Kako narediti vsebino v "Vordie 2003": navodila

Dokument, ki ga ustvarjamo v Vardo, ima pogosto zelo zapleteno strukturo, z velikim številom naslovov in podnapisov, z velikim številom strani. V tem primeru se ustvari vsebina za krmarjenje po dokumentu. To lahko storite ročno tako, da vnesete naslov podštevilke in število strani, na katerih se nahajajo. Če pa je besedilo res veliko, lahko ta postopek traja dolgo. Zato je bolje uporabiti samodejno vsebino v "Vardo". Poglejmo ta proces na primer "Vord 2003".


Številčenje strani

Kljub temu, da je vsebino "Vardo" mogoče ustvariti brez številčenja strani, ker program dobro deluje v ozadju, večina strani zahteva številke sob. Če želite številke strani v Vordi 2003, morate klikniti na zavihek Vstavi in ​​izbrati ukaz Številka strani.
Tu lahko izberete lokacijo številke in kliknete "V redu".

Naslovi

Da bi ustvarili vsebino v "Vordie 2003", boste presenetljivo ustvarili glave, ki so lahko različne. To storite tako, da izberete besedo ali frazo, ki je naslov, in v glavnem zavihku izberete slog naslova. Navadno je naslov oblikovan kot "Naslov 1", podnaslovi pa so Naslov 2, vendar lahko uporabite tistega, ki vam je najbolj všeč. Poleg tega lahko ustvarite lastne naslove ali spremenite obstoječe.


Vsebina

Oglejmo si, kako narediti vsebino v "Vordie 2003". Torej, ko je dodeljeno oštevilčenje in se izvedejo naslovi, morate izbrati zavihek Vstavi, tam najti povezovalno črto in klikniti vrstico "Vsebina" v pojavnem oknu.
Po tem kliku se prikaže okno, ki ima tri zavihke: kazala, vsebine in seznam ilustracij. Če želite ustvariti vsebino, morate odpreti zavihek Vsebina. V tem zavihku lahko ustvarite vsebino, ki jo morate po svoji presoji formatirati.

Kako je lahko?

Kako narediti vsebino v "Vardo 2003" je zdaj jasno, ampak kako jo narediti drugačnega od tistega, ki je privzeto nastavljen, in ustvariti želeno obliko? Da bi to dosegli, Vordi 2003 zagotavlja več funkcij. Najprej ga lahko konfigurirate tako, da vsebina prikaza naslovov in številk strani ni določena. To storite tako, da počistite potrditveno polje »Pokaži številke strani« na kartici »Vsebina« v oknu Vsebina in kazalo.
Če odstranite kljukico ob vrstici "Številke strani na desnem robu", številke strani ne bodo na desni strani, poleg naslova naslovov.
Poleg tega lahko uporabite ogrado, ki bo zapolnila razdaljo med glavo in številko strani. Lahko je v obliki točk, v obliki diskontinuirane in neprekinjene črte. Tukaj lahko izberete enega od predlaganih formatov: klasičen, eleganten, kompleksen, moderen, formalen in preprost.

Posodobitev vsebine

V nekaterih primerih, ko je naslovglave so bile spremenjene ali pa je zaradi oblikovanja spremenila številke strani, na katerih so ti naslovi, morda treba prilagoditi vsebino. Če bi bilo to storjeno ročno, potem bi bilo potrebno vrtenje dokumenta v iskanju naslovov in številk strani. Vendar pa samodejna vsebina to nalogo olajša. Če želite spremeniti vsebino, jo kliknite z desno miškino tipko in izberite polje »Osveži«.
Zaradi teh dejanj se bo pojavilo okno z možnostmi za posodobitev načinov. Če se naslovi niso spremenili, lahko izberete »Posodobi samo številke strani«, sicer boste morali uporabiti možnost »Posodobi«. Po tem bo vsebina samodejno posodobljena glede na spremembe v dokumentu.

Brisanje vsebine

Kako narediti vsebino v Wordu 2003, kako jo spremeniti in posodobiti, smo ugotovili, kaj pa, če je ne potrebujemo več? Na žalost, za razliko od kasnejših različic Vord-a, ni nobenega posebnega gumba, ki vam omogoča brisanje vsebine, zato morate to storiti ročno: označite besedilo, kliknite z desno tipko miške in izberite Izreži.
Uporaba samodejne vsebine močno olajša postopek navigacije, zlasti v velikih dokumentih, kjer je veliko naslovov. Vendar pa je v majhnih besedilih njegova uporaba zelo priročna. Prednost tega je, da je ustvarjanje te vsebine zelo preprosto in sledi našim preprostim priporočilom.

Sorodne publikacije