L2TP povezava - kaj je to? Kako konfigurirati povezavo L2TP

Danes je povezovanje z internetom prek lokalnega ali virtualnega omrežja, ki temelji na brezžičnih tehnologijah, postalo zelo priljubljeno tako med običajnimi uporabniki kot med podjetji. Ni presenetljivo, ker namestitev takšne varne povezave zagotavlja najboljšo zaščito prenesenih in prejetih podatkov in, preprosteje, vira in dohodnega prometa. Ena najpogostejših tipov je uporaba protokola povezave L2TP. Kaj je in kako vzpostaviti povezavo na njeni podlagi neodvisno, potem pa je predlagano, da jo razumemo. Nič bistveno ne razlikuje od ustvarjanja običajne brezžične povezave, vendar je veliko strokovnjakov, ki vam svetujejo, da upoštevate več pogojev in upoštevate nekatera priporočila, da bi se izognili tipičnim napakam.


L2TP povezava: kaj je to?

Za začetek upoštevajte, kaj predstavlja vrsto povezave z internetom ali omrežjem s to vrsto dostopa. Dejstvo je, da je protokol L2TP ena izmed različic naprav za dostop do interneta, ki temeljijo na VPN in uporabljajo tako imenovano tuneliranje. Pri povezovanju računalnika z internetom na ta način je zagotovljena največja možna zaupnost. In to ni samo zato, ker je blokiran dostop do predora, ampak tudi zato, ker so vsi podatki na vhodu in izhodu šifrirani. Na obeh straneh so tudi ključi za preverjanje. Z drugimi besedami, ne da bi vedel samodejno ustvarjene ključe, ukradel alinihče si ne more ogledati informacij. Poleg tega, kot je že jasno, je v šifrirani obliki.


Obvezni pogoji za povezovalno delo

Toda to so bile le kratke teoretske informacije, tako rekoč, za splošni razvoj. Zdaj pa preidimo na praktične korake in razmislimo o uporabi povezave L2TP. Kaj je ta tehnologija se zdi malo jasna, tako da osnovni koraki za ustvarjanje take povezave iz standardne konfiguracije VPN ne bo drugačna. Vendar, preden se ukvarjajo s takimi ukrepi, bodite pozorni na nekaj obveznih elementov, brez katerih je povezava ustvarjena, ne bo delovala, niti ne bo ustvarjena. Glavna merila so:
 • operacijski sistem ni nižji od Windows Vista (priporočeno), čeprav je v XP možna tudi konfiguracija;
 • prisotnost naslova korporacijskega strežnika, na katerega naj se vzpostavi povezava;
 • prisotnost uporabniškega imena in gesla za vstop v omrežje.
 • Začetna stopnja povezave

  Torej se morate najprej prijaviti v "Center za upravljanje omrežja in skupno rabo" (ta razdelek lahko pokličete s standardne nadzorne plošče) ali prek menija PCM na ikoni omrežja v sistemu. pladenj (levo od ure in datuma).
  Tukaj je potrebno uporabiti hiperpovezavo, da ustvarite novo omrežno povezavo in izberete povezavo z delovnim mestom. Nato boste pozvani, da uporabite obstoječo povezavo VPN ali neposredno klicanje.
  Izberite prvo, kerUporaba drugega je smiselna le, če je povezava vzpostavljena prek mobilnega operaterja, ki uporablja modem. Vprašanje, kako konfigurirati povezavo L2TP, vključuje izbiro zakasnjene povezave in ne takojšnje povezave (takšno dejanje je priporočeno, vendar ni obvezno in ni enotne rešitve v zvezi s tem).
  V naslednjem koraku bodite še posebej previdni, saj je natančnost vnosa naslova strežnika tukaj ključnega pomena. Vnesite naslov, vnesite poljubno ime nove povezave (vrsta cilja), nato pa v potrditveno polje postavite kljukico, da si zapišete vnesene podatke (to vam bo preprečilo nenehno vnašanje informacij pri naslednjih vhodih). Nato kliknite gumb za povezavo, nato pa se bo pojavil v razdelku z nastavitvami in v sistemskem pladnju.

  Nastavitev povezave L2TP: namestitev tipa VPN

  Zdaj je najpomembnejša stvar. Zdi se, da je bila nova povezava ustvarjena, vendar brez dodatnih nastavitev morda ne bo pravilno delovala.
  Uporabite lastnosti povezave prek menija PCM in nato izberite protokol IPsec (stopnja zaščite) na varnostnem zavihku za vrsto povezave L2TP. To je tudi obvezen parameter. Vse ostale nastavitve, ki so ponujene za uporabo privzeto, načeloma lahko ostanejo nespremenjene. Nekateri nestandardni modeli usmerjevalnika včasih v parametrih spletnega vmesnika določijo vrsto povezave PPTP L2TP, vendar so taki ukrepi pri uporabi usmerjevalnikov in ADSL modemov nepotrebni.

  Morebitne napake in zruši

  Glede na pojavljanje napak in napak pri vzpostavljanju povezave z internetom prek ustvarjene povezave, so lahko problemi toliko, kot želite. Najpomembnejša stvar je običajno nepazljivost uporabnika, ki je preprosto napačno vnesel naslov strežnika ali vnesel neveljavno uporabniško ime in geslo. Druga točka, ki jo je treba obravnavati, so lastnosti protokola IPv4. V nastavitvah in nastavitvah mora biti obvezno samodejno prejemanje vseh naslovov, vključno z IP in DNS. Poleg tega je treba za lokalne naslove onemogočiti uporabo proxyja. Ne pozabite, da s statično brezžično tehnologijo IP ne želite delati. Edina možnost je, da povežete več terminalov, ki so povezani z lokalnim ali virtualnim omrežjem prek enega L2TP strežnika (v tem primeru so prijave in gesla dodeljeni vsakemu stroju).
  Končno, če obstaja težava s to formulacijo, poskusite uporabiti brezplačne naslove DNS za želeni in alternativni strežnik, kot je na primer Google (kombinacija štirih in osmih).

  Namesto naknadne besede

  To je pravzaprav vse o L2TP-povezavi. Kakšna je ta tehnologija in kako vzpostaviti ustrezno povezavo, se zdi, da je že jasno. Če pozorno pogledate praktične ukrepe, vsi predstavljajo standardni postopek za vzpostavitev povezave VPN. Edina razlika je, da morate določiti naslov posameznega strežnika in izbrati protokol z optimalno stopnjo zaščite. Konfiguriranje usmerjevalnikov v temgradivo načeloma ni bilo obravnavano, ker je v večini primerov mogoče brez njih.

  Sorodne publikacije