Podrobnosti o brisanju praznih vrstic v Excelu

Danes bomo govorili o Excelu. Odstranjevanje praznih vrstic v tabeli je naša glavna naloga. Potrebno je, da takšni elementi ne zapirajo glavnega delovnega prostora.

Najhitrejše metode

Pri reševanju vprašanja, kako izbrisati prazne vrstice v Excelu, morate biti zelo previdni. Celice imajo lahko skrite formule, ki so napisane v brezbarvnem besedilu. Poleg tega se izračuni lahko nanašajo tudi na prazne vrstice. Ti programi se štejejo za izpolnjene. Oglejmo si podrobneje, kako v Excelu izbrisati prazne vrstice. Najlažji način je izbrati izbiro z miško, ko pritisnete levi gumb. Izvede se z ustreznim gibanjem navzdol ali navzgor v polju oštevilčenja na levi. Nato z miško pokličite kontekstni meni, izberite vrstico za brisanje. Vendar pa se ta pristop lahko uporabi le, če celice sledijo zaporedoma.

Zdaj pa poglejmo, kako izbrisati prazne vrstice v Excelu, če se izmenjujejo z različnimi podatki. V tem primeru najprej pritisnite tipko Ctrl. Držite jo in izberite vsako vrstico, ki jo želite izbrisati. Po tem pokličite meni miške in izberite ustrezno operacijo. V tem primeru ne smete uporabiti Del, sicer bo izbrisala vsebino, ne pa izbrisala nizov.

Hitra različica

Zdaj bomo razmislili o tem, kako skriti vrstice v Excelu samodejno. Opišite najpreprostejšo varianto. Najprej nastavimo samodejni filter. Potem vzemiteoznačite element "Prazno". O filtri bi se morali pogovoriti malo več. Če želite delati s tem orodjem, izberite stolpec ali celotno tabelo. Nato gremo v razdelek za razvrščanje in uporabimo ukaz "Filter". Sedaj prosimo sistem, da prikaže samo prazne celice in jih izbriše.
Vendar pa obstaja eno opozorilo: te metode ne morete uporabiti za več stolpcev, če vsaj ena celica v eni vrstici vsebuje podatke.

Izbira skupin celic

Nato razmislite o univerzalni metodi. Omogoča vam, da se odločite, kako boste izbrisali vrstice znotraj določenih vrednosti ali številk. V ta namen uporabimo razdelek za urejanje, ki se nahaja na glavni plošči. Izberite gumb "Najdi in označite". V spustnem meniju poiščite vrstico za izbiro skupine celic. V oknu pogojev aktivirajte možnost, ki je odgovorna za prazne enote. Po tem se obrnemo na del operacij s celicami. Izberite gumb za brisanje. Število možnosti za reševanje problema se ne konča.

Razvrščanje

Nadaljujemo z naslednjo metodo reševanja problema izbrisa praznih vrstic v Excelu. V tem primeru bomo uporabili orodje za razvrščanje. Najprej izberite celotno tabelo s pomočjo bližnjice na tipkovnici Ctrl + A. Pojdimo v razdelek s podatki. Izberite meni razvrščanja. Uporabite ukaz za naročanje, ki sledi najvišji vrednosti od najmanjše vrednosti. Posledično bodo na dnu prikazane prazne vrstice. Po tem se lahko zadevne postavke izbrišejo. ČePomembno zaporedje pri izdelavi podatkov je, da morate najprej uporabiti prazen vnos stolpca, ki bo imel zaporedno oštevilčenje.
Ko odstranimo strune, ponovno naredimo naročanje. Ujemati se mora z oštevilčenim stolpcem. Tu smo se spopadli z nalogo. Opisane metode omogočajo brisanje praznih vrstic v samo nekaj korakih. Ne smemo pozabiti, da lahko nekatere celice vsebujejo skrito besedilo. Poleg tega so odvisne, če jih navajajo formule. Ne morete jih izbrisati, ker drugače formula ne bo delovala kot rezultat, in sam program bo prikazal napako. Zato moramo v tem primeru biti še posebej previdni, da nenamerno ne vplivamo na celovitost matematičnih operacij drugih operacij. Ostalo je preprosto. Poskusite lahko različne tehnike, ki temeljijo na želenem rezultatu.

Sorodne publikacije