresije povečala na 93 (prva ustreza 78). Tudi na moč motorja je vplivalo izboljšano čiščenje valja: zdaj je postal trikanalni.

Sprememba motorja se je spremenila in stopnja toplotne obremenitve se je povečala. Zato je skuter Tuliza prejel posodobljeno aluminijasto glavo z rafiniranimi, razvitimi stranskimi rebri, cilindrom iz litega železa in ščitom iz trpežnega aluminija ter osrednjo lego svečk.
Mimogrede, treba je opozoriti, da povečanje moči ni vplivalo na porabo goriva. Vrednost oktanskega števila bencina se ni spremenila (A-76). Bat se je znebil enega obroča, zdaj sta bila dva in okno se je pojavilo v stranski steni - skozi to mešanico je prišel v tretji kanal, neposredno iz bloka motorja. Stara valjčna palicaležišče je bilo zamenjano z iglami, zaradi česar se je povečala življenjska doba delovnega motorja. Kot je za bat, zaklepanje in batne obroče, kot tudi ročične gredi, so ostali nespremenjeni in zamenljivi z "Tourist-M".

Nova sklopka

Skupaj s posodobljenim motorjem se je skuter v Tolizi prav tako izboljšal: stari štirikolesni varianti so zamenjali s šestimi diski. Zahvaljujoč dodatnemu paru diskov in vgrajeni konstrukciji dušilke, ki je povezovala znamenito verigo z glavnim bobnom, se je njegova zanesljivost in trajnost bistveno povečala.

Treba je omeniti, da je mogoče izboljšano sklopko, ko je opremljena z novim pokrovom, namestiti na stari model skuterjev serije T-200.

Druge spremembe pri gradnji "Tuliitsy"

Ena od slabosti predhodno izdanih avtomobilov v Tuli ni bila zelo močan okvir. Oblikovanje "Tuliza" skuterja, tokrat oblikovalci poskušali popraviti, okrepiti z drugo cevasto prečko in dve rute. Poleg tega je spremenil svoje mesto in stransko stojalo, "se je premaknil" z desne na levo. Preoblikovanje se je dotaknilo in dušilec, zdaj je bilo pritrjeno na dveh mestih s posebnimi gumijastimi blazinicami, kar je močno zmanjšalo raven hrupa in povečalo svoj vir.
Kolesa se niso spremenila: njihova vozlišča so bila kombinirana z zavornimi bobni iz aluminijeve zlitine, kar je zmanjšalo težo kolesa in pospešilo toplotno moč. Zaradi tega je postal postopek zaviranjabolj učinkovito Kosilo je bilo ločljivo, zdaj pa je bil pritrjen na boben s šestimi vijaki, in ne s štirimi, kot prej. Da bi zagotovili zanesljivejšo oskrbo z gorivom, je bil Tullyjev rezervoar opremljen s preprostim sistemom polnjenja, ki je ustvaril prekomerni pritisk v rezervoarju za gorivo, bencin pa je bil pod tlakom karburatorja.

Motorni skuter Toliitsa: značilnosti vozila

 • Mere (mm): dolžina - 2080 širina - 950 (za vzvratno ogledalo), višina - 1200.
 • Suha teža kg) - 140.
 • Dovoljena obremenitev (kg) - 170 (vključno s težo samega voznika).
 • Omejitev hitrosti je 97 km /h.
 • Zmogljivost motorja je 199 kubičnih metrov. glej
 • Zmogljivost ob rotaciji lobanje pri hitrosti 5200-5800 vrt /min. - 14 str.
 • Hladilni zrak, prisilni tip iz ventilatorja.
 • Poraba bencina - 45 l /100 km, ob upoštevanju prometa na avtocesti s hitrostjo 73 km /h.
 • Prostornina rezervoarja za bencin - 12 litrov.
 • Slabosti skuterja

 • Zaradi velike teže avtomobila je osrednje parkiranje zelo problematično.
 • Mehanizem zagonskega zagona ima nizko stopnjo zanesljivosti in učinkovitosti.
 • Težišče je močno premaknjeno proti zadnjemu delu stroja.
 • Motor Tuliča ima zelo tog oprijem, ki med premikanjem ni tisti, ki povzroča neprijetnosti, ampak tudi onemogoča varno delovanje stroja in povzroča tudi pogosto zamašitev kabla sklopke.
 • Kje kupiti "Tuliza"?

  Po letu 1995 je "TULAMASH" popolnoma ustavil proizvodnjo predhodno razvitih motornih koles,prehod na drugo vrsto izdelka. Vendar pa imajo ljubitelji dvo-kolesnih redkosti možnost kupiti skuter "Tuliza". "Avito" - spletna stran, na kateri posamezniki objavljajo oglase za prodajo raznovrstnega blaga - danes ponuja precej velik izbor teh strojev. Cena modela je odvisna od njenega videza in splošnega tehničnega stanja. Tam, če je potrebno, lahko kupite rezervne dele za ta prevoz. Skratka, če želite v garaži imeti »Tulic«, je vse odvisno od želje in finančnih zmožnosti.

  Sorodne publikacije